William Hill

0.0

100% riskfritt upp till 500 kr

betalas ut som gratisspel

+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se

William Hill meddelade i slutet av 2023 att de har för avsikt att lämna den svenska marknaden och tar sedan 1 januari 2024 inte emot svenska spelare.

 • Stort utbud i en av marknadens modernaste kostymer.
 • Engelsk fotboll till toppodds med stort marknadsdjup.
 • Extremt kompetent "spelbyggare" (bet builder)
William Hill

Med åttio års erfarenhet av odds, sport och spel är det anrika brittiska spelbolaget tillbaka i Sverige. Men det blev en kort visit, från 2024 tar William Hill inte längre emot svenska spelare.

📝 Odds
⭐ Bolag
🔒 Licens
🎁 Bonus 100% riskfritt upp till 500 kr
 • 1X2
 • 1X2 i HT
 • Asian handicap
 • Båda lagen gör mål
 • Draw no bet
 • Draw no bet
 • Första hörna
 • Första lag att göra mål
 • Halvgardering
 • Resultat
 • Spread
 • Udda / jämnt
 • Över / under
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se

William Hill recension

Brittiska William Hill är något av en institution inom spel om pengar. I över åttio år har man erbjudit spel till sina kunder, först till britterna men i och med globaliseringen och sedan interneteran är nu portföljen öppen för spelare över hela världen, och därmed även för svenskar.

William Hill valde lite oväntat att först inte ansöka om någon svensk spellicens – istället lade man ansvaret på andra brands inom koncernen, främst Redbet och Mr Green. Det sistnämnda varumärket har trots en riktigt bra sportsbook inte riktigt kunnat tvätta av sig nätcasinostämpeln och Redbet har länge kämpat i motvind (de köptes av Mr Green-koncernen för ett par år sedan, som i sin tur köptes av WH nyligen).

I maj 2019 satte storebror William Hill ned foten och klev med en sprillans ny design tillbaka in på den svenska spelplanen för att visa var skåpet ska stå. Redbet avvecklades och spelarna fördes över till det anrika varumärket.

William Hill är tillbaka på den svenska sportsbettingscenen med helt ny design och konkurrenskraftig oddsbonus

Det ska påpekas att det inte är samma William Hill-produkt som erbjuds i Storbrittanien och andra delar av världen. Där sätter de sina egna odds på egen plattform, men inför återlanseringen i Sverige har de valt att branda om Redbet vilket betyder att det är Kambis odds och sportsbook som gäller. Inga fel i det och vi är ganska säkra på att detta bara är under en övergångsfas - kompetensen och den egna tekniken finns inom bolaget och det vore dumt att inte utnyttja den.

Nya William Hill lovar gott inför framtiden och lär kunna skaka om rejält på en i dagsläget något oinspirerad och försiktig svensk bettingmarknad.

🎁 Finns det en William Hill bonus för sport?

Det brukar nästan alltid erbjudas en sportbonus till nya spelare hos William Hill. Det är inte ovanligt att erbjuda ett par alternativ, särskilt om det är något stort evenemang på gång. Då rör det sig ofta om ett riskfritt spel kopplat till det. Om det finns något sådant så brukar vi posta det i vår avdelning för aktuella odds erbjudanden. Standardbonusen hittas i vår recension och är oftast mer flexibelt än tillfälliga erbjudanden.

📝 Har William Hill bra odds?

William Hills odds står sig väl när det kommer till större events där de aktivt konkurrerar. Obskyra divisioner är de inte lika bra på men det kan finnas guldkorn. Deras Bet Builder är annars ett ypperligt verktyg för den som vill skapa egna kombinationsspel och öka på oddsen, och den som saknar inspiration kan under fliken ”Pre-packs” hitta genomtänkta specialspel som satts ihop av systemet.

🛠️ Hur fungerar William Hills Bet Builder?

Det är ett verktyg för att enkelt skapa kombinationsspel (ett spel, flera val, på ett och samma event). Exempelvis att hemmalaget vinner och gör mer än två mål. William Hills Bet Builder har stöd för upp till sex val (Sexling) och oddsen uppdateras direkt på din kupong.

⚡ Erbjuder William Hill uttag med Swish?

Nej. I dagsläget finns det inte stöd för Swish (vare sig insättningar eller uttag). Trustly finns såklart tillgängligt och fungerar ofta ungefär lika smidigt, även om det kanske inte är helt jämförbart. PayPal är ett annat alternativ med snabb transaktionstid.

