Speltips: MVP, ROY och Melo

1 dag kvar till premiär!

Yes, jag har lagt ut några långtidsspel tidigare och nu kommer några fler.

MELO

Carmelo Anthony över 18 poäng i snitt under grundserien är taget hos Coolbet för 1.80.

Vad jag tänker kring detta spel är att Carmelo är en scoring beast!

Han kan post up, skjuta mid-range, gå på korg, skjuta treor, pullups, spotups, komma runt screens, sätta screens och popa ut och skjuta. Melo har allt som en poänggörare ska ha i en liga som NBA. Det spelar ingen som helst roll att han spelar med Russell Westbrook och Paul George, han kommer få sina skott under matcherna ändå. Jag ser det som bara positivt att han spelar med Russ och PG, han kommer vara effektivare än någonsin tidigare på grund av att motståndarna måste tänka på två andra All-Stars samtidigt och inte bara Melo som fallet var under Knicks tiden. Anthony har under alla sina 13 säsonger i NBA aldrig snittat under 20 poäng, aldrig! Inte ens sin rookiesäsong i Denver Nuggets (21.0 poäng/match).

Hans andra säsong i NBA var Melos lägsta poängsnitt i karriären. 20.8 på 75 matcher, 34 min/match, 43.1% från golvet och 26.6 från trepoängslinjen och 79.6 från straffkastlinjen. Detta var alltså hans sämsta säsong poängmässigt i ligan.

Hans bästa var i New York Knicks säsongen 12/13 då han snittade 28.7 poäng/match på 67 matcher, 37 min/match, 44.9% från golvet, 37.9% från trepoängslinjen, 83.0% från straffkastlinjen och vann titeln som bäste poängplockare. Som jag skrev tidigare är han en best i den offensiva del av planen och jag kommer bli otroligt förvånad om han inte lyckas ta denna lina som är satt.

Rookie of the Year

Dennis Smith Jr kommer bli ROY denna säsong. @5.00 hos bet365. (Finns på Unibet och 888Sport till 6.00, kan dock inte lägga där något mer...)

Många tror på Ben Simmons och det är fullt rimligt, dock är Smith Jr en Westbrook typ i sitt spel, otroligt snabb och stark och kan ta sig in i paint på ett fantastiskt sätt. 17.3 poäng, 4.8 returer, 4.2 assist i snitt/match i Summer League här i somras vittnar om en poänggörar typ men också en assistmakare av kaliber. I draften inför säsongen sågs han som en steal av Mavericks och borde gått lite högre upp i mångas tycken.

I college hos North Carolina State hade han fina nummer också. 18.9 poäng/match, 4.6 returer, 6.2 assist på 32 matcher och 34.8 minuter.

I NBA kommer det såklart bli tuffare men jag tror mycket på Dennis, Mavs har inte riktigt någon konkurrans på point guard positonen och de har riktigt bra veteraner som kommer leda honom i rätt riktning. Dennis kommer lära sig mycket av Nowitzki, Barea och Harris. Tränaren Rick Carlisle är en annan positiv influens på Smith Jr. Mästertränare som varit i Dallas sen 2008 och som har haft Steve Nash och Jason Kidd under sina vingar, kommer visa honom hur och vad han ska göra för att få ut all sin potential under de nästkommande åren.

Det som oroar mig över detta spel är hans knän. Innan collegesäsongen började hade Dennis dragits med en knäskada och det ,som alla vet, är aldrig en bra indikation i en ung spelares karriär. Det Dennis måste sluta göra för att förhindra utslitna knän och knäskador i framtiden är att inte landa på ett ben när han går upp för dunkar, layups eller liknande. Detta gör så att knäna kommer bli förstörda Snabbare på grund av allt tryck lederna får utstå av att ta emot 88kg gång på gång med bara ett ben istället för två. Derrick Rose bara som ett exempel gör likadant, landar på ett ben i många situationer. Han har haft ett skadehelvete i många år nu, för det mesta knäskador.

Med det sagt så tror jag mycket på Dennis Smith Jr, rookie of the year säsongen 17/18. Lägg namnet på minnet.

Most Valuable Player

The Claw, Kawhi Leonard MVP 17/18. @5.50 hos Betfair.

Kawhi Leonard har gått från klarhet till klarhet under åren i San Antonio Spurs. Efter Finals MVP året har det gått spikrakt uppåt och snabbt har det gått för honom. Defensiv har alltid varit Kawhis starkaste vapen men offensiven tog ett drastiskt kliv uppåt året som gick, där han snittade 25.5 poäng/match, hans klart bästa säsong poängmässigt. I år kommer det bli ännu bättre, inte bara offensvit utan på alla plan. Spurs är ett år äldre medan Kawhi känns som ett år yngre, bara 26 år har han hela världen framför sig att bara ta över och han är redo att ta nästa kliv och bli den allra viktigaste och bästa spelare i ligan.

Med Gregg Popovich, ligans allra bästa tränare alla kategorier, har Kawhi alltid haft en mentor och ledare att ta kunskap ifrån, organisationen är i världsklass och många veteraner runt och i laget har Kawhi alla verktyg att bli ännu starkare mentalt, offensivt och defensivt. Spurs har alltid haft en lagspelsfilosofi där Kawhi funnit trygghet och lärt sig spelet basketboll på en fundamental nivå. MVP är nästa steg för honom och jag kan se Kawhi och Lebron fightas hårt för titeln. Stjärnor som har sitt lags öden i sina händer denna säsong.

@jalsjalley






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.