Speltips: Winter is coming

Tjena!

Andra inlägget för mig här på 1X2. Spelen i gårdagens inlägg dök i odds ganska direkt, mest anmärkningsvärt var Göteborg utanför topp 8 som droppade från 3.50 till 2.20 riktigt snabbt. Detta inlägg kommer vara liknande men istället handla om mina tankar om Östersund och deras position i årets allsvenska.

Spelen är:

Östersund SM-Guld @8.00 1u på bet365/Expekt

Östersund topp 3 @2.10 1.5u på Coolbet/Expekt

Ingen har missat ÖFKs framfart de senaste åren, där man gick från att spela division 2 så sent som 2011 till att möta Arsenal i EL sextondel nu i vinter. Denna säsong kommer liksom tidigare säsonger bli väldigt viktig för ”Jämtlands stolthet”. Man förlorade en väldigt underhållande semifinal i cupen mot MFF förra helgen. Det betydde inte bara uttåg ur cupen, utan att drömmen om att spela europaspel i Jämtland även 2018 dog.

Om vi ser på ÖFKs vinter har det varit väldigt lugnt, man har tagit in Tekie på ett 1.5 års långt lån från Gent. Smalj Suljevic från senast Sundsvall och Dino Islamovic från Trelleborg. Ut har Gabriel Somi och framförallt Fouad Bachirou gått.

Tappet av Bachirou kommer säkerligen märkas, har svårt att se hur man ska hitta balansen med Nouri tillsammans med t.ex Tekie på mitten. Men har haft mina tankar förr om Potters balans och logik med folk på olika positioner men då har han totalt kört över en genom att lira Curtis Edwards som indragen spelfördelande högerback med bra resultat så han löser säkert detta också. Tycker svensk fotboll målar in sig själv i hörn ofta genom att hela tiden tänka att vi måste ha vissa spelartyper på planen t.ex. I ÖFK är de mer en organisation och ett system där man typ kan stoppa in vem som helst vart som helst. Hoppas verkligen att svensk fotboll likt som man gjorde på 80-talet med Roy Hodgson & co passar på och suger åt sig all erfarenhet och kunskap man kan från denna britt innan han försvinner för större uppdrag.

Varit lite kluven till hur missat europaspel påverkar lagets chanser i årets allsvenska, men kommer ändå fram till att de är något positivt för årets säsong. Potters rotation under fjolårets säsong var väldigt lyckad sett till att man fick de äventyr i Europa man fick. Dessutom trots att man i stort sett roterade in alla avbytare/reserver under hösten i allsvenskan höll man kampen om att komma fyra levande till sista omgången. En fjärdeplats Häcken tillslut tog, den placeringen betydde att man fick den fjärde europaplatsen cupvinnaren egentligen ska få, eftersom MFF och DIF som är i cupfinal redan är kvalificerade för europaspel.

Det positiva är alltså att man kommer kunna gå all in för minst topp 3 i årets allsvenska så man ges chansen att uppleva ett europaäventyr till, och jämfört med sina konkurrenter kommer man alltså inte behöva fokusera på något europaspel denna sommar/höst. Dessutom har den viktigaste pjäsen i denna förening Potter nyligen förlängt med fyra år och gav citatet

”Jag trivs också att bo här i Jämtland så jag kan inte ge något svar på hur länge jag är kvar. Jo, förresten det kan jag. När jag känner att jag inte längre kan utveckla och förbättra det här laget. Då tackar jag för mig.”

Vilket med största sannolikhet innebär att han kommer vara kvar åtminstone hela denna säsong.

Ska också tilläggas att av de tre som åkte ur allsvenskan ifjol var två gräslag, av de som gick upp var två konstgräslag. Vilket innebär ännu en match på konstgräs i en redan konstgräsdominerad allsvenska, vilket inte direkt missgynnar ett erkänt bra konstgräslag som ÖFK.

Det missade europaspelet kommer ju dock med största sannolikhet innebära spelartapp i sommar, för ÖFK kommer VM-uppehållet alldeles för tidigt i jämförelse med Göteborg t.ex då ÖFK bara får 11 omgångar med laget man har nu. Sen kommer antagligen ÖFKs största stjärnor, Ghoddos och Sema spela VM för Iran och Sverige. Att de inte skulle försvinna i sommar med det skyltfönstret i kombination med det man redan visat upp skulle vara högst oväntat då man som sagt inte har nåt europaspel i höst.

ÖFKs uppgift i sommar kommer att vara att ersätta de man säljer och denna gång göra det från en hylla man aldrig varit nära att röra förut. Man har med Potters team haft en sagolik hit-rate på de nobodys man tagit in och utvecklat. Men hur man kommer att klara att även sätta dessa nya värvningar som antagligen kommer vara spelare av en helt annan kaliber än de man tagit in hittills kan bara tiden utvisa. Man har i alla fall pengarna från europaspel och eventuella försäljningar, och Potter med team har ju tagit ytterst få felsteg såhär långt. Tror också ÖFK kommer vara väldigt sugna på att återinvestera de kapital man fått och kommer få in i spelartruppen för att ”vinna mästerskapet” som starke man Kindberg brukar uttrycka sig. Lyckas man ersätta sina eventuella tapp helt okej tror jag ÖFK kan vara svergies bästa lag över tid i en serie också, inte bara i ett cupspel.

Jag tycker att 8 gånger på SM-Guld är fint odds, Bet365 och Expekt ligger fint här, tycker andra bolag som ligger på 4-6 gånger ligger mer korrekt. Topp 3 @2.10 tycker jag också är ett fint odds då jag ger dem större chans än så att klara det. Tror de kommer handla om MFF, AIK, DIF, och ÖFK om europaplatserna, och med edgen ÖFK har mot konkurrenterna med att inte behöva göra som ifjol och rotera in Bobbo Sollander & co i Allsvenska matcher tror jag att de minst löser topp 3. Som kanske skulle va starten på ett nytt europaäventyr 2019, denna gång kanske till och med i huvudturneringen Champions League?

Tack för mig!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.