Speltips: Atalanta vs Fiorentina (Coppa Italia) - Hemmalaget favoriter till finalplatsen

Dags för returmöte i Bergamo mellan Atalanta och Fiorentina, den första semifinalen spelades i februari (!) och slutade 3-3 i en händelserik tillställning. Lazio besegrade Milan igår och vidare på totalt 1-0 vilket innebär att Rom-klubben väntar i en finalmatch den 15 maj på Stadio Olimpico i huvudstaden.

ATALANTA

Atalanta tog chansen borta mot Napoli senast och vann med 2-1 i en match där man var utspelade första 65-70 minuterna. Det var nästintill ett under att Napoli bara hade 1-0 men när Ilicic kom in från bänken så svängde matchbilden. Slovenens spel låg bakom det mesta och Atalanta kunde ta ikapp viktiga poäng på både Roma och Milan i kampen om 4:e platsen i Serie A. Bergamo-laget är uppe i nio raka tävlingsmatcher utan förlust och har som vanligt få eller inga skador att rapportera om. Ilisic började på bänken mot Napoli på grund av mindre skavank men väntas starta här med kollegorna Gomez och Zapata - en hypervass offensiv trio det! Hemmatränaren Gasperini spelar ett framåtlutande 3-4-2-1 som ger massor av offensiva chanser framåt men också svängdörrar bakåt när allt inte klaffar, det såg vi sannerligen i mötet mot Napoli.

(3-4-1-2): Gollini, Palomino, Mancini, Masiello, Castagne, De Roon, Freuler, Gosens, Ilicic, Gomez, Zapata

Saknas: Varnier, Toloi

FIORENTINA

Gästerna från Florens är i väldigt dåligt slag och har tio raka tävlingsmatcher utan seger. Vincenzo Montella har sedan någon vecka tillbaka coachat laget och gör så säsongen ut. I och med mittenplaceringen i Serie A så blir Coppa Italia den sista biljetten ut i Europa då segraren belönas med en Europa League-plats. Gästernas supportrar har uppfattat saken korrekt och kommer i tusentals till Bergamo för att stötta sitt La Viola. Fiorentina har egentligen bara ett stort avbräck och det är mittfältaren Marko Pjaca som är borta säsongen ut. Överlag har lagets säsong störts av alla oavgjorda matcher men det är också ett ungt lag som med höga toppar kryddar det hela med djupa dalar. Fiorentina gjorde dock en bra match senast borta mot Juventus när man föll med 2-1. Likt Atalanta så kan Montella presentera en sylvass trio framåt i Chiesa, Muriel och Simeone. Just Chiesa är en fröjd att skåda och som med sin snabbhet säkerligen blir en måltavla på transfermarknaden kommande sommar.

(4-3-3): Lafont, Milenkovic, Pezzella, Ceccherini, Biraghi, Benassi, Veretout, Edmilson, Chiesa, Muriel, Simeone

Saknas: Pjaca

SPELTIPS OCH ANALYS

3-3 från första mötet skvallrar om att även detta kan bli en målrik historia. Fiorentina måste troligtvis vinna matchen då exempelvis 1-1 eller 2-2 inte skulle räcka. Båda lagens offensiv är riktigt bra när det väl funkar och Gasperinis Atalanta tycker jag besitter en större taktiskt kunskap än Montellas Fiorentina. Atalanta kommer också bjudas på större ytor än normalt i den här matchen och den raka ettan känns glasklar i min bok.

https://1x2.se/odds/PoPwTezpC1OTa/atalanta-acf-fiorentina






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt