Speltips: KPV tar en vinst mot gruppens slagpåse

Senaste blogginlägget slutade i en förlust när FC Inter U20 förloarde med 3-1 hemma mot FC Espoo U20. Tyvärr startade FC Inter U20 med en betydligt svagare XI än vad jag hade förväntat mig. Inte mycket att säga om den matchen då FC Espoo U20 var klart bättre och passade på att missa två straffar i första halvlek. Försöker hitta tillbaka till vinnarspåret med matcher från den finska cupen. Under lördagen har vi totalt 6 cupmatcher i Finland och inkommande måndag ännu en. Har valt att ta fokus på en av lördagens matcher.

PKKU – KPV Kokkola

PKKU som normalt håller till i Kakkonen får ett av dom förväntade topplagen i årets Ykkönen på besök i en match som är båda lagens fjärde i årets upplaga av finska cupen. PKKU har som förväntat haft det svårt i sina tre inledande cupmatcher och förlorat alla med en målskillnad på 0 – 13. KPV har samlat ihop 2 poäng från sina 3 inledande cupmatcher.

Har skrivit några blogginlägg om PKKU i deras tidigare cupmatcher, mot SJK och FF Jaro (båda matcherna slutade i en 4-0 förlust). Kännetecknande för PKKU i deras 3 cupmatcher har varit att andra laget har varit det bollförände laget, medan PKKU har fått ställa in sig på att träna försvarsspel i 90 minuter. Det att PKKU har förlorat sina cupmatcher med ”bara” 4-0, 5-0 och 4-0 beror till stor del på att SJK, FF Jaro och VPS har missat en hel del chanser. PKKU har ett ungt lag till sitt förfogande, var en stor del av spelarna är födda -00 eller senare. Deras målsättning är att vara en fostrarförening för unga lovande spelare som håller till strax utanför huvudstadsregionen. Förra säsongen slutade PKKU på en 7:e plats i sin grupp i Kakkonen. Förväntar mig att man kommer att hitta dom igen denna säsong runt den placeringen i Kakkonen.

KPV inledde sitt cupäventyr med att lite överraskande spela 0-0 hemma mot TPV, som också inkommande säsong håller till i Kakkonen. Efter det så har man mött två Veikkausliiga lag när man först förlorade med 2-1 mot SJK för att sedan spela 3-3 mot VPS i en underhållande match. Vill man ha möjligheter att avancera från gruppspelet i årets finska cup så krävs det seger från dom två återstående gruppspelsmatcherna, mot PKKU och senare mot FF Jaro. Ser vi på KPV:s lagbygge så är dom en av favoriterna att vinna årets Ykkönen och avancera till Veikkausliiga. Man har förstärkt laget med en hel del namnkunniga spelare när följande herrar har skrivit på för laget:

Kalle Multanen, FC Haka
Joonas Nissinen, KuPS
Ville Koskimaa, VPS
Patrick Poutiainen, JJK
Ville Huuhka, GBK
Oliver Lakanen, FF Jaro b-jun
Patrick Byskata, FK Bryne (Norge)
Dmitri Dekhteryuk, FC Anzhi-Yunior Zelenodolsk (Ryssland)

Ser vi på KPV:s två senaste matcher så har man gjort helt bra ifrån sig mot både SJK och VPS som är flera klasser bättre än laget som man nu möter. Den förväntade matchbilden här är att KPV kommer att vara laget som är bollförande och skapar chanser, som förhoppningsvis anfallaren Kalle Multanen kan ta tillvara på. Offensivt har KPV flera spelare till sitt förfogande som bör kunna ställa till det för PKKU:s försvar i denna match. Den spelare som utmärkt sig såhär långt in på säsongen i KPV är ukrainske mittfältaren Konstantyn Yaroshenko som har gjort två fina frisparksmål i årets cupspel. En annan intressant spelare är nyförvärvet Dmitri Dekhteryuk som är en ung rysk offensiv mittfältare vars styrkor är att han är en snabb ytter som kan spela in bollen i straffområdet, var man igen har en av seriens bästa målgörare Multanen till sitt förfogande.

Förutsatt att KPV går in för att spela bra hela matchen och inte underskattar PKKU så tycker jag att man skall klara av att ta en tämligen enkel seger och hålla hoppet om avancemang från gruppspelet vid liv. Mitt spel i matchen kommer att vara KPV -1 EH till oddset 1.79 med 3/5 u samt KPV -2 EH till oddset 2.95 med 1.5/5 u, båda spelen finns hos Unibet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.