Speltips: Arsenal-Watford - Klarar Arsenal av att leva upp till favoritskapet?

PL 29/9

Hej igen. Den förra matchen jag skrev om var derbyt mellan Hammarby och AIK. Speltipset var under 2,5 mål. Underspelet hamnade aldrig i fara. Matchen innehöll bara ett mål (AIK:s 1-0 mål signerat Henok Goitom) och få målchanser. Det blev därför en efterlängtad vinst här i bloggen.

Idag tänker jag skriva några rader om Arsenal-Watford.

Arsenal

Arsenal fick en tuff start på säsongen, både spelschemamässigt och resultatmässigt. Det går ju knappt att tänka sig en svårare start än Manchester City hemma följt av Chelsea borta. Arsenal tog med sig två raka förluster och 2-5 i målskillnad från säsongsinledningen, vilket naturligtvis är långt ifrån optimalt. Den största besvikelsen var onekligen PL-premiären hemma mot Manchester City. Man ska inte komma ifrån att Manchester City är en svår motståndare såväl hemma som borta, men Arsenal ska, i egenskap av ett av ligans största och bästa lag, inte förlora med 0-2 hemma mot City. Det sätt på vilket Arsenal förlorade mot City var inte heller särskilt imponerande. Arsenal blev helt enkelt utspelade av Manchester City. Matchen mot Chelsea var inte heller vad Arsenal hade hoppats på. Då var det emellertid helt andra förutsättningar i och med att man spelade på bortaplan. Slutresultatet, 3-2 till Chelsea, ska Arsenal såklart inte nöjda med. Jag tycker dock att Arsenal spelade bättre fotboll i den matchen. Arsenals spelschema var betydligt enklare efter matcherna mot City och Chelsea. West Ham (hemma), Cardiff (borta), Newcastle (borta) och Everton (hemma) är lag som Arsenal ska kunna vinna mot utan problem. Så blev också fallet.

Watford

Watfords säsongsinledning var något alldeles extra. Det var förmodligen många som höjde på ögonbrynen när Watford inledde säsongen med att vinna fyra raka matcher. Brighton, Burnley, Crystal Palace och Tottenham (!) fick alla se sig besegrade. Den mest anmärkningsvärda vinsten är givetvis vinsten mot Tottenham. Jag tror inte ens att Watford själva innerst inne trodde att de skulle klara av att vinna med 2-1 hemma mot Spurs. Segern mot Spurs var en uppvisning i effektivitet. Watford förvaltade sina chanser på ett utmärkt sätt. Detta, kombinerat med en fin förmåga att stå emot Tottenhams anfallsspel, bäddade för en prestigefylld trepoängare. Vinsterna mot Brighton, Burnley och Crystal Palace är inte lika spektakulära, särskilt inte sedda var för sig. Tre raka PL-segrar (fyra raka om man räknar in matchen mot Tottenham) är emellertid, sett ur Watfords (och de flesta PL-lags) synvinkel imponerande, oavsett motstånd. Den fyra matcher långa segersviten bröts när Watford förlorade med 1-2 hemma mot Manchester United. Jag tycker däremot inte att Watford ska känna någon större besvikelse på grund av en uddamålsförlust mot United. Särskilt inte när det spel man visade upp stundtals såg väldigt bra ut. Efter förlusten mot United kryssade man borta mot Fulham (1-1). Det här var, enligt min mening, säsongens hittills sämsta insats för Watfords del. Watford såg ganska oinspirerade ut. Laget utnyttjade inte alls den potential som vi hade fått se prov på i tidigare matcher.

Skador i Arsenal

Emile Smith Rowe (tveksam), Konstantinos Mavropanos, Ainsley Maitland-Niles och Laurent Koscielny.

Arsenal har inga större skadebekymmer för tillfället. Det största avbräcket är att Koscielny missar matchen. Han har dock inte spelat en match sedan början av maj. Laget har med andra ord kunnat anpassa sig efter Koscielny:s skadesituation. Arsenal har kompetenta mittbackar på planen och på bänken som kan göra ett gott jobb i försvarsspelet när Koscielny är otillgänglig. Maitland-Niles, Mavropanos och Smith Rowe är inte ordinarie. Det finns andra spelare som kan göra ett minst lika bra jobb som dem.

Skador i Watford

Daryl Janmaat, Sebastian Prödl, Stefano Okaka, Miguel Britos, Gerard Deulofeu och Tom Cleverley.

Watford har större skadeproblem än Arsenal. Jag skulle dock vilja påstå att inte heller Watford har några skadeproblem som bör få avgörande inverkan på matchresultatet. Avsaknaden av Janmaat är det största avbräcket. Janmaat är lagets ordinarie högerback. Han har i den egenskapen spelat säsongens samtliga matcher. Navarrro kommer sannolikt att ersätta honom. Detta bör inte försvaga Watford i nämnvärd utsträckning. Prödl, Okaka, Britos, Deulofeu och Cleverley har inte spelat något den här säsongen. Spelet är baserat på hur Watford har spelat utan bl.a. Prödl, Okaka, Britos, Deulofeu och Cleverley. Att de missar matchen spelar därför i princip ingen roll för mitt spel (detta trots att bl.a. Deulofeu och Prödl troligen hade varit ordinarie spelare om de hade varit tillgängliga för spel).

Analys och slutsats

Spelbolagen har målat upp Arsenal som skyhöga favoriter i den här matchen. Jag håller med om att Arsenal, som i grunden är ett bättre fotbollslag än Watford och som dessutom har hemmaplansfördelen, ska vara oddsfavoriter. Jag håller däremot inte med om att en Arsenalseger ska stå i ca 1,5 gånger pengarna. Watford har hittills presterat ganska bra resultat mot topplagen (vinst mot Tottenham och uddamålsförlust mot United). Watford har dessutom visat upp riktigt fint spel under hela säsongen (förutom bortamatchen mot Fulham). Arsenals spel har stundtals sett mediokert ut. Visst har man vunnit mot bottenlagen West Ham, Cardiff och Newcastle, men det säger inte särskilt mycket om lagets möjligheter mot ett formstarkt Watford. 2-0-segern mot Everton är egentligen Arsenals bästa spelmässiga och resultatmässiga prestation den här säsongen. Jag har svårt att se att Watford, som vid det här laget har hittat ett fungerande sätt att försvara sig mot storklubbarna, gör samma misstag som Everton gjorde. Watford har goda möjligheter att ta en poäng i dag. Jag har svårt att se att Watford förlorar med mer än uddamålet mot Arsenal.

Speltips och odds

Spel: Watford +1,25 @ 1,86

Bookie: bet365

Värdering: 3/5 units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.