Speltips: Bra offensiv & svagare defensiv bäddar för mål för båda lagen

Nu på fredagen så spelas det bara en match i finska cupen, men matchen i sig är desto intressantare enligt mig. Tror mig också ha en fin gissning i matchen som jag tänkte skriva några rader om.

HIFK – FC Honka spelstopp 16.02.2018 spelstopp 18:00

Dags för årets första derby i huvudstadsregionen när HIFK som spelar i Ykkönen möter Veikkausliiga laget FC Honka från Esbo. Lagen avslutade förra årets fotbollssäsong med att göra upp om den sista platsen till årets Veikkausliiga i ett kval som FC Honka gick segrande ur och tog den sista Veikkausliiga platsen på HIFK:s bekostnad. Det att HIFK blev tvungna att ta steget ner till Ykkönen tror jag att kommer att gynna dem på lång sikt då man nu har möjlighet att bygga upp ett nytt lag och ge mera speltid åt unga lovande spelare. Förra säsongen i Veikkausliiga hade man en av dom äldsta trupperna till sitt förfogande.

HIFK har hunnit med att spela 3 matcher i årets finska cup. Man inledde med att spela 1-1 hemma mot Gnistan, i en match som man borde ha vunnit med klara siffror. Efter det så bortaslog man PEPO med 4-1 i en match var man gjorde en mycket fin första halvlek. Senaste fredagen mötte man KTP hemma i en match som slutade 3-1, efter att man avgjorde matchen med två mål under matchens sista 15 minuter. Tycker överlag att HIFK har imponerat offensivt i dessa tre matcher, var man har skapat en mängd med chanser och lyckats göra totalt 8 mål.

HIFK fick en ny tränare inför denna säsong när Teemu Kankkunen tog över ansvaret efter Antti Muurinen. Tycker att truppen som Kankkunen har till sitt förfogande har en fin mix av unga lovande spelare (bl.a. Tuukka Andberg, Tommi Jyry, Daniel Rantanen, Antti Ulmanen, Reza Heidari och Tuukka Kurki) och äldre rutinerade spelare som kan tillföra ett lugn i truppen (bl.a. Pauli Kuusijärvi, Tommi Vesala, Jani Bäckman, Esa Terävä, Jukka Halme, Tuomas Mustonen och Otto-Pekka Jurvainen) . Årets HIFK skall ha alla förutsättningar att vara med i toppen av årets Ykkönen och fightas om en återkomst till Veikkausliiga. Av dom unga spelarna som har imponerat mest såhär långt in på säsongen kan man lyfta fram Tuukka Kurki som har gjort 3 mål på dom två senaste matcherna och Antti Ulmanen med 2 mål på 3 matcher.

Till matchen mot FC Honka kommer man att få klara sig definitivt utan skadade Pauli Kuusijärvi och Tommi Vesala, båda har varit skadade hela säsongen. Man har också frågetecken för Tuomas Mustonen, Nikolas Saira och Tuukka Andberg. Mustonen och Saira dras med mindre skador medan Andberg har i början av veckan haft feber. Av dessa spelare har Andberg spelat fulla minuter i mittförsvaret i årets alla 3 cupmatcher, medan Mustonen har spelat en match och gjort ett mål i den. Kuusijärvi, Vesala och Saira är ännu utan speltid i år.

FC Honka tog som sagt klivit upp till Veikkausliiga på HIFK:s bekostnad. Man har i år hunnit med att spela totalt 3 matcher, 1 i finska cupen som slutade med en 1-0 vinst mot KTP samt 2 träningsmatcher, förlust 4-1 hemma mot FC Lahti och 1-1 borta mot JK Nõmme Kalju. Kan inte direkt säga att Honka har imponerat såhär långt i sina matcher. En orsak till att man har haft svårt att få till dom rätta resultaten finns säkert att finna i det att man har haft en stor omsättning på spelarna i truppen. Totalt har man fått in 10 nya spelare, senaste makedoniske målvakten Davor Taleski som blev klar i veckan, oklart om man hinner få hans speltillstånd klart till fredagens match. Intressanta är att Taleski provspelade för FC Lahti och stod i mål i matchen som FC Lahti vann med 4-1 mot FC Honka före han skrev på för just Honka. Ett annat intressant nyförvärv som nyligen blev klar för FC Honka är anfallaren Alex Nimely. Nimely är en liberiansk-engelsk fotbollsspelare som inledde sin fotbollskarriär i Manchester City, men hade svårt att få speltid där och har hunnit vara på lån i både Crystal Palace och Middlesbrough när bägge lagen ännu spelade i Championship. Före FC Honka har han ännu hunnit med att spela för Poli Timisoara och Viitorul Constanta i Rumänien och nu senaste för Stabaek i Norge.

Ser vi på den trupp som FC Honka har till sitt förfogande så tycker jag att man framförallt har en bra offensiv till sitt förfogande. En av deras styrkor förra säsongen var att man hade många offensiva spelare som kunde bidra med mål istället för att ha all hopp vid en målgörare. Defensivt tycker jag igen att man ser aningen tunna ut, även om man har förstärkt försvaret med Jonas Levänen och Zeljko Savic. Förra säsongen hade man problem att hålla nollan i sina matcher och tror att man kommer att fortsättningsvis ha samma problem. Till matchen mot HIFK kommer FC Honka att åtminstone sakna skadade Duarte Tammilehto och Lucas Kaufmann, båda spelarna är normalt givna på mittfältet.

Som matchbild så förväntar jag mig en fartfylld match i Tali fotbollshall som har ett rätt så snabbt underlag. Tror också att vi kommer att få se en del mål i matchen då båda lagen har en bra offensiv till sitt förfogande men samtidigt lämnar en del att önska i det defensiva spelet. Vem som går vinnande ur matchen tycker jag känns rätt så svårt att säga för tillfället. Mitt spel i matchen kommer att vara Båda lagen gör mål till oddset 1.82 hos Unibet med 3/5 u.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.