Speltips: Tottenham-Arsenal

Mitt förra blogginlägg handlade om matchen mellan Watford och Chelsea som gick av stapeln i måndags. I inlägget tog jag främst upp det som talade för att Watford skulle lyckas göra mål men med facit i hand borde jag kanske istället fokuserat på det som talade för att Chelsea skulle få in en boll eller två. Watfords anfallsspel var det nämligen inget fel på medan Chelsea hade problem såväl anfallssmässigt som försvarsmässigt. Matchen var länge mållös. Chelsea styrde spelet under den första halvleken men detta kom att ändras i och med att Bakayoko lyckades med bedriften att dra på sig två gula kort inom loppet av fem minuter (25'-30'). I slutet av den första halvleken blev Deulofeu kapad av Courtois vilket renderade i en straff. Deeney sköt säkert in 1-0 bakom syndabocken Courtois. 1-0 blev också halvtidsresultatet. Den andra halvleken fick, likt den första, vänta länge på det första målet. I den 82:a minuten stod dock Hazard för en fin soloprestation som resulterade i 1-1. Efter 1-1-målet var det återigen Chelsea som styrde spelet men Watford låg på kontring vilket hjälpte dem att göra både 2-1, 3-1 och 4-1. Bloggspelet (Ö2,5 mål) gick därför in med bred marginal.

Idag har jag hittat ett fint spel på en av dagens på förhand mest intressanta matcher, nämligen Londonderbyt mellan ärkerivalerna Tottenham och Arsenal.

Spel: Arsenal +0,5 @ 1,99

Bookie: bet365

Värdering: 4/5U

Tottenhams startelva (4-3-1-2): Lloris - Trippier, Sánchez, Vertonghen, Davies - Dier, Dembéle, Alli - Eriksen - Kane, Son.

Arsenals startelva (4-2-3-1): Cech - Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal - Elneny, Xhaka - Özil, Wilshere, Mkhitaryan - Aubameyang.

Tottenham har haft svårt att plocka poäng på sistone. Laget har bara vunnit två av de fem senaste matcherna, vilket naturligtvis inte är tillräckligt bra för ett Tottenham som siktar på att få spela CL-fotboll även nästa säsong. Tottenham framstår just nu som "de oavgjorda matchernas lag". Tre av lagets fem senaste matcher har slutat just oavgjort. Det är helt skilda typer av matcher som har resulterat i delad pott för Tottenham och dess motståndare. 1-1-matchen mot West Ham för drygt en månad sedan är antagligen en match som Tottenham helst vill glömma. Visst är ett derby alltid ett derby, men när Tottenham spelar hemma mot ett krisande West Ham ska Spurs bärga hem tre poäng utan problem. Det som istället hände var att Tottenham var nära att förlora matchen. Laget kom undan med blotta förskräckelsen tack vare Sons kvitteringsmål i den 84:e minuten. 1-1 borta mot Southampton är inte heller en höjdare, men samtidigt inte i närheten lika dåligt som krysset mot West Ham. Southampton är, trots att man i dagsläget befinner sig i botten av tabellen, i grunden ett starkt fotbollslag som i stort sett alltid är krävande att möta. Den tredje oavgjorda matchen som Tottenham har spelat den senaste tiden är bortamatchen mot Liverpool för snart en vecka sedan. Matchen slutade 2-2, vilket får anses som fullt godkänt ur Tottenhams synvinkel. Utöver de tre oavgjorda matcherna har Spurs som sagt vunnit två matcher. 4-0 mot Everton och 2-0 är två styrkebesked som väger upp den mindre lyckade insatsen mot West Ham. Slutsatsen måste därför bli att Tottenham har gjort det helt okej hittills i år.

