Speltips: Derbyhelg del 1

Tjena!

Push i gårdagens spel på Peking och vinst på överspelet i Elfsborg-Djurgården redan innan paus. Nu blickar vi framåt till helgen där vi först bjuds på Göteborgsderby mellan Göteborg och Häcken på lördagen, sen Stockholmsderby på söndagen där Djurgården och Hammarby ska göra upp. Okronologiskt nog är det söndagens match jag tänkte avhandla först.

Djurgården-Hammarby, alla känner till historiken. DIF lyckades under försäsongen spräcka sin derbysvit mot AIK, men mot Hammarby lever derbyspöket fortfarande i allra högsta grad. Såklart en lättnad för DIF att äntligen vinna ett derby igen, men man spelade inte direkt ut sitt register i det efterföljande derbyt mot AIK i omgång 3, i den matchen var det återigen det håglösa DIF vi sett i derbyn de senaste åren. Man studsade dock tillbaka bra och tog en riktig skalp, i alla fall resultatmässigt genom att besegra MFF med 3-0 omgången efter. I gårdagens match mot Elfsborg fick man med sig en ganska orättvis 2-1 ledning in i paus i mitt tycke, sen känns det som att man har rätt bra kontroll på läget under andra halvlek tills Jon Jönsson av alla människor slog till med en riktig häxpipa i slutminutrarna.

I derbyt mot AIK utgick Kerim Mrabti skadad vilket är ett jätteavbräck för Djurgården. Prognosen var upp till en månad borta och jag tror att man under denna tid kommer få problem med offensiven, fem mål framåt på de två matcherna han missat till trots. Framåt har man alternativ i kvantitet men kanske inte i kvalitet, nya armeniern Yura Mosisyan är tillbaka från sin avstängning till denna match men knappast redo för 90 minuter. Badji och Kadewere lär man ju knappast kunna bänka efter Kadeweres två mål mot MFF och Badjis mål mot Elfsborg nu senast. De är två spelare som när de har sin dag kan göra ett hattrick var. Men det känns väldigt opålitligt att ha dem två tillsammans på topp från start då båda två är väldigt ojämna. Inför säsongen tyckte jag att värvningen av Dzenis Kozica verkade intressant. Nu känns det dock väldigt skumt att inte Kozica, som de var tal om skulle ersätta Mrabti inte testas mer i den rollen nu när han är borta. Det var även centralt han gjorde merparten av sina mål i J-Södra och det känns lite som slöseri att spela han på en kant, speciellt nu när Mrabti är skadad.

Har DIF lite problem med spetsen framåt har man istället ett lyxproblem bakåt. Bara det att man har Marcus Danielsson och Niklas Gunnarsson på bänken vid alla friska säger mycket. Lägg därtill att man roterar runt på Walker, Karlström och Ulvestad framför försvaret som hårt jobbande innermittfältare så innebär det att man besitter en av ligans bättre försvar. Detta innebär dock också att man om man vill vara lite elak kan kalla Djurgården baktunga. Klart de tre ja nyss nämnde inte springer runt med pjäxor på fötterna men jag tycker att man saknar det som funkade ifjol där man luckrade upp försvar med kreativiteten från mittfältet genom främst Källström och Eriksson. Just nu med Mrabti borta ska man alltså lägga det ansvaret på en ålderstigen men fortfarande okej Radentinac eller Kozica/Ring som inte rosat marknaden hittills. Detta dessutom utan en pålitlig målskytt därframme.

Hammarby kommer ifrån 2-2 mot Häcken senast, Bajen stod upp bra i första halvlek men i andra halvlek tog tredje matchen på sex dagar ut sin rätt. Mycket slitna spelare och Hammarby är nog nöjda med en poäng från den matchen då Häcken var det laget som var närmast 3-2 i slutet utan att skapa lägerna för att förtjäna det dock. Noterbart är att för den som missat det att detta var Bajens första poängtapp och det i först den femte omgången. Hela bajenland svävar på moln just nu med all rätt då spelet ser riktigt bra ut. Den 10:e februari förlorade man med 4-1 och var helt utspelade av Frej, drygt två månader senare gör man en av sina bästa insatser under 2010-talet mot Norrköping, pendeln slår hårt på söder.

I matchen mot Häcken gick David Fällman och Imad Khalili ut med lårskador, sedan tidigare är Gershon Koffie och Mads Fenger på skadelistan. Status på dessa spelare till derbyt är försiktigt positiv om man ska tro sjukgymnast Mikael Klotz. Mittbacksfrågan är dock en av anledningarna till att jag inte väljer någon högre insats här då det kan bli Degerlund tillsammans med Paulsen, de två ihop litar jag inte riktigt på. Derbyn är ju sällan logiska och de skulle på nåt sätt vara typiskt att DIF bryter trenden mot Bajen nu när Bajen är i sin klart bästa fas sen sviten startades. Men historia, form, kvaliteten på lagen och den marginella hemmafördelen eftersom båda lagen huserar på Tele2 gör att jag tycker X2 @1.80bet365 är klart värd 1u. Jag tar detta spel såpass tidigt då jag tror oddsen kommer jämna ut sig ju närmare spelstopp vi kommer.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.