Speltips: Sao Paulo youth Cup

Hej på er!

Det nya året har just börjat och i sedvanlig ordning så rivstartar den med brasiliens största ungdomsturnering, Sao Paulo Youth Cup. U20-Turneringen där Neymar bytte av Paulo Ganso som 15 åring, där Oscar året senare bar nr 10 i Sao Paulo, där samma lag vann turneringen året där på med både Lucas Moura och Casemiro på plan, där Gabriel Jesus som 18-åring blev turneringens MVP och där Vinicius Junior, 17-åringen som Real Madrid spenderade stora pengar på, dominerade redan som 16-åring. Sao Paulo Youth Cup, som ses som årets (livets?) bästa tillfälle för brasilianska talanger att visa upp sig för storlagen och europeiska scouter, är ett mycket trevligt inslag i en annars ganska lugn bettingperiod. Det är mycket ära på spel och med 128 lag uppdelade i 32 grupper från landets alla hörn, så är årets upplaga den största hittills. Räkna därför med en stor volym från min sida. Kommer eventuellt att slänga upp något inlägg dem kommande dagarna med ett par lag att hålla koll på och andra favoriter att hålla sig i från.

Criciuma u20 - Guarani u20 - Sao Paulo Youth Cup

Avspark: Onsdag 3 januari 20:00

Criciuma kommer från Santa Catarina och tillhör regionsturneringen Campeonato Catarinense. Andra stora klubbar som tillhör denna region är Avai, Figuerense och Chapecoense. Dessa klubbars ungdomslag har dem senaste 2 åren skördat fina framgångar på den nationella ungdomsscenen, vilket är riktigt fint. Kanske är de dem senaste årens goda arbete med ungdomsspelarna som gjort att de lyckats ha hela 5 lag i landets två högsta divisioner? Catarinensens ungdomslag har vart fall tillhört landets "finest" (nåja) på senare tid vilket är otroligt viktigt för en region vars lags resurser och talangkull inte kan mäta sig med landets större regioner som t.ex. Sao Paulo och Rio de Janeiro.

Just Criciumas u20-trupp har haft ett ganska bra 2017 med klubbens storleks mått mätt. De vann Copa Catarinense och åkte ut i den andra omgången av Copa do Brasil mot duktiga Palmeiras med sammanlagt 0-1, inget resultat att skämmas över på något sätt. Problemet för Criciumas del är att resultaten försämrades allt eftersom säsongen gick. Det berodde bland annat på att somliga spelare blev för gamla och andra fick fler och fler chanser med a-truppen. I den sista regionsturneringen, Campeonato Catarinense U20, så blev resultatet under all kritik då de gick från att vara ett av regionens bästa lag till att missa slutspelet efter att ha krossats på hemmaplan med hela 1-4 mot Figueirenses u20.

Till årets "Copinha" har Cricuma förlorat en massa viktiga spelare som blivit för gamla. Lagets 4 bästa spelare har dessutom flyttats till A-truppen på permanent basis. Det innebär att Criciuma kommer till Copinhan med ett väldigt ungt lag då de fått flytta upp ganska många spelare från U17 för att fylla ut truppen. Kvar har de endast 5-6 spelare som agerade ordinarie under fjolåret. Criciumas sista förberedelsematch inför Copinhan, en hemmaförlust med 1-2 mot kritiserade Aimore, bekräftade bara mina aningar om att det skulle bli en tuff turnering för ungtupparna.

Att förlora på hemmaplan mot Aimore med 1-2, som innan dess förlorat alla sina förberedelsematcher mot rätt average motstånd och som det höjts många frågetecken kring, är alarmerande och ett tecken på att de i denna upplaga inte kommer att vara mer än ett medelmåttligt lag.

Guarani som står för motståndet är ett lag år efter år gör det bra i ungdomsscenen. I år tog de sig vidare från det första gruppspelet genom att sluta 4:a av 12 möjliga. De spelade i en mycket tuff grupp och lämnade bakom sig ett par duktiga lag som t.ex. Audax och Paulista. Sen tog det förvisso stopp mot Agua Santa men allt som allt var det en helt ok säsong för Guarani i landets tuffaste regionsmästerskap för ungdomar.

Eftersom Guarani använde sig av en relativt ung trupp ifjol så har de kunnat ta ut ungefär samma spelare till årets "Copinha". Laget är väl samspelt och inte på något sätt svagare än i den senaste Paulistan. Där har Guarani en jättefördel kontra Criciuma som har en hel drös av Copinha-debutanter.

Oddsen här känns väldigt skeva. Jag menar absolut inte att det är klasskillnad här men nog känns det som att Criciuma överskattas ganska rejält här. Kommer därför att gå in ganska hårt på Guarani. Guarani eller oavgjort spelas till 1.90 med 3u (flat) och även Guarani rak vinst till 3.50 med 1.5u (semiflat). Båda två hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.