Arsenal har haft ett lite tyngre år än Londonkollegan Tottenham. År 2018 har bjudit på två förluster, ett kryss och två segrar för Arsenals vidkommande. Det är tydligt att Arsenal har trivts bättre hemma än borta. Årets bortaresor har inte varit särskilt lyckade. Förluster mot Bournemouth (2-1) och Swansea (3-1) är givetvis inget som Arsenal ska behöva råka ut för. Förlusten mot Bournemouth berodde antagligen på att Arsenal ställde upp med en relativt dålig startelva i den matchen. Ett mittfält bestående av bl.a. Iwobi, Welbeck och Maitland-Niles skrämmer inte ens upp ett ganska mediokert Bournemouth. Det är svårare att hitta en god förklaring till varför Arsenal förlorade mot Swansea. Jag tror främst att det berodde på att Swansea hade med sig självförtroendet från skrällsegern mot Liverpool. I övrigt har Arsenal skött sig bra. Man kan inte kräva mer än 2-2 hemma mot Chelsea och vinsterna mot Crystal Palace (4-1) och Everton (5-1) finns det av förklarliga skäl inget att anmärka på. Efter en närmare analys vill jag påstå att Arsenal inte är så dåliga som resultaten vid en första anblick antyder. Laget har dessutom genomgått stora förändringar som har smittat av sig på resultaten. Jag syftar såklart på den stora transfercirkus som Arsenal har varit mitt inne i. Försäljningarna av Giroud och Sanchez har naturligtvis, liksom förvärven av Aubameyang och Mkhitaryan, haft en stor påverkan på laget och dess resultat.

Jag tycker att det mesta, bl.a. följande faktorer, talar för att Arsenal får med sig minst en poäng från eftermiddagens derby:

1. Arsenals nytändning. Arsenal kommer närmast från en 5-1-seger mot Everton. Jag tror att den matchen kommer att beskrivas som en av säsongens viktigaste matcher när Arsenal tittar tillbaka på säsongen 2017/18. Matchen gav nämligen flera viktiga besked. Den gav framför allt prov på att det nykomponerade Arsenal fungerar bra. Mkhitaryan stod för tre assist och var matchens näst bäste spelare (efter tremålsskytten Ramsey), Aubameyang fick en notering i målprotokollet efter ett samspel med nyss nämnde Mkhitaryan och anfallsspelet såg bättre ut än på mycket länge. Det passningsskickliga Arsenal som vi var vana vid att se innan verkar äntligen vara på väg tillbaka. Arsenal är helt enkelt något riktigt fint på spåren. Wenger såg gladare ut än på mycket länge, med rätta.

2. Tottenhams tuffa spelschema. Tottenhams spelschema har inte varit att leka med och ser inte särskilt lätt ut framöver heller. I år har man redan hunnit med nio matcher och början-mitten av februari (1/2-13/2) innehåller totalt fyra matcher. Arsenal har bara spelat åtta matcher i år och kommer endast att ha spelat tre matcher under början-mitten av februari. Tottenham har två ynka vilodagar innan man ska spela bortamatch i CL mot Juventus på tisdag. Arsenal ska resa till Sverige och möta Östersund på torsdag och kommer sålunda att få fyra vilodagar. Spurs lär dessutom ha större fokus på nästa match än vad Arsenal har.

3. Tottenhams spel mot topplagen i PL. Tottenham har hittills spelat sju matcher mot de andra topplagen i ligan. Resultaten är nedslående för Spurs del. Fyra förluster, ett kryss och två vinster är vad Tottenham har presterat mot de bästa lagen i PL.

4. Förra matchen lagen emellan. Förra gången Tottenham och Arsenal ställdes mot varandra i PL-sammanhang vann Arsenal med 2-0 hemma på Emirates. Det var visserligen ett annat Arsenal som mötte Tottenham då, men resultatet visar ändå att Arsenal gillar att möta Tottenham.

Det är märkligt att Tottenham är så stora oddsfavoriter i den här matchen. Spurs är favoriter i kraft av hemmalag men i övrigt är lagen likvärdiga. Arsenal +0,5 till nästan två gånger pengarna är därför ett bra spel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.