Speltips: Knepigt möte för storfavoriterna.

Vi fortsätter i det Allsvenska spåret då måndagen närmar sig, helgen är över men vi har två matcher i vår kära liga att se fram emot. I en utav dem tar Djurgården emot Sundsvall och där jag tycker att det finns ett par riktigt fina spel inför bataljen.

Det var sur smak för de norrländska lirarna ifrån Sundsvall senast, man tog ledningen emot Sirius och hade bud på fler mål innan matchen i andra halvlek vände helt och man fick inte ens med sig en pinne tillslut då Haglund avgjorde i den 93:e med sitt 2-1 mål. Man har haft två skepnader under säsongen, inget utav dem har varit särskilt vinnande, den balanserande kryss-givande stilen samt den som skriker uttåg ur Allsvenskan. En 2-0 vinst emot Örebro är inget att skryta om, man har även hunnit att gå igenom säsongen med en period med 5 kryss där 4 utav matcherna var mållösa till att släppa in 8 mål på 3 matcher.

Men man såg betydligt bättre ut än vad man innan uppehållet avslutade med, Krogh Gerson är tillbaka ifrån skada och överlag såg laget stabilare ut. Man har problem offensivt, ruskiga problem och här inför mötet med Djurgården har jag svårt att se någon avgörande del i offensiven, även om Djurgården tenderar till att bjuda på lite chanser. Lite stök ifrån Sigurdsson och c/o bör man ändå räkna med, även om chanserna möjligtvis blir få. Däremot är jag övertygad om att man kommer att kunna utmana Djurgårdens offensiv här, man trivs emot ett sådant motstånd.

Djurgården då, jo man daskade till ett riktigt dåligt orginiserat och icke-pressande Kalmar hemma på Tele 2 senast, ett välkommet resultat efter uppehållet och man ser ut att stå i zenit efter allt snack som varit. Man har visat sig vara på riktigt och har en del spelare i form. Spelidén börjar att sätta sig, men jag ställer mig lite frågandes till den ändå. Det är mycket tuta och köra, det är inte en Källström som står som en quarterback och levererar smörpass på smörpass, förutom hans hopplösa långbollar då. Man har Mrabti i en makalös form och även en Magnus Eriksson som bara öser in poäng, samtidigt som man agerar någolunda stabilt där bak.

Ändå får det mig att tänka att utdelningen utav sin produktion varit något för hög, när dessutom laget glänser utan att Källström gör det så väntar jag bara på att frustrationen och meningsskiljaktigheterna ska komma, men troligtvis inte här och nu. Däremot är det en fråga att ta upp inför möten med orginiserade lag och käftsmällen ligger lite där och väntar.

Till matchen saknas Gustav Engvall vilket öppnar upp ett hål i Djurgården, man är inte redo för hans återkomst till Bristol än och när denna skada krypit på känns det väldigt olägligt, så att säga. Jawo och Badji har man som alternativ, där vi inte behöver gå in på Jawo som stående skämt men vi har en Badji som är en oslipad spelare men också har en del i sig. Däremot har han inte fått förtroende och när han använts också varit ett "sista byte" i slutminutrarna. Att komma in här ifrån start är inte det enklaste.

Jag tror detta blir en omställning man inte är redo för, det kommer att ta tid för Badji själv samt hans lagkamrater att hitta in i det under matchens gång. Samtidigt är man beroende utav löpningarna Engvall stått för (för att öppna ytor för de andra) vilket inte kommer att komma på samma frekventa bas, så en hel del avslut utanför straffområdet räknar jag med som konsekvens över att man vill avsluta anfallen utan att hitta in till den farligare delen utav plan. Man är inget lag som bygger upp ett anfall och där tror jag Sundsvall kommer att dra nytta.

Sundsvall håller dessutom gärna boll och drar ned tempot, något som inte passar Djurgården alls. Man kör igång sina anfall med ett disciplinerad tålamod och rullar boll utan stress, tid går och det bör frustrera ett Djurgården som vill spela på inlevelse. Jag blir dock inte förvånad om Djurgården vinner tillsist men det kommer aldrig att bli den överkörning som emot Kalmar, där jag också ser segermålet göras i slutet om något sånt kommer.

U1.25 i Halvtid känns jättebra, men den anpassningsperiod Djurgården kommer att behöva samt Sundsvalls grundspel där minuterna går känns detta spel väldigt tryggt.

U1.25 i Halvtid spelas till 1.87 hos Pinnacle.

Jag väljer att gå för plusset också, linan är satt lite för hög och den känns väldigt resultatbaserad.

Sundsvall +1.5 spelas till oddset på 1.86 hos Pinnacle.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.