Speltips: HJK - Riga FC - Returmöte i HELLsinki

Fotboll

Senaste bloggspelet som spelades i söndags och var MP Mikkeli -0.25 AH slutade i en vinst när man vann med hela 4-0 borta mot Klubi 04 i Helsingfors. Nu under torsdagen har vi en del med matcher som skall spelas här på finsk mark, bland annat så har vi en match i Veikkausliiga, en match i Ykkönen, en match i Damernas Ettan och 12 matcher i Kolmonen. Kommer dock i denna blogg att ta fokus på returmatchen i Europa League kvalet som spelas om några timmar i HELLsinki.

Första matchen i Riga

Öppningsmatchen mellan lagen spelades förra veckans tisdag i Riga och slutade 1-1 efter att Tim Väyrynen gett HJK en tidig ledning och inbytte polacken Kamil Bilinski kunde kvittera i slutet av matchen.

Ser vi tillbaksa på öppningsmatchen lagen emellan så inledde Riga starkt i matchen och kunde gått till en 1-0 ledning direkt i inledningen av matchen, under dom första 5 minuterna var HJK rejält tillbakapressade. HJK lyckades dock kontra in ett viktigt bortamål i den 7:e minuten när Daniel O´Shaughnessy frispelade Tim Väyrynen med en fin långboll från egna planhalvan. Efter ledningsmålet tog HJK över spelövertaget i första halvlek och vann bollövertaget med 52-48 %. I den andra halvleken blev HJK alltför passiva i sitt spel och Riga FC kunde börja trycka på mera och mera. Före 1-1 kvitteringen hade Sebastian Dahlström ett gyllne läge att föra HJK till en 2-0 ledning, men valde att passa bollen istället för att gå på skott. Riga FC vann bollinnehavet i andra halvlek med 60-40 % och sett pressen som man lyckades få tillstånd så får 1-1 anses som ett rättvist resultat.

HJK lyckades i öppningsmatchen få iväg 7 skott varav 2 stycken gick på mål. Riga i sin tur lyckades få iväg 12 skott av vilka 3 gick på mål, 4 utanför och 5 blev blockade av HJK. En av Rigas styrkor i matchen var att man var starka i fasta situationerna utanför HJK:s straffområde, 7 av lagets totala 12 skott uppkom efter hörnor eller frisparkar, liksom 1-1 kvitteringen som kom efter en hörna. xG matchen vanns av Riga FC med 1.53 – 0.90.

Inför returmatchen i Helsingfors.

Båda lagen har spelat en match i den inhemska serien mellan dessa två kvalmatcher. HJK mötte i lördags FC Lahti på hemmaplan var man gjorde säsongens bästa match och vann med 4-0 efter 2 mål av Riku Riski och ett mål var av Petteri Forsell & Evans Mensah. Planens gigant i den matchen var nyförvärvet Forsell som anslöt sig till laget i förra veckan och stod i denna match för 1+2. Glädjande var också att samspelet med Riku Riski såg ut att fungera bra direkt från start.

I det stora hela har HJK under senare tid varit i fin form när man från sina 11 senaste matcher har 5 vinster, 5 oavgjorda och 1 förlust, den enda förlusten kom i Champions League kvalet borta mot Crvena Zvezda. Framförallt är de det offensiva spelet som har förbättrats hos HJK den senaste tiden, mot FC Lahti var det första gången i år som man gjorde över 3 mål i en och samma match. I dom senaste 6 matcherna har 7 olika spelare lyckats göra mål för HJK, av vilka Riku Riski varit den hetaste spelaren med 6 mål i dessa matcher.

Riga FC spelade i söndags borta mot serietvåan RFS i den inhemska serien en match som man vann med 2-1 efter att ha vänt ett 1-0 underläge. Målen i den matchen gjordes av Roger & Deniss Rakels. I och med vinsten har nu Riga FC ett 3 poängs försprång till tvåan RFS och även 2 matcher mindre spelade.

Speltips och analys

Båda lagen kommer till matchen från viktiga vinster under helgen i den inhemska serien. Inför dagens retur så är det fördel för HJK som i öppningsmatchen lyckades få med sig ett viktigt bortamål vilket i sin tur betyder att Riga måste riskera mera och mera ju längre matchen står 1-1. I mitt tycke finns det några saker i denna match som talar till HJK:s fördel, för det första så har man fått en dag längre vila när man spelade i lördags och Riga spelade sin senaste match under söndag kväll. En annan sak som bör vara till HJK:s fördel är att matchen kommer idag att spelas på konstgräs när öppningsmatchen i sin tur spelades på naturgräs. Det som HJK måste fästa stor vikt vid idag är hur man försvarar vid Rigas fasta situationer. I mitt tycke skall HJK idag ha en gyllene chans att lösa avancemang till den sista kvalomgången var danska FC Köpenhamn väntar på vinnaren från detta matchpar. Kan HJK komma upp i samma fina offensiva spel som man visade upp mot FC Lahti i lördags tror jag att man kan lösa minst ett par mål idag. Mitt spel i dagens match kommer att vara HJK över 1.5 mål till oddset 2.00 med 3.5/5 u hos bet365.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen finns här


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
200% upp till 1000 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.