Speltips: Stark hemmafavorit.

Helgen är över där vi kan summera en fruktansvärd lördag där vi följde upp med en bättre söndag, nötandet fortgår när vi tar oss in på den nya veckan och en omgång 15 som ska avslutas i Allsvenskan. Här ska vi snacka upp mötet i Borås emellan Elfsborg och Hammarby.

 

Vi tar och börjar i det grönvita lägret där omstarten utav Allsvenskan bjudit på en förlust borta mot Häcken samt en vinst hemma mot Örebro, där vi kan konstatera att matchen på Hisingen var en man hade kontroll på under den första tredjedelen utav matchen men släppte in mål under perioder som var tunga mentalt för laget. Man var utan Aidoo som var med när man ställdes emot Örebro, där matchbilden nästan var det omvända och man efter en tung öppning hittade nycklarna att såra ett försvarssvagt Örebro.

Torsteinbö är utelämnad ifrån truppen vilket betyder att han spelat sin sista match, sedan innan har Johan Persson och Maygar lämnat. Man har en liten, icke så betydande, målvaktsrokad på reservplatsen och nu här i Borås har man äntligen sina nyförvärv tillgängliga i Fenger och Jeppe Andersen.

 

Elfsborg som var ett av seriens tidigare "krislag" har steppat upp det ordentligt och spelet ser ruskigt bra ut, där flera spelare äntligen hittat sin plats, krisen är avblåst och man ser sådär lätta ut om fötterna numera där man även lyckats att styra upp sitt försvarsspel ordentligt. 

Man löste en poäng borta emot Halmstad, utan att imponera där men man följde sedan upp det med en första halvlek borta i Norrköping utan dess like. Som man spelade ut, där Jebali, Lundevall och Olsson hade lekstuga. Lundqvist och Dyer är två personer som växt in i det hela och Elfsborg har förstått vikten utav att ha Jebali högre upp i plan. I Elfsborg saknas Lasse Nilsson och Kaib men det är också spelare långt ifrån startelvan.

 

Det blir en stor tillställning imorgon för Boråsklubben då Holmen gör comeback som hemvändare, vilket kommer att gjuta mod i laget och inbringa en ledargestalt man saknat. Jag är övertygad om att det kommer att synas direkt, men utan att lägga vikt i just det finns det ett par andra punkter jag tycker väger över för hemmalaget. Michelsen är en fantastisk tränare, han har gjort under i Hammarby redan. Här lär han ställa upp laget för att inte bjuda på något och det är precis så han agerat i tuffa matcher innan, men med risk för att underskatta honom är det precis det jag tror fäller avgörandet här. Elfsborg är riktigt duktiga på att spela emot lågt stående lag utan att behöva bekymmra sig för tidiga spelvändningar, de har ett extremt starkt kantspel i Lundevall och även Daniel Gustafsson som ställs emot Hammarbys svaga del, just ytterbackarna. Smarason och Solheim är dugliga, men här kommer de att få problem. Vi såg hur Sema skojade med Solheim senast och den här gången har de ett Elfsborg med tydligare (och vassare) boxspelare än Sköld/Besara. 

 

Man har även i Elfsborg Simon Olsson i högform som kommer att kunna trä igenom Bajenförsvaret och Elfsborg som lag är väldigt mycket för att rulla bollen längst backen vilket helt tar bort hyllade Paulsens styrka i huvudspelet, men även inläggen går ofta just vid backen vilket tar bort lite utav Aidoo's "edge" där han så ofta är ett monster.

Elfsborg kommer ha alla möjligheter att att överrumpla och trassera detta taktiskt skickliga Hammarby, som dessutom lär spela in en ny mittback i Fenger. Oddset på hemmaseger tycker jag är löjligt höga sett till förutsättningarna och det är väldigt bekvämt att investera i Elfsborg här.

 

Elfsborg -0.5 spelas till 1.97 hos Pinnacle och jag tycker det är åtminstone 15 punkter för högt. Har du Coolbet eller Bethard tillhandahåller de generösa 2.00 på en Elfsborgsseger. Lycka till!

Redlineers blogg

Redlineer

Finns på Twitter som redlineer

Robert, igenkänd som Redlineer på Twitter, är en sporttokig 28-åring som levt med spel och dobbel i 10 år. Förutom sitt brinnande intresse för AIK och Allsvenskan bevakar han Europafotbollen dagligen där han ser extremt mycket matcher varje helg.

Sveriges bästa

Kända profiler