Speltips: Stockholm bjuder in till final i Europa League!

Det är onsdag och Europa League ska avgöras, i Stockholm, på Friends Arena. Det är ett ungt och lite kaxigt Ajax som ska ställas emot forna stormakten Manchester United vars säsong endast haft ett mål; att vinna Europa League.

Vi börjar med Ajax som blev tvåa i inhemska ligan under året, en poäng efter vinnande Feyenoord. Man inledde säsongen lite stapplande men man hade då också precis tagit in en ny tränare, vars idéer tog lite tid att implementera på truppen och i spelet. Peter Bosz har olikt andra tidigare tränare i Ajax ingen tidigare bakgrund inom orginisationen så det var en liten överaskning när Ajax valde att ge honom ett tre-års kontrakt.

Men när spelet väl satt så har man imponerat och utan den dåliga starten hade man vunnit ligan utan problem. I Europa blev man utslagna ur Champions League när man ställdes emot Rostov men man har alltså gått igenom slutspelsträden i Europa League för att idag ställas emot Manchester United, detta har man gjort med en extremt låg snittålder på de startelvor man ställt ut.

Bosz vågar att satsa på sina ungdomar och med hans spelidé har han även fått betalt för sitt mod. Ajax under Bosz spelar med en väldigt intensiv press, där vunna bollar ska konverteras till målchanser på ett så snabbt och rakt sätt som möjligt. Idén påminner lite om Ragnicks mantra i Leipzig men i Ajax söker man lite mer understöd till spelaren med boll. Helst ska 3-4 alternativ finnas inom väldigt kort avstånd och när man attackerar genom flankerna så gör man det allt som oftast med flera spelare i närheten för understöd. Man har tydliga rollfördelningar i laget där Ziyech är den spelare Mourinho behöver att ta bort ur spelet eftersom han står bakom väldigt mycket utav det kreativa Ajax och är även en riktigt bra poängspelare.

Kommer ni ihåg den 17-årige mittbacken som Nederländernas förbundskapten Blind slänge in från start i VM-kvalmötet med Bulgarien? Nederländerna släppte in två mål under matchens första 20 minuter och sedan bytte Blind ut honom i halvtid. De Ligt heter han och spelar i Ajax, han har fått en hel del speltid då Sinkgraven varit knäskadad. Han har även gjort det väldigt bra, då han i Bosz miljö och inte det förgiftade Nederländska landslaget, faktiskt kunnat utvecklas och prestera den fotboll han kan. Med tanke på hans ålder så är det ofrånkomligt med misstag, men detta är också en ung talang som kommer att gå väldigt långt om man får tro de med insyn i Ajax orginisation.

Man har lite avbräck inför kvällen, då Traore och otroligt duktige målvakten Onana både är tveksamma hurvida de kan spela eller ej. Sedan innan är ytterbacken Viergever avstängd och nämnda Sinkgraven skadad.

På andra sidan finner vi Manchester United, som här, bara några dagar efter att staden drabbades utav en hemsk terroristattack med flera barn som offer nu ska försöka lägga fokus på det man under vårsäsongen haft som enda mål; att vinna Europa League och säkra den åtråvärda Champions League-platsen. Man har Bailly avstängd och Rojo, Zlatan, Shaw samt Young skadade.

Man kommer på Mourinho-manér axla denna match med hög försiktighet men samtidigt besitta en hel del fart på topp med Rashford, Lingaard, Martial, Mkhitarayan som tillgängliga alternativ på topp. Alla har konstaterat att Rooney inte längre håller och även om hans ledaregenskaper hade varit fina att ha på plan i en sån här match är jag högst säker på att han startar på bänken.

Med Ajax spelstil, dessutom med ett ungt och oerfaret lag, så kommer det öppna upp för en fartfylld match trots Mourinhos vilja att kontrollera denna match ifrån start. Man är i United bräckliga där bak och man kommer ha en trög Fellaini som säkerhetsrisk då Ajax går in i pressen. Samtidigt har man Pogba som är expert på att just spela sig ur en press och hitta bollar framåt de explosiva yttrarna och Rashford United ändå besitter.

Det är ganska ologiskt att gå emot en överlina, i en final där Mourinho coachar över ena laget, men jag är rätt säker på att United inte kommer att kunna kontrollera detta yviga Ajax med ingenting att förlora. Ajax har haft svårt att hålla nollan på resande fot och båda lagen har avbräck i sina defensiver.

Ö2.25 till 1.93 spelas hos bet365, det är ett odds jag tycker är spelvärt 8-9 punkter nedåt.

Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.