Speltips: Leicester - Everton Slaget om sjunde platsen?

Spelen går inte smärtfritt just nu och West Ham lyckades inte besegra utan istället förlora emot Brighton på fredagskvällen. Nya tag och en helg som är fullsmetad med matcher. Söndagen blr såklart höjdpunkten då mitt Southampton tar emot Chelsea varpå Liverpool möter City i en ren seriefinal. Men först lördagen och jag har hittat ett intressant möte mellan (kanske) de två bästa lagen utanför top 6, Leicester tar emot Everton.

Leicester

The foxes är ju ett lag som man alltid numera tar på allvar. Det är med avundsjuka som Southamptonsupporter man ser de tar de där spelarna som vi borde ta, att de lyckas behålla sin stjärnor och att de numera alltid är på den övre halvan. Det borde vara Southampton...... Det är alltid skoj att titta på Leiceser. Med sitt höga presspel, offensiva mentalitet och speediga kombinationer har de verkligen utvecklat spelet sedan sin vinst för några år sedan. Visst lider de av förlusten av Mahrez, men återigen är det med viss ondska i blicken jag ser hur Maddison med bravur fyller stora delar av dennes lucka. Maddison ryktades länge till Southamton, men valde till sist The Foxes och som han startat. Tre mål och två assist på sina sju matcher och han dominerar verkligen. Och det är inte bara poängskörden. Han rör sig fint, skapar ytor och kombinerar bra med sin offensiva kamrater. Jag såg han flera gånger under fjolårssäsongen och trots att han var överlägsen i Championship har han tagit många steg till denna säsong.

Leicester har en ofärändrad trupp emot senast. Gray är snart tillbka, men man får vänta ytterligare några veckor på den tekniska och speediga mittfältaren. Med tanke på att man börjat hitta formen så känns samma elva som emot segern förra helgen mot Newcastle som en ganska sund gissning.

Formen är som sagt på uppåtgående. Man har haft lite slitigt, men har nu två raka segrar i Premier League. Hemma är man väldigt starka och bortser vi från förlusten emot titeljagande Pool så har man idel segrar så långt denna säsong.

Everton

Ett annat lag jag både tittar med avund och viss rivalitet. Efter att de snodde Koeman av oss har jag alltid kollat med onda ögat mot detta lag och njuter lite varje gång de torskar. Och med endast nio poäng inspelade så här lång har det inneburit betydligt mer njutande, än när man kikar sitt eget lag iaf. Man är svaga borta och har 1 torsk och 2 oavgjorda så långt. Man har faktsikt släppt in minst två mål i samtliga dessa matcher och man sliter lite med att sätta defensiven. Med en bred trupp har Silva svårt att lösa det där sista för att man verkligen skall ta steget att urskilja sig emot sina andra konkurrenter efter top 7. Men visst finns topparna. Richarlison öppnade ju säsongen grymt. Walcott har hittat gammal form och i Sigurdson är man ständigt farlig på fasta situationer. Frågetecknen finns i försvaret. Keane har visserligen tagit lite steg framåt detta år. Även Zouma som man lånat från Chelsea känns väl bättre i år, men jag vet inte övertygad. Man släpper en del billigt och ritkigt sammansvetsade är man inte.

Man saknar Mina, Gomes och Coleman och tillskillnad från Leicester som haft en vecka sedan sin senaste match så spelade man i veckan cupmatch emot Soton där man åkte ur. Bernard och framförallt Lookman imponerade i denna fajt och kanske får vi se någon av dessa från start på lördag.

Oavgjort i cupen (utslagna på straffar), men innan detta vann man emot Fulham med imponerande 3-0. Men man är lite varannan match och vizst är Leicester rättfärdiga favoriter i denna match.

Matchen

Det är två lag som gillar att spela boll och jag tror och hoppas på en offensiv match. Det brukar ofta bli målrikt när dessa möts. Sedan 2014 har de mötts 10 gånger och 7 av dessa har slutat med 3 mål eller flera. Som jag nämnde är The foxes favoriter och det känns rätt. 2,2 känns dock väldigt korrekt i odds, kanske tom aningen lågt. Däremot tycker jag övern värderas alldes för lite. 1,97 på Pinnacle tyder på att marknaden säger att under 2,5 mål snarare är ett mer sannolikt scenario och här håller jag inte alls med-

Tid: 2018-10-06 klockan 16:00

Match: Leicester - Everton

Spel: Över 2,5 mål

Odds: 1,97

Bookie: Pinnacle

Lycka till

//Masen






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.