Speltips: IFK Norrköping vs Hapoel Beer Sheva - Fördel israelerna?

Norrköping 2/6

Bloggspelen fortsätter att rulla på med vinster, det 4e spelet i rad, efter att Djurgården välförtjänt vunnit på Borås Arena mot Elfsborg med 1-0. Kevin Walker blev den stora matchhjälten den här gången och såg till att skjuta upp DIF i serieledning. Kim och Tolles fina svit på Borås Arena fortsatte då man för tredje gången i rad vann med sitt lag och resultatet 0-1. Nu ska vi vända blickarna mot torsdagen och fördjupa oss i dubbelmötet mellan IFK Norrköping och Hapoel Beer Sheva från Israel.

IFK Norrköping

Liepaja från Lettland blev aldrig något stort hot för IFK Norrköping i den förra kvalrundan utan 2-0 segern hemma följdes upp med en 1-0 seger borta i Lettland. Simon Thern, som fått en allt mer offensiv roll sedan Jordan Larsson försvunnit ur truppen, stod för ett av målen och Sead Haksabanovic gjorde både ett mål på Östgötaporten och ett mål i Lettland. Nu kliver man in i den tredje kvalrundan och ska ta sig an Hapoel Beer Sheva från Israel. Jämför man de tidigare motståndarna man stött på i årets upplaga av kvalspelet till Europa League så är Beer Sheva “hästlängder” bättre. “Peking” som i skrivande stund ligger hela 9 poäng utanför en topp 3 placering har hamnat i ett sorts mellanläge. Ska man gå all in på europaspelet eller ska man lägga krutet på ligan? Jämför man med AIK och Malmö FF som också är kvar i kvalspelet så har de två nämnda en betydligt större bredd och djup i truppen än vad IFK Norrköping har.

Peking sålde nyligen sin skyttekung Jordan Larsson till Spartak Moskva i Ryssland vilket har gjort att man börjat spela med Kalle Holmberg från start igen samtidigt som man hämtat in Maic Sema från GIF Sundsvall. Försäljningen av Jordan var och är såklart ett stort tapp för IFK Norrköping. Det som vi fått se hittills av Holmberg den här säsongen är inte allt för imponerande. Kan Peking klara av att spela på två olika fronter eller kommer det att slita för mycket på truppen?

Hapoel Beer Sheva

Beer Sheva från södra delarna av Israel vann chockartat Ligat Ha’al säsongen 15/16 och bröt storklubben Maccabi Tel Avivs framgångar inhemskt. Faktum är att det var den första ligasegern på 40 år för klubben och man har efter vinsten av ligan fått in en del pengar till klubben och utvecklats. Säsongen 16/17 så var man med och spelade om en plats i Champions League men föll i playoff-spelet mot Celtic efter att ha vunnit hemma med 2-0 men sedan tappat det och förlorat med 5-2 borta i Skottland. Dessförinnan slog man ut lag som Olympiakos och Sheriff Tiraspol (som AIK möter på torsdag). Det blev istället gruppspel i Europa League mot Southampton, Inter och Sparta Prag. En grupp som man succéartat tog sig vidare ifrån men man åkte ut i första slutspelsrundan mot turkiska Besiktas.

Nu är man återigen ute i Europa och slåss om en plats i gruppspelet. Man började sitt kvalspel med att möta Albanska Laci på bortaplan, 1-1 slutade den matchen, för att sedan vinna och avancera hemma i Israel efter en 1-0 seger. I föregående rundan slog man ut Kairat Almaty från Kazakhstan efter att först ha vunnit med 2-0 hemma och sedan fått med sig 1-1 borta. Nu väntar alltså IFK Norrköping i den tredje kvalrundan för Beer Sheva. Israelerna som med sitt 4-3-3 / 4-5-1 spel är skickliga med bollen och spelar som bäst när man får ställa om snabbt och kontra på sin motståndare. Kan Beer Sheva hota IFK Norrköpings trebackslinje?

Analys och speltips

Det har varit en hyfsat lätt lottning för bägge lagen så här långt i kvalspelet till Europa League. Undantaget är att Beer Sheva i senaste dubbelmötet med Kairat Almaty inte var oddsfavoriter utan stod för en “skräll” när man avancerade vidare. Den oddsbedömningen byggdes, tror jag, nog mycket på att fotbollslagen från länderna i östra Europa oftast är svåra att slå på deras respektive hemmaplan. Men, efter ett fint resultat hemma i Israel så blev det aldrig någon större fara med en bortamatch i öst. Nu är Beer Sheva återigen “underdogs” i ett dubbelmöte när man ska ta sig an IFK Norrköping. Men bolagen har olika syn på favoritskapet. bet365 har till exempel 1,80 på avancemang för Norrköping och 1,95 på Beer Sheva medans NordicBet och Betsson har 1,94 på avancemang för svenskarna och 1,90 på israelerna. Snittoddset på IFK Norrköping är 1,86 och Hapoel Beer Shevas är 1,90. Jag tror att Israelerna har störst chans att avancera vidare i det här dubbelmötet.

Som jag varit inne på tidigare så har IFK sålt sin stora skyttekung och står nu kvar med “Totte” Nyman och Kalle Holmberg. Det gör att man kommer “tvingas” att spela med antingen Simon Thern eller nyförvärvet Maic Sema, jag tror inte Sead Haksabanovic får 90 minuter, som tredje anfallare i Norrköping 3-4-3 uppställning. Det gör att balansen i laget inte är lika stabil som den var med Larsson i truppen.

För Beer Shevas del så har ligaspelet inte dragit igång ännu vilket gör att man kan ställa upp med bästa tänkbara lag i bägge matcherna. Man ska i säsong vara ett bättre lag än IFK Norrköping och det märks på spelet att man sakta men säkert har börjat komma igång på riktigt med sitt spel. Skyttekungen Ben Sahar, med rutin från spel i Europas högsta ligor, har ännu inte gjort mål i årets kvalspel och är ett starkt sparkapital när han kommer igång. Spelare som Hasselbaink, Vitor och spanske nyförvärvet Carrillo är alla spelare med hög kvalitet.

Jag tror att IFK Norrköping kommer gå in i det här dubbelmötet med ett högt självförtroende och lite för naiva. Trebackslinjen fungerar bra i Allsvenskan då man inhemskt har en hög nivå på sina spelare, men ute i Europa kan det sluta dåligt om man inte har gjort sin hemläxa. Som jag var inne på tidigare så har Hapoel Beer Sheva gjort bra resultat på bortaplan och vunnit hemma, något som man borde kunna göra även mot IFK Norrköping. Jag tror att Hapoel Beer Sheva med form, spelarkvalitet och förutsättningar har störst chans att ta sig vidare från detta dubbelmöte. Jag väljer därför att spela följande:

Hapoel Beer Sheva att avancera vidare till oddset 1,95 hos Bet365 med 2 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.