Oddsbonus

William Hill erbjuder en mycket smidig oddsbonus som är ett slags riskfritt spel där man kompenseras med ett gratisspel om man bommar.

Bonusen aktiveras baserat på din första rättade kupong så se till att du har koll på den. Som mest kompenseras en insats upp till 500 kronor. Notera att spel över 500 kronor inte kommer aktivera bonusen, så håll dig till maximalt 500 kronor.

En annan viktig detalj är att de 500 kronor du eventuellt kompenseras med kommer som ett (1) gratisspel. Hela måste alltså läggas på ett enda spel. Detta free bet kommer inte betala ut insatsen vid vinst, vilket är standard i dagsläget. Detta gör att William Hill inte behöver begränsa spelet med något minsta odds.

Odds

Allt annat än att William Hill skulle ha ett sportsbettingutbud i världsklass vore givetvis otänkbart, och ändå är det svårt att inte bli imponerad när man tittar igenom menyerna på sidan. Att de inte längre använder sig av sin egen sportsbook och istället kör Kambi gör också att utbudet känns betydligt mer relevant och inte lika fokuserat på England.

Brittiska nationalsporter som rugby, snooker, cricket, galopp och Greyhound racing har sin plats även hos Kambi, men lokala nischsporter i form av gaelisk fotboll och hurling är inte lika väl representerade som förr (vilket inte känns som någon större förlust för oss svenskar).

Nivåerna är bra, marknadsdjupet rejält och det verkar skruvas en hel del på Kambis rekommenderade odds för att ta plats på marknaden.

Spelen i sig är väldigt tydligt uppställda, och listas utifrån spelstopp. I lagspel är matchodds uppställt som standard enligt branschnormen 1X2, och vill du spela klickar du bara på oddset och spelet flyttas till din spelkupong där du när du är redo skriver i spelat belopp och lägger sedan spelet. Du hittar din totala insats och eventuell beräknad vinst.

Klickar du på en specifik match får du även upp andra spel som "förbättrat odds", "bägge lagen gör mål utan kryss", "rätt resultat" samt att göra mål på nick eller näta inom matchens tio första minuter. Detta är ändå endast en bråkdel av vad du faktiskt kan spela på. William Hills bredd på spel är fullkomligt briljant, och portföljen är en virtuell temapark för den som älskar att spela på sport.

Vi kan också konstatera att William Hill aldrig hade hängt med så länge i branschen och fortfarande hållit sig i industrins framkant om man inte visste vikten av riktigt attraktiva oddsnivåer för sina kunder. Ett stort plus för att du också med en knapptryckning (stjärnan) kan lägga matcher och spel till dina favoriter så att de blir lätta att hitta framöver.

Liveodds

Precis som för de traditionella oddsen är liveoddssektionen väldigt lätt att hitta i. Pågående spel rullar indelat efter sport i första hand, och serie/liga i andra hand. Du ser hela tiden exakt var i matchen vi är och vilket resultat som just nu gäller. Ändringar i oddsen utannonseras genom röda nedåtpilar respektive gröna uppåtpilar, på ett snyggt sätt utan att vara påträngande.

Med en siffra (ex "+83 spel") ser du hur många spel utöver matchodds som finns under respektive match om du klickar på den. Flytet i sidan är oklanderligt. När du lagt spelet på spelkupongen signaleras oddsförändringar även här på samma sätt fram tills ditt spel är lagt. Det kommer dessutom en bra, tydligt färgad inforuta om odds förändrats sedan ditt spel lagts upp på spelkupongen. Om spelet blir ospelbart innan du hinner lägga spelet kommer det också att redovisas på ett sätt som gör det omöjligt att missa.

Fotboll på William Hill

Med sina brittiska rötter, så har fotbollen på William Hill givetvis ett enormt utrymme. Tyvärr har man tappat sin stora edge på scorecast (målgörare och andra specialer) där man under den egna sportsbooken (som alltså inte finns tillgänglig för oss i Sverige) är väldigt bra. Vi ska inte göra en allt för stor sak av detta, Kambi erbjuder också mängder av möjligheter och den som inte är en inbiten William Hill-spelare lär inte märka någon skillnad.

Gillar du fotboll - det gör William Hill också - så kan du räkna med att det alltid kommer finnas ett väldigt gediget utbud att välja bland, oavsett vilken din favoritliga är.

