Speltips: Får bortalaget SJK fördel när också hemmalaget spelar på bortaplan?

Söndagens bloggspel slutade i en vinst när FC Lahti vann med 3-2 hemma mot TPS i öppningsomgången av årets Veikkausliiga. Matchen i sig var rätt så speciell när alla 5 målen kom i andra halvlek och båda TPS målen efter att man hade spelat 90+ minuter. Annars också helt bra söndag som slutade i 3 vinster och en halvförlust, skönt speciellt med tanke på att lördagens spel hade gått mindre bra. Nog om det, vi blickar framåt och försöker fortsätta med att hitta fina spel. Bloggen som jag skall skriva nu kommer att vara den tidigaste bloggen, sett till när matchen spelas som jag någonsin har skrivit, matchen som det handlar om kommer att spelas först inkommande söndag men jag tycker det finns ett så stort värde i spelet i sig så jag väljer att ta det redan nu.

TPS – SJK spelstopp 15.04.2018 kl. 14:00

Dags för den andra omgången av årets Veikkausliiga när TPS frå Åbo möter SJK på hemmaplan, eller väntas nu hemmaplan? TPS hemmaplan är Veritas stadion i Åbo som har som spelunderlag naturgräs, eftersom vintern i år har varat längre än tidigare så är inte Veritas ännu i spelbart skick. Veikkausliiga sa precis före serien började att man inte kommer i år att tillåta att några matcher flyttas p.g.a. vädret. Så vad händer nu då? TPS blir tvungna att flytta matchen till en annan spelplan och en sådan spelplan som uppfyller kraven för Veikkausliga, finns det en sådan plan i Åbo? Svar nej. Detta allt har lett till att matchen kommer att spelas på Tehtaan kenttä i Valkekoski. Hur nära varandra ligger då Veritas Stadion och Tehtaan kenttä? Avståndet mellan dessa två arenor är 144 km. Så TPS första hemmamatch för säsongen kommer med andra ord att spelas på en helt annan ort än Åbo, detta har lett till att vi istället för ett hemmalag och ett bortalag har två lag som kommer och spelare en Veikkausliiga match på en neutral plan.

TPS inledde årets Veikkausliiga säsong med att förlora 3-2 borta mot FC Lahti i söndags. Ser vi på matchbilden från matchen så gjorde man en klart godkänd första halvlek var man skapade en del målchanser och kunde med lite bättre tur ha gått till halvtid med en ledning. Tyvärr för TPS del så hade man stora problem i det offensiva spelet, som jag skrev om i mina två bloggar med TPS förra veckan. Har också nämnt att styrkan hos TPS ligger i det defensiva spelet. I första halvlek mot FC Lahti såg defensiven bra ut och man lyckades hålla FC Lahti borta från farliga målchanser. I andra halvleken så släppte man ändå in 3 mål, oroväckande är att dom två första målen kom efter att man hade spelat alltför passivt i defensiven och första målet såg inte heller otagbart ut för målvakten Jonathan Viscosi. TPS lyckades sedan i slutet av matchen snygga till siffrorna när man gjorde 2 mål på övertid, mycket tack vare att FC Lahti slutade att spela och uppträdde passivt efter att man hade gjort 3-0 i den 88:e minuten.

För SJK:s del blev inledningen av årets Veikkausliiga allt annat än vad man hade önskat sig, när man åkte på en överraskande 1-0 förlust hemma mot PS Kemi, efter att man släppte in matchen enda mål i den 76:e minuten. Ser vi på matchbilden i sig så inledde SJK matchen darrigt och PS Kemi var det bättre laget dom första 15 minuterna. Efter det så tog SJK över matchen och började dominera den mer och mer. Man skapade en mängd med chanser och borde ha under normala omständigheter ha klarat av att göra 3-4 mål i matchen, tyvärr så kom man inte närmare än en stolpträff av Vahid Hambo. Utöver stolpträffen så stod PS Kemis målvakt Oskari Forsman för ett flertal fina räddningar i matchen. Spelmässigt så gjorde SJK ändå en godkänd insats och det positiva var att man som sagt lyckades med att skapa en mängd med målchanser. En positiv sak som SJK han ta med sig från PS Kemi matchen var att man hade två unga spelare som gjorde sin debut i Veikkausliiga när både Maximo Tolonen (född 2001) och Ville Tikkanen (född 1999) fanns med i XI och gjorde båda två en klart godkänd match.

Inget av lagen åkte på några skador i öppningsmatchen eller någon avstängning på någon spelare. Så för tillfället skall båda lagen ha möjlighet att ställa upp till söndagens match med det bästa materialet. Ser vi på spelmaterialen som lagen har till sitt förfogande så håller jag SJK klart starkare än vad TPS är på alla delområden. Kan SJK fortsätta med att skapa målchanser som man gjorde mot PS Kemi så lär man också småningom börja få utdelning för sina chanser som man skapar. Som matchbild så förväntar jag mig att TPS kommer att fortsätta med sitt defensiva spel och backa hemåt medan SJK kommer att vara det bollförande laget. Underlaget i Valkeakoski är rätt så snabbt så det bör passa SJK som har många tekniska spelare framförallt på mittfältet. Eftersom matchen som sagt kommer att spelas på neutral plan så kan vi räkna bort hemmaplansfördel i matchen. Unibet var första bolag som var ute med oddsen till matchen när dom igår öppnade med odds på 1.70 på SJK. Tycker att det är ett odds som är korrekt, av någon orsak har dock oddset idag stigit på en SJK vinst till 2.00 – 2.15 beroende på vilket bolag man väljer att spela. Tycker själv som sagt att SJK skall vara klara favoriter i denna matchen och kommer att ta årets första maxspel från Veikkausliiga, väljer dock att köra lite mera safe och spelare SJK -0.25 AH till oddset 1.83 hos SBObet. Har man konto hos 188bet så finns samma spel där till 1.86. Vill man ha högre odds så kan man också spela SJK vinst till 2.16 hos SBObet, hade i så fall dock sänkt insatsen till 3.5-4 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.