Speltips: KPV - TPS - Kvalmatch nummer 2

KPV - TPS

Lördagens bloggspel SC KuFu 98 att vinna hittade överraskande lätt hem när man vann med hela 5-0 hemma mot JBK i årets sista omgång av Kakkonen. I det stora hela blev lördagen en bra dag när 3 av 4 spel rättades som en vinst och det sista spelet blev en push. Under söndagen har vi två matcher som skall spelas här i Finland och båda kommer från Veikkausliiga. Kommer i denna blogg att ta fokus på den andra Veikkausliiga kvalmatchen.

Första kvalmatchen

Lagen möttes i torsdags i den första kvalmatchen som spelades i Åbo på Veritas Stadion. Matchen i det stora hela var en rätt så typisk kvalmatch med avvaktande spel från båda lagen var fokus låg i att inte släppa in något mål. Som slutresultat från den kvalmatchen fick vid med oss 0-0.

Ser vi på matchen i det stora hela så inledde KPV matchen starkt och var det spelförande laget dom första 10-15 minuterna, efter det kom TPS bättre in i matchen och man lyckades skapa en godkänd målchans under första halvlek men tyvärr så fick inte Espinosa sin nick på målet.

Under den andra halvlek tog KPV mera över spelet och man hade 2-3 bra målchanser var man kunde/borde ha gjort mål. TPS var dock det laget som lyckades skapa den farligaste målchansen när Albjon Muzaci brände ett friläge i den 81:a minuten efter ett dåligt avslut som gick ungefär 7 meter ovanför målet. Den stora snackisen efter matchen var straffsituationen som KPV hade i den 91:a minuten, var domaren denna gång valde att fria.

Andra matchen

Den största snackisen inför denna match har varit spelplanen i Karleby och dess gräsunderlag. Lagen möttes förra året också i kvalet och då fick Kokkolan Keskuskenttä ta emot mycket kritik för det skick som den var i och gjorde att det mer eller mindre blev omöjligt att spela fotboll på planen. Finska bollförbundet gick ut i veckan med att man kommer att granska planen och huruvida matchen kan spelas där under fredagen. Efter granskningen så godkände bollförbundet planen för söndagens match. Så matchen kommer att spelas i Karleby på KPV:s hemmaplan? Nejdå, direkt efter granskningen bad KPV om att matchen skulle bli flyttad till konstgräsplanen i Seinäjoki som ligger ca. 140 km från Karleby. Sagt och gjort, matchen kommer nu att spelas där istället för Karleby.

Båda lagen har inte hunnit göra några desto större träningar inför denna returmatch när det är bara 4 dagar mellan matcherna. Ser vi på torsdagens match så åkte båda lagen på ett skadebakslag när lagkaptenerna från respektive lag blev skadade och utbytta. För TPS del så sträckte lagkaptenen Sami Rähmönen låret och kommer att missa söndagens match. KPV:s lagkapten Ville Koskimaa nickade ihop med en TPS spelare i den 90:e minuten och fick lämna planen kraftigt blödande från ansiktet. Enligt KPV:s huvudtränare Jani Uotinen är Koskimaas medverkande i söndagens match ytterst osannolikt.

Speltips och analys

Det att matchen sist och slutligen nu har flyttats till Seinäjoki istället för att spelas i Karleby gynnar i alla fall dem som vill se på fotboll. Högst sannolikt hade planen i Karleby varit i så dåligt skick att det inte hade bjudits på något finlir på den. Tror också att det att man flyttade matchen till Seinäjoki gynnar KPV som kan nu spela ett mera offensivt och snabbt anfallsspel, vilket man gjort bra under höstens matcher i Veikkausliiga.

Spelbolagen håller KPV fortfarande som favoriter i detta matchpar. Det viktiga för KPV är att lyckas med att hålla TPS borta från farliga målchanser eftersom ett bortamål för TPS kunde få ödesdigra konsekvenser för lagets hopp att spela Veikkausliiga fotboll även nästa säsong. Ser vi på första matchen så tycker jag att KPV var det bättre laget över 90 minuter, målskyttet var dock det som klickade i den matchen. För mig skall KPV fortsättningsvis vara rätt så klara favoriter eftersom jag håller deras spelarmaterial som klart starkare än det material som TPS har till sitt förfogande. Mitt spel från matchen kommer att vara KPV att vinna till oddset 2.18 med 4/5 u hos Coolbet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.