Speltips: Supersöndag!

Bloggspelet på lördagseftermiddagen satt fint. Mycket riktigt fick ett skadeskjutet Queens Park Rangers se sig besegrade av Leeds. Onuacha spelade vilket var överaskande med det räckte inte då Leeds hade Roofe på planen. Med 3 mål (samtliga i andra) så vart han den stora matchhjälten. Men nu släpper vi lördagen och blickar fram emot söndagen.

Som fantast av Brittisk fotboll blir det inte bättre än så här. Vi börjar med mitt egna lag Southampton som skall ta sig an Arsenal. Förflyttar oss till Liverpool där storebror möter lillebror på Anfield. Sist men inte minst tar vi ett Manchesterderby och det är just den matchen jag tänkte skriva lite om.

Superlativen över City börjar bli smått tröttsamt. Men nog är det ett av Premier Leagues bästa lag någonsin. Och nog är det ett av världens för tillfället bästa lag. Vi har kvaltiet på varje position och man kommer till Old Trafford med 13 raka segrar i Premier League. Dock vart det ju torsk i veckan som bekant emot Shakhtar, men jag är osäker hur motiverade man var i den matchen. Jag skulle nog haft tankarna på söndagens match i alla fall. Man roterade en hel del. Dock är det sjukt att man roterar och kommer till start med spelare som Jesus, Sane och Silva.

Till denna match saknar mar sedan tidigare Mendy och Stones men intet nytt på den fronten. Startelvan känns tämligen klar sånär som på vissa frågetcken. Aguero har inte riktigt vart sig sjäv sen bilkrashen och frågan är om han startar med både Jesus och Aguero. Min gissning blir nog till slut att så blir fallet då jag har svårt att se ett City i en sådan här pass viktig match utan sin stjärnanfallare.

I United har mycket handlat om Pogba. Fransmannen fick syna det röda kortet senast och kommer vara avstängd de närmste tre omgångarna. Han har nyligen kommit tillbaka från skada och jag tycker det synts hur viktig han är för mittfältsspelet. Inte bara det faktum att han själv är kvalitet rätt igenom. Han gör även sina medspelare betydligt bättre och då tänker jag framförallt på Matic. Utan Pogba tror jag man kommer starta med Herrera och hur han kan hantera Citys presspel blir nyckeln i denna match. Just Matic har dessutom haft skadekänningar men jag tror han kommer till spel i denna match.

Mourinho har bekräftat att Zlatan är redo igen och lär börja på bänken. Dock är det större frågetecken på Bailly och Fellaini. Bailly är viktig och även om vår egen Viktor Nilsson Lindelöf gjort det bra de sista matcherna så är Bailly viktig för försvaslinjen. Att Fellaini saknas borde egentligen inte spela roll, men Belgaren med sin vilja erbjuder ett vapen man annars saknar och även om han inte startar skulle han vara kanon att ha på bänken då han verkligen kan förändra en matchbild.

Så vad kan vi förvänta oss för matchbild? Förra veckan mötte United Arsenal och jag spelade underspelet. För mig var det ett solklart spel då man vet att Mou alltid hellre tar 0-0 än riskerar något i matcherna mot top 6 lagen. Bussen brukar parkeras helt enkelt. Nu fick man två snabba mål senast vilket gjorde att spelet mer eller mindra var kört redan efter 10 minuter. Men ser vi till matchbilden så var Arsenal det bästa laget i den matchen. United har kvalitet på offensven och kan hota, det vart Arsenal varse om. Likaså är jag säker att United kommer komma till farliga lägen i denna match. Dock kommer City ha det mesta av bollen och ett defensivt balanserat United är att vänta.

När City mötte mitt Sothampton för någon vecka sen kom vi med 5 backar och 3 centrala mittfältare till start. Och faktum är att vi i långa studer hade koll på situationen. Sterling avgjorde (som alltid denna säsong) i matchens sista minut. Riktigt så defensivt United tror jag inte vi får denna match, men jag tror vi får ett United som kommer försöka låsa och gå för 0-0 och kanske kontra in någon boll för vinst. Att City skulle torska denna har jag dock svårt att se. Man är bättre spelare för spelare och med en vinst här har man mer eller mindra avgjort ligan innan jul.

Jag var länge inne på underspelet och tycker kanske det fortsatt ligger någon tiondel för högt. Men skulle något av lagen få in ett tidigt mål så kommer matchbilden helt ändras och då är vi i fara. Därmot tycker jag City värderas något högt, bortaplan till trots. Denna match vinner man minst 5 av 10 matcher och när asian -0,25, dvs hälften tillbaka på oavgjort, ger 1,98 på SBObet så tvekar ja inte länge.

Tid: 2017-12-10
Match: Manchester United . Manchester City
Tips: Manchester City -0,25
Odds: 1,98
Bookie: SBObet
Insats: flat (5u)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.