AndreasB1897s blogg

Speltips: IF Elfsborg - Hammarby IF

Ett uppehåll gjorde susen, Sirius lyckades tillslut täcka +1 och Örebro fullkomligt krossade Blåvitt på hemmaplan vilket innebär att det är 2/2 efter 3 veckors semster för min del.

Allsvenskan

IF Elfsborg - Hammarby IF, spelstopp 17/7 19:00

Elfsborg hittar vi på en 7:e plats med 22 inspelade poäng och med enbart 5 poäng upp till en europaplats. Efter uppehållet så har man spelat 1-1 borta mot Halmstad i en rätt så tråkig match och senast så blev det vinst i övertygande stil borta mot IFK Norrköping med 1-3.

Bajen har gjort en stabil säsong och parkerar på en 8:e plats med 21 poäng, 1 bakom just Elfsborg. Efter uppehållet så blev det förlust borta mot Häcken med 2-0, en match Bajen dominerade första 35 för att sedan göra sina sämsta 55 minuter den här säsongen. Senast var man dock tillbaka i gott skick och körde över Örebro hemma med 3-1 i en mycket bra insats.

Elfsborg är som vanligt starka hemma på plastgräset i Borås, även om det inte varit lika tunga i år som säsongerna tidigare så lyder raden 4-1-2 och en målskillnad på 16-9. Man har ett så pass bra anfall att Prodell blivit ett 3:e val till förmån för Per Frick och kanske Elfsborgs bästa spelare Jebali. Lagen Elfsborg har lyckats besegra är inga bättre än Hammarby och där man tappat poäng så är det mot Malmö FF, Östersunds FK och AIK.

Bajens bortaspel har varit helt okej, 2-2-3 och 8-10. Kollar man närmre på matcherna så är vi nog alla överens om att det borde varit fler poäng än så. 2 klara förluster är mot Häcken och premiären mot Norrköping, annars så skulle man vunnit mot Östersund borta men förlorade med 2-1, man skulle vunnit borta mot Sirius men det slutade 1-1 och man borde definitivt vunnit borta mot Blåvitt men återigen så slutade matchen 1-1.

Hammarby är väldigt mycket bättre på bortaplan den här säsongen än vad raden visar och även om Elfsborg verkar ha kommit igång de sista matcherna så ska man inte vara så stora favoriter. Nu har Bajen med nyförvärven Jeppe Andersen och Mads Fenger och jag är inte förvånad om dessa två herrar går rakt in i startelvan. Elfsborg har såklart också fått tillbaka Samuel Holmén igen vilket är ett grymt nyförvärv på alla plan. Inga speciella skador som stör inför den här matchen och jag väljer att backa mitt kära Bajen här då oddsen blivit löjliga och jag tycker vi har en rätt bra chans att ta med oss 1 poäng eller fler. Väljer att spela 0.5 istället för 0.75 då Elfsborg är lite av allt eller inget, man har i sina vinster vunnit 5/6 matcher med 2 mål eller fler.

Jag väljer att spela 3/5 units på Hammarby +0.5 @ 2.18 på Pinnacle.

Spelbart ner till 2.00.

/AndreasB1897 

AndreasB1897s blogg

AndreasB1897

Finns på Twitter som AndreasB1897

Andreas eller twitteralias "AndreasB1897" är en handbollsnörd utan dess like, som snittar cirka 20-25 matcher i veckan under säsong. Andreas jobbar dessutom som Odds Compiler och har även där hand om mycket handboll. Ni kommer få se mest spel från den Svenska Handbollsligan men även från Champions League och favoritligan SEHA-Liga.

Sveriges bästa

Kända profiler