Speltips: UFC 212 Ny gala ny mästare?

Till helgen är det dags igen. Det är dags för UFC 212 i Brasilien. I huvudmatchen ställs Jose Aldo mot Max Holloway och det är den matchen jag tänkt att skriva lite om. Men först tar vi väl och går igenom förra galan. Mitt bloggspel missade tyvärr då Nico blev knockad med kort tid kvar. Såhär i efterhand var dt ett dåligt spel fighten blev mycket jämnare än vad jag på förhand trott. Men nu till helgens gala där vi får se en titelmatch i fjädervikt.

Vi tar och börjar med mästaren Jose Aldo som är en riktigt duktig fighter. Den enda han förlorat mot i UFC är Conor McGregor. Jose är erfaren och duktig på allt inom MMA. Hans stående är riktigt bra både i fickan och på distans. Han har tidigare varit känd för sina hårda sparkar men han är som sagt farlig överallt. Räknar vi bort Conor matchen så har han sett riktigt bra ut i de flesta av sina matcher. Hans svaghet är från rygg men där hamnar han inte särskilt ofta då han har ett väldigt bra nedtagningsförsvar. Efter matchen mot McGregor har Aldo hunnit med att möta Frankie Edgar en match som Aldo vann. I den tyckte ja han slogs ännu smartare än vad han gjort tidigare vilket tyder på en ständig utveckling hos Aldo. Det här kommer att bli en intressant match för Aldo. Max är lång och kommer att ha räckvidd på Aldo och Jose kommer behöva ta sig inom räckvidd utan att bli träffad. Aldo har dock en väldigt fin rörelse och är snabb vilket gör honom svår att träffa, det är egentligen bara Conor som träffat honom ordentligt de senaste åren och då blev Jose knockad. Max är dock inte på samma nivå som Conor ännu och han har dessutom inte samma kraft. Joses stående är bland det bästa jag sett. Han blandar in sparkar, knän och slag väldigt bra och är som nämnt snabb. Han har lätt att plocka poäng hos domarna men har även kraft i allt han slänger iväg mot sin motståndare.

Max Holloway är en ung hungrig kille. Han är redan nu riktigt bra och kommer att bli ännu bättre. Han är lång och har en bra räckvidd för viktklassen som han utnyttjar väl. Hans stående är bra speciellt från distans. Han har långa slag och fina sparkar som kan ta musten ur hans motståndare. Han är trots sin ringa ålder på 25 år redan hunnit gå 16 matcher i UFC. Max har även han ett väldigt fint stående och jag tror att detta kommer att bli jämnt. Max har utvecklats snabbt och blir bättre från match till match. Han blandar in sina kroppsslag bra och det tröttar ut sina motståndare med dem. Detta kommer att bli ett viktigt vapen mot Aldo för att trötta ut honom Max är teknisk och han bränner inte allt för mycket energi. Hans slag träffar och han gör inga onödiga svingar. Det negativa med Max är att han är en tendens att bli för aggressiv och å blir hans försvar lidande. Han har heller inte den rutin som Aldo har även fast Max har gått en hel del matcher.

Matchen bör utspelas stående. Båda är riktigt starka stående och inte lika bra på mattan. Dessutom är Aldo väldigt svår att ta ned och även fast Max nedtagningar utvecklats mycket bör de inte vara tillräckligt bra för att få ned honom.

Aldos svaghet är hans kondition. Den har inte alltid varit den bästa men den är heller inte dålig. Aldos bästa vapen är hans hårda bensparkar som han kommer behöva använda sig av mot Max. För Max är det bäst att hålla distans och sparka och slå på distans både mot kropp och huvud. Bägge kämparna är tuffa och jag har sedan tidigare ett överspel på matchen. Men jag kommer också att välja Aldo här. Han har rutinen och hemmaplan vilket för brassarna verkligen är en fördel då publiken där är galen. Jose har heller inte förlorat i Brasilien. Hans stående är väldigt bra och han plockar poäng både med sina sparkar och slag. Ma kommer att vara mästare inom två år men just nu är han inte riktigt på samma nivå. Max är dock tuff och svår att avsluta. Spelet blir alltså att Aldo ska vinna matchen och det via domslut. Detta till 3.25 hos William Hill och det provar jag med 1 u.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.