Speltips: Fiorentina vs. Roma - Tidig matchstart

Roma 7/11

Under onsdagen är det uppföljning på gårdagens Coppa Italia-match mellan Milan och Napoli där vi har två nya kvartsfinaler på schemat. I den tidiga matchen som spelas i Florens ställs hemmalaget Fiorentina mot Roma.

Fiorentina

Båda lagen spelade en varsin koiskvältare till matcher under helgens Serie A-omgång där Fiorentina, efter mycket om och men, lyckades slå Chievo med 4-3. Detta efter att ännu en gång åkt på ett rött kort efter en hands i straffområdet. I Coppa Italia följer dock inte avstängningarna från seriespelet med, så Benassi som fick det röda är tillgänglig och förväntas att starta.

Det var ingen särskilt bra prestation mot Chievo, man gick upp tidigt i en 2-0 ledning men misslyckades med att kontrollera matchen efter det. Muriel gjorde dock ett nytt mål och Chiesa var den som räddade Viola med sina två mål när laget enbart hade 10 man på plan. Så ketchup-effekten för anfallet har fortsatt och man ser ruskigt farliga ut där fram, mer oroande är såklart defensiven då man släppt in sju mål på två matcher, men då ska man ha med sig att fem utav dessa har släppts in med 10 man på plan och man har dessutom fått tre straffar emot sig där två gått i mål.

Roma

Några som också gjort en massa mål på sistone men också släppt in hela fem mål på sina två senaste matcher är Roma och de har inte ursäkten att åkt på några röda kort. Nu lyckades man vinna mot Torino efter att ha tappat ett 2-0 överläge men den lyckan blev inte särskilt långvarig när man nu i helgen lyckades tappa en 3-0(!) ledning borta mot Atalanta. Det var dessutom ganska uppenbart att laget redan efter 25-30 minuter tappat det mesta utav sin energi och laget var från start i princip helt utspelade, men Roma stack upp och kontrade två gånger i första halvlek (1-0 målet gjorde man på avspark) och var effektiva.

Ljuspunkter att ta med sig är att Dzeko fick göra två mål och alltså hamnade i målprotokollet för första gången i ligan sedan tidig oktober. Zaniolo fortsätter att skina och gjorde två vackra assister under matchen, men sedan är det inte så mycket att hitta. Man är katastrofala där bak, med en Olsen som släppt in ganska billiga mål både mot Torino och Atalanta. Mittfältet är utspritt och firma Nzonzi/Cristante har stora problem med att täcka ytor, på toppen utav det tvingas man spela med Karsdorp som är en springande säkerhetsrisk där ute.

Bästa oddsen inför matchen hittar du här

Ändringar lär ske och även om de flesta spår att Schick startar under kvällen så undrar jag om inte Di Francesco väljer Dzeko och hoppas på att smida ett järn som är varmt. Pastore sägs ta en plats och även så El Shaarawy, eftersom Nzonzi och Cristante är avstängda i helgen lär de fortsätta som sittande mittfältare. Fazio är tillbaka också.

Speltips

Men den stora frågan är om det verkligen räcker, särskilt mot en extremt formstark offensiv som startar på topp i hemmalaget. Båda lagen har ju läckt som såll, men jag värderar Fiorentinas defensiv som den bättre och gällande frågan vem som är troligast att få ordning på sina grejer där bak är svaret för mig superenkelt, Fiorentina.

Zaniolo förväntas att starta på en kant igen eftersom han gjorde det så bra, men jag är ganska säker på att Pioli kommer att sätta en utav sina mittfälts-terrier som ett plåster på honom - det mesta Roma skapar kommer ifrån honom. Fiorentina har dessutom fördelen här att kunna ställa sig lite lägre i plan och låta Roma hantera bollinnehavet, vilket är väldigt troligt som en utgångsposition i dagens matchbild. Det är väldigt positivt för hemmalaget som då får möjligthet att försöka pressa Roma till misstag och ställa om på större ytor, något man är otroligt vassa på.

Slagläge Fiorentina! Med +0 lina på matchen är det suveränt spelvärde på hemmalaget i min bok. Fiorentina +0 (DNB) spelas till 1.90 hos Bethard. 1.88 finns hos Svenska Spel och allt över 1.80 är bra. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.