Speltips: Säsongen inleds med Coppa Italia!

Vi tar och tjuvstartar den Italienska säsongen med denna text inför Coppa Italia-mötet emellan Cagliari och Palermo där jag är smått lyrisk över ett spel som jag hittat och anser är väl värt att kolla närmare på. 

 

Palermo åkte med buller och bång ned i Serie B ifjol, det var en pågående nedmontering utav klubben som började redan i Januari och som var tänkt att sluta i en försäljning. Den drog dock ut på sig och ifrån ingenstans så var Zamparini tillbaka i båten och här skulle det inte säljas någon klubb, utan nu skulle det rustas för att ta steget upp igen.

 

Nåväl, det där får vi se hur det slutar men Zamparini har anställt en tränare vid namn Bruno Tedino, hela 52 år men som trots en långt CV inom tränaryrket aldrig tränat en klubb på en sådan här nivå. Senast kommer han ifrån Lega Pro, den gamla men numera även det nya serien Serie C. Där har han tränat Pordenone vilket är ett lag han placerat på 2:a och 3:e platsen de två senaste säsongerna. Jag har ingen vidare inblick i Serie C men konstaterar att hans lag gjorde överlägset flest mål i fjol (68 jämfört med 56 som tvåan i antal gjorda mål stod för) och nästflest året innan det. När jag dessutom läser mig in närmare på honom så står det klart att detta är en tränare som står för en offensiv fotboll. 

 

Palermo har blivit av med centerbacken Goldaniga som har ett gott rykte om sig och även en annan back, Gonzalez, har lämnat utav de spelare i truppen som fortfarande hade något värde efter fjolsäsongens utrensning. Målskytten Trajkowski har man lyckats behålla och detsamma gäller målvakten Posavec som hade en fin säsong ifjol trots de tuffa förutsättningarna. Nestorovski, Cionek samt Chochev håller även de duglig nivå och är kvar i laget. I övrigt är det inga superspännande namn man tagit in, två spelare ifrån Ekstraklasa som kan bli intressanta att bevaka. 

 

 

Hemmalaget Cagliari gjorde en fin säsong ifjol och bjöd på Serie A's högsta målsnitt hemma på Stadio SantElia, man har lyckats behålla sin stomme så gott som, där Murru är ett tråkigt tapp för dem och dessutom har de rutinerade herrarna i försvaret, Bruno Alves och Mauricio Isla lämnat klubben. Murrus ersättare blev unge Romagna ifrån Juventus medans även unge Miangue ifrån Inter har plockats in, med dem har man också tagit in Andreolli till försvaret som ändå fått sig en liten nedgradering. 

 

Viktigast är dock att det centrala mittfältet hållit sig någolunda intakt samt förlängningen med Borriello är gjord där samma tridente med honom Farias och Joao Pedro kommer att fortsatt få bjuda på underhållning när Cagliari ska spela matcher i år. 

 

Det är också något jag tror man fortsätter med redan ifrån start, det är två lag med bra offensiver på denna nivå där man aldrig kan underskatta Trajkowski, som hur under isen Palermo ändå var under fjolåret fortsatte att göra sina mål. Han stod för ett hattrick förra helgen i Palermos första omgång i Coppan, nåväl det emot ett Serie C-lag. På andra sidan, som sagt, den potenta tridenten i Cagliari och det kittlas extra när båda lag har varsin defensiv att sätta eftersom de båda haft flera bortfall ifrån fjolårets ordinarie backlinjer. Det är sen kvällsmatch och den Sardinska befolkningen lär sluta upp och här förväntar jag mig inget annat än en målchansrik match och två offensiva lag att försöka inleda sin säsong på bästa sätt. 

 

Det är två intakta offensiver emot två backlinjer som är nykomponerade och ska spelas in och vi erbjuds enorma 2.13 på överspelet (Ö2.5) här och det är ett otroligt värdeladdat pris i min bok, det ska aldrig stå i över 1.90 för mig, tyvärr är det tidigt på säsongen och vi kan inte flyga in med bil och hus, men en normal insats investerar vi i och det med glädje. Lycka till!

 

Redlineers blogg

Redlineer

Finns på Twitter som redlineer

Robert, igenkänd som Redlineer på Twitter, är en sporttokig 28-åring som levt med spel och dobbel i 10 år. Förutom sitt brinnande intresse för AIK och Allsvenskan bevakar han Europafotbollen dagligen där han ser extremt mycket matcher varje helg.

Sveriges bästa

Kända profiler