Speltips: HJK - IFK Mariehamn - Återigen tung resa för ålänningarna till HELLsinki

HJK - IFK Mariehamn

Veikkausliiga Playoff fortsätter under söndagen när det skall utses vilket av lagen HJK – IFK Mariehamn kommer ta sig till finalen och dubbelmötet mot FC Honka. Vinnaren från den finalen kommer att få den sista Europa League-kval platsen inför säsongen 2020. Med det sagt så söker vi oss återigen till HELLsinki & Telia 5G-Areena.

HJK

Helsingin Jalkapalloklubi eller kort och gott HJK mötte FC Lahti i den första playoff omgången i en match som spelades i onsdags. Någon lätt första omgång blev det inte för laget. Efter första halvlek såg allting ännu bra ut för laget när man kunde gått till halvtid med en 2-0 ledning efter mål av Petteri Forsell & Evans Mensah. I den andra halvleken blev det betydligt tyngre för HJK när FC Lahti kunde inom 10 minuter kvittera till 2-2. Matchen gick sedan till straffar som HJK vann med 4-1 och hoppet om att rädda det lilla man kan ännu rädda av årets fiasko säsong lever kvar.

Ser vi på matchen mot FC Lahti i det stora hela så var det en typisk HJK match för denna säsong. I ärlighetens namn så var 2-0 ledningen som man hade efter första halvlek i överkant när man i princip inte skapade något i matchen. Ser vi på materialet som HJK har till sitt förfogande så är spelet som man visar upp under all kritik. I matchen mot FC Lahti åkte man också på ett bakslag när Petteri Forsell skadade sig efter att ha gjort 1-0 målet och var tvungen att kliva av planen. Skadan ser dock inte ut att vara så värst farlig och Forsell finns återigen med i matchtruppen mot IFK Mariehamn.

Det som kan vara till HJK:s fördel i detta playoff är att man har en stor och bred trupp till sitt förfogande och kan rotera utan att själv öppningselvan blir lidande lika mycket som kanske för IFK Mariehamn. Högst antagligen kommer vi att få se en del rotation i truppen inför söndagens match när man i bästa fall kan komma att spela 4 matcher på 12 dagar om man tar sig till finalen mot FC Honka.

IFK Mariehamn

Hela Ålands fotbollslag IFK Mariehamn fortsätter sin säsong ännu med minst en match till. I den första playoff omgången slog man ut HIFK hemma på Wiklöf Holding Arena efter ett straffavgörande som man vann med 4-2, ordinarie speltid slutade 0-0 efter att båda lagen hade haft varsin stolpträff i matchen.

IFK Mariehamn ställs nu i den andra kvalomgången återigen mot det laget som man haft mest problem mot under hela sin Veikkausliiga existens. Lagen möttes så sent som i slutet av september senast i Helsingfors och då fick ålänningarna åka hem med en 3-0 förlust.

&t=5s

Ser vi på historik över matcherna som IFK Mariehamn har spelat borta mot HJK så är det rätt så dyster läsning för ålänningarna. Lagen har mötts totalt 23 gånger i Helsingfors under tiden som IFK Mariehamn har spelat i Veikkausliiga, av dom matcherna har HJK vunnit 18 stycken medan 5 har slutat oavgjort. Målskillnaden från dessa matcher är 52-9 i HJK:s favör och 15 gånger har IFK Mariehamn gått mållösa av planen efter en match i Helsingfors.

Speltips och analys

Även om HJK inte spelmässigt har alls kommit upp i deras förväntade nivå under den gångna säsongen så finns det enligt mig en del saker som talar till deras favör inför dagens vinna eller försvinna match för båda lagen. För det första så har HJK en klart bredare trupp till sitt förfogande än vad IFK Mariehamn har, vilket leder till att man kan rotera mera i truppen och få in mera utvilade spelare än vad IFK Mariehamn kan få med tanke på att båda lagen spelade så sent som i onsdags sin senaste match. IFK Mariehamn har också som jag redan tidigare nämnde haft stora problem när man åkt över till Helsingfors och mött HJK, vilket kom fram så sent som i slutet av september när man förlorade med 3-0 på samma arena. Kan HJK visa upp samma spel som man visade då i september så anser jag att man skall ha en bra chans att ta sig till finalen mot FC Honka. Mitt spel från denna match kommer att vara HJK -0.5 AH till oddset 1.84 med 4/5 u hos SBObet. Samma spel finns till odds runt 1.80 hos diverse EU-bookies.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt