Speltips: Framgångssagan tar slut?

Senaste bloggreken Tijuana -0.75 satt med marginal efter att hemmalaget pulveriserat nedflyttningshotade Puebla med 6-2. Tijuana imponerade stort på mig och lär ställa till en hel del problem för samtliga lag hemma på konstgräset. Tränaren Herrera har dessutom sagt att man jobbar med att hämta in 2-3 förstärkningar, för att bland annat täcka upp efter skyttekungen Dayro Moreno, vilket bådar väldigt gott!
Annat får sägas om Puebla som numera har en hel del frågetecken att räta ut, framförallt defensiva sådana. Nedflyttningen känns, trots att den har vart där och nosat ett tag, närmare än någonsin.

Annars har mexikanska ligan börjat väldigt bra i år. På 6 spel har det blivit nästan 11u upp och en ROI på 157%. Behöver ju knappast påpeka att dessa siffror givetvis inte går att hålla över hela säsongen men det känns alltid kul att börja på rätt sida. Nu ska man bara fortsätta nörda ner sig omgång efter omgång och jobba vidare på det. Det känns i varje fall otroligt roligt att mexikanska ligan är igång då den är väldigt sevärd och brukar bjuda på fina odds :) Det är ett ljus i det Sydamerikanska bettingmörkret som alltid infinner sig i slutet av december och under större delen av januari. Nästa omgång kickar som vanligt igång på fredag, men fram tills dess har vi lite Copinha att bolla med!

Paulista U20 - Chapecoense U20 - Copa SP de Juniores
Avspark:
17 Januari 23:00

Copinhan har hittills bjudit på bra många skrällar. Storlag som Santos, Palmeiras och Gremio har fått packa väskorna tidigt mot tveksamt motstånd och gigant efter gigant har strykt med. Favoriterna Sao Paulo, som det gångna året vann Paulistan, Copa Libertadores, Copa Iparinga + mycket mer åkte ut på straffar mot betydligt mindre Chapecoense. Detta var en skräll av sinnessjuka proportioner då Sao Paulo var favorittippade i allas böcker och då detta var Chapecoenses första framträdande efter den hemska flygolyckan. Olyckan påverkade juniorerna, som hade många idoler och mentorer i A-laget, inte bara psykiskt utan även på plan då A-laget fått låna in ett par juniorerspelare till försäsongen då de inte har lyckats värva ihop till en full trupp än. Chapecoenses väg till kvartsfinalen har inte varit speciellt svår och rent spelmässigt har man knappast imponerat. De slutade tvåa i en svag grupp med raden 1-1-1 och tog sig vidare till slutspelet på målskillnad. I slutspelet har man skrällt sig fram tack vare ett hårt defensivt jobb, en grym sammanhållning och en stor portion tur. Nu senast mot Ituano var laget utspelade men lyckades ändå göra mål på sin enda riktiga chans och stänga igen butiken tack vare en storspelande Tiepo (mv).

Hemmalaget Paulista har gjort en imponerande turnering so far. Laget har vunnit samtliga matcher hittills i turneringen och har gjort det på ett övertygande sätt. Det har inte funnits någon match där de faktiskt inte förtjänat sin vinst. Det som kanske är allra mest imponerande är att man endast släppt in ett mål på sex matcher under turneringens gång. Det målet kom på en fast situation efter att målvakten hamnat på mellanhand och boxat hål i luften. Annars har Paulista kontrollerat samtliga möten och är ett av dem taktiskt bäst slipade lagen i turneringen. I åttondelsfinalen slog de Sao Carlos med 2-1 och trots att man tidigt tog ledningen så lyckades inte Sao Carlos skrapa ihop mer än två ordentliga chanser på hela matchen, varav det ena kom till via en turlig styrning. Detta hör inte till vanligheterna inom brasiliansk juniorfotboll, att ett lag lyckas neutralisera motståndarna såpass bra som Paulista ändå kan göra.

Chapecoense, som har i princip försvarat sig hela vägen till kvartsfinalen, bör inte räcka till imorgon när de möter Paulista som behärskar varenda aspekt bättre. Vill Chapecoense gå in i en defensiv batalj för att spela på motståndarnas misstag så kommer Paulistas coach bara att tacka och ta emot, för det spelet är de tillsammans med Botafogo absolut bäst på. En sådan matchbild bör som bäst resultera i ett X för Chapecoense. Och vill Chapecoense bjuda upp till dans så bör de även där falla kort då truppen inte är speciellt högkvalitativ med undantag för någon spelare, och jag har svårt att se hur man ska lyckas skapa vettiga chanser mot ett såpass taktiskt skickligt lag som Paulista.

Trenden i turneringen visar att lag från Sao Paulo överpresterar och drar nytta av att spela på hemmaplan. 5 av de 8 kvarvarande lagen är hemmahörande i Sao Paulo, detta trots att vi ändå pratar om små klubbar med små resurser om vi nu ska jämföra med dem med lagen från övriga regioner. Paulista som har presterat från dag 1 kommer att göra sig starka på hemmaplan. Jag förväntar mig en rätt tight match med två lag som ogärna blottar sig för mycket. Jag tror att Chapecoenses cinderella story når sitt slut ikväll. Man har gjort det långt över förväntan och den hemska olyckan har vänts till ett driv om att ära klubbens färger och en vilja att göra uppnå något storslaget. Det är också det som burit fram laget både 1 och 2 steg längre än vad deras förmåga egentligen räcker till men någon gång så måste det ta stopp. Som jag ser det så är en eventuell straffsparksläggning det enda som kan ta Chapecoense vidare ikväll för jag har verkligen svårt att se dem vinna över 90 minuter.
Paulista dnb @ 1.80 spelas med 2.5U och under 2.5 mål i matchen @ 2.10 med 1.5U. Båda spelen hos bet365.

Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.