Cashier

Mycket diskret, i toppen av skärmen, finns ditt huvudsaldo presenterat. Via "mitt konto" hittar du sedan länkar till insättningar, uttag, ångrande av uttag, tillägg av betalningsmetoder, samt överföringar mellan William Hill-konton.

Vill du sätta in pengar kan du göra det med kort som Visa, Master Card och Diners Club, eller eplånböcker i form av Skrill och Neteller. Du kan lägga in dessa konton och kort som förval för att underlätta för dig själv. Insättningar går i regel direkt.

En insättning med Trustly inom 30 dagar från att du skapat konto krävs för att verifiera ditt konto - om du inte vill skicka in andra dokument vill säga

Trustly är givetvis avgiftsfri i alla led. Med en lägsta insättningsgräns satt till 100 kronor bjuder man in till en miljö som passar nöjesspelare i högsta grad. William Hill är troligen ett av de spelbolag som kommit längst i att skapa en sajt som passar både de som spelar allra högst, och de som bara vill krydda sin vardag med ett symboliskt spel till matchen.

För uttag är generellt minsta gräns 200 kronor, och med en metod som till exempel Neteller har du pengarna uttagna direkt. Kort tar i allmänhet 3-5 dagar och Skrill en dag. Insättningar med webbplånböckerna Skrill och Neteller är dock som hos så många andra spelbolag inte kvalificerande för insättningsbonusar.

Kundtjänst och support

William Hill har en dedikerad support för sportsbetting, med ett 018-nummer som innebär vanlig samtalstaxa om du ringer från Sverige.

Du kan även nå supporten via email eller livechat. För den som vill vara riktigt formell kan du till och med skicka vanliga brev till företaget.

Utöver detta finns en FAQ som innehåller allt från hur du sätter in pengar till hur du spelar på en fotbollsmatch. Mycket gediget.

Mobil

Du kan också spela på William Hills sportutbud via deras appar för handhållna enheter. Appen finns för både iOS och Android, och är riktigt snyggt upplagd. För iPad och iPhone krävs operativsystemet iOS 7.0, men i övrigt är det bara att tuta och köra. Givetvis är det väldigt avskalat, men i praktiken finns allt här som du hittar på sajten, inklusive en fullt fungerande cashier för insättningar och uttag. Liveodds finns också att tillgå för dig som vill lägga ett bet på din tablet samtidigt som du följer en match.

Vill du hålla dig uppdaterad och kunna lägga de bästa spelen vart du än befinner dig, så är william Hill med sin snabba och nedskalade mobilversion ett perfekt komplement till din sportsbettingportfölj!

William Hill Casino

Sedan övergången till en svensk plattform har den brittiska smått dassiga designen och spelurvalet fått en rejäl uppgradering. William Hill verkar onekligen ha lärt sig en hel del om nätcasino, förmodligen av dotterbolaget Mr Green.

Det rör sig om över 1000 titlar från all världens speltillverkare och det finns såklart också en casinobonus att ta del av. Det är en klassisk matchningsbonus på 100% som gäller upp till 1000 kronor. Omsättningskravet ligger på 35 gånger mottaget belopp.

Slutsats

William Hill har mer än 80 års erfarenhet av framförallt betting innanför västen och har över 16 000 anställda världen över. Bolagets grund står på över 2000 flitigt besökta fysiska bettingbutiker runt om i Storbritannien, och det är från britter som 90% av intäkterna kommer.

William Hill var dock tidiga med en onlineprodukt som lanserades redan 1998 men det är fortfarande de fysiska shopparna som står för den största delen av intäkterna. Aktier i bolaget kan sedan 2002 handlas på Londonbörsen och spelbolaget är ett av Storbritanniens mest namnkunniga. Sedan uppköpet av Mr Green som slutfördes tidigt under 2019 har de tagit stora steg vad gäller onlineverksamheten, inte minst inom verksamhetsområdet casino.

I Sverige valde William Hill att istället för att porta sin äldre brittiska sportsbettingplattform att göra om helt. De avvecklade Redbet (som ingick i köpet av Mr Green) och tog på sig en ny fräsch kostym. Produkten som erbjuds svenskar känns mer relevant för oss än den internationella, men vi hade gärna sett att de två integreras på något sätt vilket borde kunna lyfta sportsbettingprodukten till den absoluta toppen.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.