Speltips: En annandag men ändå helt vanlig dag.........Del II

Vi fortsätter med AFC-CL och den här gången ligger fokus på matcherna i grupp C.

Al-Wasl från UAE är helt avsågade med fyra förluster på sina fyra inledande matcher medan övriga tre lag har samtliga chansen kvar att ta sig vidare. Bäst läge har Xavis

Al-Sadd som med sina nio poäng delar första platsen med Perspolis från Iran och som möter just nämnda Wasl. Perspolis åker till Uzbekistan för att möta gruppens fjärde lag, nämligen Nasaf Qarshi.

Läget i respektive liga!

Med fyra matcher kvar behöver Perspolis bara en poäng för att säkra ligatiteln. Man har dock två raka förluster bakom sig. Först i derbyt mot Esteghlal och nu senast mot Saipa. Egentligen inte mycket att säga om då ett derby är alltid ett derby och mot Saipa vilade man sina samtliga landslagsspelare. Sedan det blev klart att ligan mer eller mindre var säkrad har man haft all fokus på AFC-Cl.

Al-Sadd förlorade direkt avgörande matchen mot Duhail för ca en månad sedan och därmed inte haft något att spela för i ligan då man kommer att sluta på andra plats. Man har använt sig av en del juniorer och reserver under senaste matcherna och lär fortsätta så även i sista omgången.

Al-Wasl började ligan mycket starkt och var med och slogs länge med Ain och Wahda om titeln men skador och sviktande form har gjort att man just nu är en på fjärde plats. Man har tre poäng upp till Nasr som innehar platsen ovan. Wasls chans till rädda säsongen var cupfinalen i torsdags men man förlorade även den.

Nasaf Qarashis säsong har precis börjat och man har åtta poäng på fyra första omgångarna i ligan.

Omgångens matcher!

Al-Sadd – Al-Wasl:

Xavis grabbar kommer göra processen kort med sina gäster som lär vila spelare och inte heller vara allt för sugna på att spela matchen. Sadd vill ha vinst och helst med ett par mål för att inte tvingas åka till Iran i sista omgången och riskera att åka snöpligt ur via en förlust mot Perspolis. Wasl kommer som sagt använda sig av någon/några reserver. De ordinarie som eventuellt kommer att spela lär vara nedstämda efter förlusten i cupfinalen och tittar gärna framåt på avslutningen av ligan där man fortfarande har chansen att nå tredjeplatsen.

Sadds vilja och större tyngd kommer att fälla avgörandet i matchen och jag tror segern kan bli ganska komfortabelt till slut.

Spel i matchen: Al-Sadd -1,75 @ 1.82 hos SBObet

Nasaf Qarashi – Perspolis:

Absolut bästa spelet i matchen är U 2,5 men jag rör inte spelet till odds som finns.Att plocka ett underspel till odds kring 1.60 kommer bara innebära ojämn hjärtrytm och framtida hjärtproblem. Men kan rekommendera spelet för den som känner sig manad! Nasaf är typiskt hemmalag i AFC-CL där man vinner de flesta av sina matcher hemma medan man åker på stryk i sina bortamatcher. Faktum är att man får gå tillbaka ända till 2015 för att hitta en förlust på hemmaplan i AFC-CL. Innan vi tar allt för stora slutsatser av detta ska vi komma ihåg att man under den här perioden mött enbart lag från Qatar, UAE(huvudturnering) och Jordanien samt Bahrian(Playoff), med andra ord ligor vars lag inte är kända för att prestera på topp i sina internationella bortamatcher. Nasaf har alltså inte mött lag från regionens starkaste länder Iran och Saudiarabien. Oavsett vilket så är bedriften ändå stort att inte ha förlorat hemma i AFC-CL. Under årets turnering har man åkt på storstryk borta mot gruppens favoriter medan vunnit med 1-0 hemma mot både Wasl och Sadd. Mot Wasl var man ganska överlägsna utan att kunna göra fler mål medan i matchen mot Sadd(saknade ett par ordinarie) var det mer tillfälligheter som avgjorde och matchen kunde slutat hur som helt. Normalt är Nasaf ett par klasser sämre än sina motståndare Perspolis. Iranierna har väntat på den här matchen och vet att minst en poäng betyder att man mer eller mindre säkrar slutspelsplats. Som jag skrev ovan så har laget nästan säkrat ligatiteln och kunnat i lugn och ro ladda för bortamatchen i Uzbekistan. Nasaf vet däremot att en vinst är ett måste då Sadd troligtvis säkrar slutspelsplatsen under omgången och man skulle kunna vila spelare i sista omgången där Perspolis tar emot laget.

Vi kommer att få se en ganska tillknäppt match där hemmalaget försöker gå framåt och Perspolis satsar på omställningar med sina snabba offensiva spelare. Perspolis har starkt försvar och bra målvakt som gör att man normalt inte släpper till målchanser och får man bara kontringsspelet att fungera någorlunda lär man utmanövrera Nasaf med sina spelare.

Spel i matchen: Perspolis 0 @ 1.71 hos Pinnacle






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.