Speltips: Lyckas Roma vända?

Torsdagen bjuder även den på Europeisk cupfotboll och denna gång i form utav Europa League. Åtta matcher ska avgöras när vi nu går in i returmötena och jag tänkte fokusera på matchen emellan Roma och Lyon.

Matchen i Frankrike slutade 4-2 till hemmalaget efter att Lacazette pangade in det sista målet på tilläggstid och dubblerade Romas uppförsbacke, en uppförsbacke jag efter första halvan utav matchen hade svårt att se ens existera. Efter Lyons tidiga ledningsmål i åttonde minuten via en fast situation kopplade Roma greppet om matchen och var det helt klart bättre laget där man kom rätt in i press, vann mycket boll och såg väldigt tunga ut. Salah kvitterade sedan och Fazio ordnade ledningsmålet i efterdyningarna utav en hörna innan vi hade passerat 35 minuters spel och när domaren blåste av för halvtid såg Lyons närvaro i Europa League att gå emot ett slut.

Men Lyon klev ut i andra halvlek med en helt ny energi som genast stegrade upp då Tolisso ordnade kvitteringen i början utav andra. Här skiftade matchen helt och medans Lyon växte sig starkare så tappade Roma allt intiativ och det blev tydligt att kraften inte fanns kvar i spelarna efter en väldigt tuff sjudagarsperiod med möten emot både Napoli och Lazio. En nyligen inbytt Fekir ordnade därefter ledningsmålet och Roma var aldrig nära på att lösa sitt tredje för dagen.

Sedan dess har Lyon slagit Toulouse hemma på ett imponerande sätt med 4-0. Imponerande på såvis att man dels roterade sina nyckelspelare men även att Toulouse under tränare Dupraz visat sig vara både smarta och svårslagna, en urtyp Lyon generellt har väldigt svårt med. Lyon är ett lag som under de senaste säsongerna underpresterat och även i år är man inte riktigt där, hela 10 förluster på 28 matcher är inga siffror ett topplag i Frankrike ska besitta men talar också om hur låg lägstanivå laget har. Men när lag som Marseille, Bordeaux eller St. Etienne inte heller har någon vidare säsong och Lille är på sin absoluta botten har man ändå ett fast grepp om 4:e platsen i ligan, 13 poäng efter Nice på en tredjeplats. Man har inga större avbräck i laget men Depay saknas likt i första mötet då han är "cup-tied". Lyons bortafacit under 2017 är inget att skryta med där man enbart vunnit emot ett svagt AZ Alkmaar på sex försök. Man åkte ur Coupe de France emot Marseille efter förlängning och har förlorat emot Guingamp och St. Etienne, som visserligen är hemmastarka lag men även svaga Caen har man blivit slagna utav. En poäng emot Bordeaux har man även hunnit med. Det är lätt att stirra sig blind på vinsten emot Roma här senast men man är fortfarande ett ostabilt gäng som blandar sina prestationer något enormt.

Roma var det ja, där slickar man fortfarande såren efter de tunga förlusterna man genomlidit under mars. Den andra halvleken emot Lyon följdes upp utav en incident då Romas president Pallotta tydligen hade ifrågasatt spelarnas fysik och Spalletti. Detta tonades snabbt ned ifrån Pallotta själv som skyllde på felcitering men påtalade även att laget såg trött ut de sista 5-10 minuterna utav matchen, en grov underdrift minst sagt. Pallota kommer att vara på plats i kvällens match och det är alltid lite speciellt, men får känslan utav att det enbart är positivt ikväll då det rapporteras om flertalet träffar med Sevillas sportchef Monchi, nu senast i veckan.

Man avfärdade Palermo i söndags med 3-0 där man roterade innermittfältet och lät Dzeko starta på bänk. Det borde Bruno Peres också ha gjort men han spelade hela matchen och är ett frågetecken inför ikväll efter att åkt på någon mindre skada. Det var dock ingen jättematch utav Roma men kunde ändå åka hem med tre poäng. Man har nu fått sig en lugnare vecka bakom sig spelmässigt och kunnat fylla på batterierna igen vilket har varit väldigt välbehövligt och jag förväntar mig att få se laget med en helt annan energinivå.

Priserna på Lyon har under veckan sjunkit till sådana nivåer att Roma nu känns spelbara, jag förväntar mig att man tar tag i det här ifrån början och kommer man bara upp i normalnivå så visade man i Frankrike att det är en nivåskillnad på lagen. Lyckas man bara stressa Lyons bakre led och är alerta så har man god chans på att vända detta. För att undvika eventuella kontringsfadäser vid en ettmålsledning under sluttampen utav matchen väljer jag dock att gå på halvtidsalternativet här, särskilt eftersom jag är övertygad om att de går ut och tar tag i taktpinnen direkt. Jag väljer dock att gardera mig lite med en kvartsboll.

Roma -0.25 (HT) spelas till 1.93 hos Pinnacle.

Jag väljer även att ta en mindre insats på att Roma krånglar sig ur detta och tar sig vidare.

Roma To Qualify spelas till 2.96 och även det gör jag hos Pinnacle.

Forza Roma!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.