Speltips: Trötta ben?

Tisdagen bjuder på underhållning i form av Coppa Italia där vi efter de sista åttondelsfinalerna under förra veckan nu kommit ett steg längre och kvartfinalerna ska inledas. I det första mötet får vi en riktigt fin match i form av Napoli - Fiorentina på mäktiga Sao Paolo och jag tycker mig funnit ett intressant spel här.

Om vi börjar i bortalagets hörn så inledde jag min resa här hos 1x2 genom att skriva ner Violas hemmamöte med Juve där jag sågade laget ganska kraftigt. Det fick jag äta upp i dubbel bemärkelse då Fiorentina gick ut och gjorde sin bästa match för säsongen emot ett för dagen relativt blekt Juventus. Hur som helst så visade Fiorentina upp vilken potential de har i laget när det stämmer för dem och framförallt fungerade försvarsspelet mycket bättre med Sanchez och Rodriguez i en trebackslinje. Oturligt nog saknas just Rodriguez till matchen då han åkte på en skada emot Chievo men det förväntas att bli Astori och inte Tomovic brevid Sanchez om Sousa väljer att gå på en fyrbackslinje ikväll och bara det gör mig säkrare på att vi får se en stabil defensiv ifrån Fiorentina ikväll.

En till aspekt i Violas uppryckning stavas ju givetvis Borja Valero som nu är tillbaka och som betyder så fruktansvärt mycket för detta lila lag. Med han höjs både Vecino och Badelj till en högre nivå och de tre bildar ett riktigt solid trio på mittfältet. I helgen städade man av Chievo (0-3) utan att ta ut sig och man vilade Kalinic till kvällens match samt kunde ta ut otroligt formstarke Bernardeschi redan i minut 66. Kalinic som för övrigt tackade nej till Kina förra veckan för att stanna i Fiorentina bör vara en bra moralhöjare och ett val som man ändå har svårt att inte se upp till.

Det svänger fort i Florens och då gäller det att hänga med när lagets momentum skiftar. Fiorentina kommer att ställa ut bästa möjliga lag ikväll då cupen skulle kunna bli just det som räddar upp denna säsong då man trots allt är för långt ifrån Europaplatserna sett till hur bra resterande topp 6 presterar.

Vidare till Napoli så skrev jag upp bortamatchen emot Milan bara några dagar sedan. De inledde den matchen med en snabb 2-0 ledning men som utvecklades till 90 minuters fullt matchande då Milan reducerade och sedan tryckte på i en väldigt intensiv match. Nu, mindre än 48 timmar sedan den matchen, ska man alltså gå ut emot ett Fiorentina som minst sagt hade det lite lugnare i sin tillställning och som dessutom spelades på lördagen vilket ger dem dessutom en dags extra vila.

Napolis trupp är ändå hyffsat jämn. Till kvällens match förväntas Diawarra och Zielinski kliva in på mitten istället för Allan och Jorginho. Det vore fel att kalla dem reserver då de båda tagit stora kliv under året och håller en väldigt hög nivå för sina unga åldrar samt fungerat väl i Sarri's system. Ändock är det en mindre försämring, särskilt med tanke på att de kommer att kampera med Fiorentinas rutinerade centerblock. I försvaret bör Tonelli, som hade en tuff dag på jobbet borta emot Milan, ersättas av Maksimovic som även han blandar och ger friskt. Med Koulibaly, Ghoulam och Chiriches borta är det ett försvagat försvar Napoli kommer att ställa ut ikväll och även Reina i målet kommer att vilas.

Anfallsmässigt spelade den magnifika trion Mertens, Callejon och Insigne hela matchen emot Milan och är nu tillsammans med Pavoletti och Gabbiadini uttagna ikväll. Flertalet journalister i Italien verkar tro att de tre startar men med 48 timmar emellan känns det lite väl aggresivt ifrån Sarri. Tror snarare att man startar någon utav Pavoletti/Gabbiadini samt eventuellt tar upp en mittfältare så att åtminstone en eller till och med två utav de ordinarie tre får vila lite för att sedan introduceras i andra halvlek. Blir det nu ändå inte så, så är jag övertygad om att Napoli inte kommer gå ut i fullt tempo.

Detta bör bli något av en taktiskt batalj där inget lag vill förlora bollen då båda lagens främsta offensiva styrka är just när de vinner boll och ställer om. Det är så flertalet av lagens mål görs och tränarna är givetvis medvetna om det. Vi har dessutom under Januari sett engelska lag prestera på en lägre nivå efter enbart 2 dagars vila och det är en faktor jag räknar med här. Man brukar att tala om en 72 timmars period för en optimal återställning det är något jag tycker ger Fiorentina en fördel. Så jag förväntar mig ett temposvagare Napoli än vanligtvis och jag tror att vi får se en inledning med två försiktiga lag där Fiorentina kommer att vara starkare inledningvis. Däremot vågar jag inte satsa på det under full tid då jag förväntar mig att Napoli kommer att förstärka laget under andra halvlek och det är även så jag tror deras matchplan kommer att se ut.

Så jag väljer att enbart lita på dem i 45 minuter och tar ett för mig lite ovanligare spel i form av en halvtidslina som sett till förutsättningarna känns lite väl generös. Fiorentina +0.5 (HT) spelas till 1.85 och det gör jag hos Pinnacle som ligger flera punkter över andra bolag.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.