Speltips: Leicester-Swansea

I mitt förra blogginlägg skrev jag att jag siktade på att ta det första steget i riktning mot en ny vinstsvit med hjälp av ett spel på matchen mellan Newcastle och Burnley. Spelet var Burnley +0,25. Matchen var länge mållös. Första halvlek innehöll flera målchanser och en straffmiss, men det var inte förrän i mitten av andra halvlek som matchen fick se sitt första mål i och med Newcastles 1-0-mål. Burnley lyckades kvittera i slutskedet av den andra halvleken tack vare en nick av Vokes (målet bokfördes emellertid som ett självmål signerat Newcastles målvakt). Matchen slutade 1-1 vilket gav en halv vinst. På sätt och vis var därför Burnley +0,25 det första steget i riktning mot en (förhoppningsvis) ny vinstsvit.

Spel: Leicester-Swansea, Ö2,5 @ 2,16

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Leicesters skadelista: Mahrez (kan troligen inte spela) och Morgan.

Swansea reser till Leicester utan King och Sanches. Det är tveksamt om Andre Ayew kan spela matchen.

Leicesters resultat är en blandad kompott av högt och lågt. Förlust, vinst, kryss, vinst och förlust lyder resultaten från lagets fem senaste matcher. Det finns dock någon slags logik i resultatraden. De sämsta resultaten kommer i stort sett bara från matcherna mot de bästa motståndarna (2-1-förlust mot Liverpool och 0-0 mot Chelsea). Det enda undantaget är 2-1-förlusten mot Everton. Resultaten tyder med andra ord på att Leicester är bra på att spela mot botten- och mittenlagen i ligan men att man har svårt för att hantera matcherna mot topplagen. Lagets fem senaste hemmamatcher ger en liknande bild. Om man bortser från 0-3-förlusten mot Crystal Palace tar mönstret sig uttryck även i de fem senaste hemmaresultaten. Vinster mot botten- och mittenlagen (1-0 mot Burnley, 3-0 mot Huddersfield och 2-0 mot Watford) och ett kryss mot ett av topplagen (2-2 mot Manchester United) stärker bilden av att Leicester presterar fina resultat mot botten- och mittenlagen men dåliga sådana mot topplagen.
Leicesters resultatmässiga form är bra. Spelet likaså. Vardy är i fin form och gör mål i princip varje match. Hans lekkamrater i anfallet sköter sig också bra (Mahrez, Albrighton m.fl.). Försvarsspelet håller inte samma nivå som anfallsspelet vilket är en av de viktigaste orsakerna till att Leicester inte ens är nära striden om Europaplatserna.

Swansea har under en lång tid varit ett av PL:s mest utskällda lag. Det är i och för sig inte särskilt konstigt eftersom man förlorade i princip varje match från början av augusti till slutet av december. Swansea har emellertid fått en smakstart på det nya året. Laget har lyckats med bedriften att besegra både Liverpool och Arsenal inom loppet av drygt en vecka och har antagligen bättre självförtroende än på mycket länge. Med sig från den senaste tiden har man också en fin bortavinst mot Watford, en 0-2-förlust mot Tottenham och 1-1 borta mot Newcastle. Swanseas sju matcher långa förlustrad på bortaplan avslutades samtidigt som laget började hitta spelet igen efter den tunga inledningen. Den match som blev brytpunkten var den ovan omtalade matchen mot Watford. Segern mot Watford följdes upp av krysset mot Newcastle. Resultaten visar att Swansea är på väg upp ur bottenträsket och att laget har goda möjligheter att befinna sig på säker mark när säsongen är färdigspelad.

Jag tycker att det mesta, bl.a. följande, talar för att matchen kommer att bjuda på Ö2,5 mål:

1. Leicesters defensiva avbräck. Det står klart att den ordinarie mittbacken och lagkaptenen Morgan missar matchen. Detta kommer givetvis att försvaga Leicesters anfallsspel eftersom Morgans trolige ersättare, Dragovic, inte håller samma nivå som Morgan.

2. Swanseas offensiva renässans. En viktig förklaring till varför Swansea har börjat plocka poäng igen är lagets förbättring av anfallsspelet. Jordan Ayew, som har gjort fyra mål de sju senaste matcherna, har en stor del i den förbättringen.

3. Statistiken. Både Leicester och Swansea brukar spela målrika matcher. Tre av Leicesters fem senaste matcher och tre av Leicesters fem senaste hemmamatcher har innehållit Ö2,5 mål. Av Swanseas fem senaste matcher har endast två stycken innehållit Ö2,5 mål. Bortastatistiken är däremot desto mer målrik. Fyra av Swanseas fem senaste bortamatcher har bjudit på Ö2,5 mål.

Emot att matchen kommer att innehåller Ö2,5 mål talar främst att Mahrez troligen kommer att missa matchen. Han är givetvis ett stort offensivt avbräck för Leicester. Jag är samtidigt övertygad om att Leicesters anfallsspel inte står och faller med Mahrez. Det finns många kompetenta offensiva spelare i Leicester som kan göra det bra i Mahrez frånvaro.

Pinnacle erbjuder närmare 2,2 gånger pengarna för spelet Ö2,5 mål. Min egen sannolikhetskalkyl säger att sannolikheten för att matchen innehåller Ö2,5 mål är ca 50 %. Ett spel på Ö2,5 till nästan 2,2 gånger pengen blir därför en självklarhet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.