Speltips: Ilves löser 3 poäng hemma idag mot HIFK

Sämre dag igår som slutade med 4 vinster och 4 förluster -3.49 u. Ny vecka och nya tag idag. Idag spelas det 5 matcher i Veikkausliiga, och har valt att ta en närmare blick på en av dem.

Ilves – HIFK spelstopp 17:30

5:e placerade Ilves får idag emot sig HIFK som ligger för tillfället nästsist och på kvalplats i Veikkausliiga. Ilves kommer till dagens match med 7 matcher i rad utan förlust (2 vinster och 5 oavgjorda). Hemma har man spelat 5 matcher i rad utan förlust (3 vinster och 2 oavgjorda). Deras styrka ligger framförallt i deras starka defensiv. Man har på 21 matcher släppt in totalt 21 mål, varav 4 i en bottennotering hemma mot PS Kemi i slutet av maj månad. Svagheten i deras spel är att man har offensivt varit lite för dåliga och har fått leva mycket på deras anfallare numer 1 Tuco som har så här långt in i säsongen stått för totalt 9 mål, deras näst bästa målgörare är Lauri Ala-Myllymäki som har gjort hela två mål för tillfället. Under hela säsongen har man gjort totalt 21 mål. Överlag tycker jag att Ilves har ett komplett lag som inte har några större brister i någon lagdel, förutsatt att andra spelare kunde bidra bättre med mål framåt. Ilves krigar i högsta grad om att vara ett av lagen som kvalificerar sig för spel i Europa när säsongen är över. För tillfället har man 4 poäng upp till FC Lahti på en andra plats och två poäng upp till KuPS och VPS.

HIFK tog en efterlängtad vinst i förra omgången när man vann med 2-1 hemma mot VPS. Före det hade man spelat 6 matcher i rad utan vinst. Även om man lyckades vinna hemma mot VPS så tycker jag inte att deras spel imponerade speciellt mycket. Största orsaken, enligt mig, till vinsten var att VPS gjorde en riktigt dålig andra halvlek, när man tappade sin 1-0 ledning från första halvleken. På pappret har HIFK ett rutinerat lag, Veikkausliigas äldsta trupp, spelare som sticker ut är målvakten Tomi Maanoja, mittfälttaren Mika Väyrynen och deras anfall med Mikael Forssell, Pekka Sihvola och Juho Mäkelä. Man dras dock med en hel del skador, och har gjort det under hela säsongen, vilket har lett till att man har haft svårt att kunna mönstra samma uppställning två matcher i rad. Till dagens match saknar man avstängde mittfälttaren Jukka Halme samt följande spelare p.g.a. skador: Tommi Vesala, Daniel Rantanen, Pauli Kuusijärvi och Kristian Heinolainen. Av dessa spelare är Halme, Vesala och Kuusijärvi spelare som normalt återfinns i öppningselvan.

HIFK:s bortspel, liksom hemmaspel, har hela säsongen varit rätt så svagt. Man har från 10 bortamatcher endast klarat av att vinna 1 och den vinsten kom mot seriejumbon JJK. Utöver det så har man 5 oavgjorda matcher och 4 förluster. För tillfället har man 5 matcher borta utan vinst, 2 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 4-12.

Ilves öppningselva innehåller inga större överraskningar enligt mig. Det som överraskar mig i HIFK:s öppningselva är att man väljer att börja med Carljohan Eriksson i mål istället för Tomi Maanoja. Dessutom blir det intressant att se hur formen är på mittförsvararen Tuomas Aho som gjorde comeback i HIFK för någon vecka sedan. Aho avslutade sin aktiva karriär efter förra säsongen och har efter det spelat som anfallare i ett division 6 lag i Helsingfors. Fredrik Lassas är också en annan spelare som har dragits med skador under hela säsongen. Håller det aningen tveksamt om både Aho och Lassas är i 90 minuters matchform ännu.

Även om HIFK kunde bryta sin negativa svit i förra matchen i och med vinsten mot VPS så tycker jag att Ilves är ett så pass mycket bättre lag och skall klara av att ta alla 3 poängen i dagens match. Troligt slutresultat enligt mig är en 1-0 eller 2-0 hemmavinst. Mitt spel i matchen kommer att vara Ilves -0.5 AH till oddset 1.87 hos Pinnacle med 3.5/5 u. Finska Veikkaus (vår motsvarighet till Svenska Spel) ger för tillfället oddset 1.63 för en Ilves vinst.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.