Crystal Palace-Burnley

Publicerades för
Spel Burnley FC +0.50 Crystal Palace - Burnley FC
Odds
1.826
Insats
3.00 u
Resultat
-3.00 u
Lägg spel på Pinnacle

Hej igen. Det var ett tag sedan jag senast skrev något här. En vecka sedan, närmare bestämt. Då handlade blogginlägget om matchen mellan Cagliari och Juventus. Matchen var länge mållös. I första halvlek fick vi inte se några mål alls och andra halvlek såg länge ut att bli likadan. I den 74:e minuten fick matchen sitt första mål i och med att Bernardeschi gjorde 0-1 till Juventus. Juventus kände sig nöjda efter 0-1-målet och bevakade sin ledning. Detta ledde, föga förvånande, till att matchen slutade 0-1. 0-1 till Juventus innebär att mitt förra bloggspel, d.v.s. Juventus -1,5, resulterade i en förlust.

Spel: Burnley +0,5 @ 1,826

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Crystal Palaces skadelista: Loftus-Cheek (tveksam), Joel WardSchlupp, TownsendDannPuncheonSakho och Wickham

Burnleys skadelista: Arfield (tveksam), Stephen WardWoodBrady och Heaton

Crystal Palace har tagit åtta poäng de fem senaste matcherna (två segrar, två oavgjorda och en förlust). Formen, om man ser till poängskörden de fem senaste matcherna, kanske inte är särskilt bra om man jämför med hur de andra PL-lagen har presterat på sistone. Man måste däremot komma ihåg att Crystal Palace hade en fruktansvärt dålig inledning av säsongen, var nederlagstippade redan efter sju omgångar och parkerade längst ner i tabellen. Nu har laget börjat plocka poäng och placeringar. I dagsläget ligger Crystal Palace på 14:e plats i ligan, före lag som t.ex. Southampton och Stoke. Med detta beaktat är åtta poäng de fem senaste matcherna tveklöst ett bra facit. På hemmaplan har det också gått bra på senare tid. Palace har bara förlorat en av de fem senaste hemmamatcherna. Under samma period har laget därutöver tagit två segrar och spelat två oavgjorda matcher. Vad är det då som har gjort att Palace har hittat spelet igen? Det är först och främst att anfallsspelet har vaknat till liv. Crystal Palace hade ett obefintligt anfallsspel i början av säsongen. Lagets offensiv är i och för sig inte särskilt sprudlande nu heller, men det är väldigt mycket bättre än innan. Försvarsspelet har också genomgått en rejäl förbättring. Lagets defensiva spelare gör mindre misstag nuförtiden vilket syns i statistiken.

Burnley har haft ett väldigt tufft spelschema de senaste matcherna och detta har också visat sig i siffrorna. Det är inte särskilt konstigt att man har svårt att plocka poäng mot Tottenham och Liverpool. Förlusterna mot de nyssnämnda lagen är därför inte dåliga prestationer, rent resultatmässigt. Bortakryssen mot Brighton och Huddersfield är inte heller något som Burnley ska skämmas för. 2-2 borta mot Manchester United är å andra sidan desto bättre. Efter att ha tittat närmare på resultaten, d.v.s. tre kryss och två förluster, känns det därför som att Burnley är i rätt hyfsat form ändå. På bortaplan har Burnley skött sig bra den här säsongen, vilket jag har skrivit om i tidigare blogginlägg. Burnley har spelat elva bortamatcher och har bara förlorat två av dem. Laget är med andra ord ett av ligans bästa bortalag. Spelet då? Anfallsspelet har varit relativt svagt på sistone. Detta är dock inte speciellt konstigt med tanke på det tuffa motstånd som Burnley har ställts inför. Försvarsspelet har sett bra ut, bortsett från matcherna mot Tottenham, Liverpool och Manchester United. Lagets defensiva prestationer mot mitten- och bottenlagen har däremot varit väldigt bra.   

Jag tycker att det mesta, bl.a. följande, talar för att Burnley tar åtminstone en poäng i eftermiddag: 

1. Matchbilden. Jag tror att vi kommer att få se en jämn och tuff match ikväll. Detta är lite av Burnleys specialitet. Burnley är ett av få lag i PL som har kvar det klassiska brittiska förhållningssättet till fotboll. Fysisk fotboll och starkt huvudspel är vad Burnley står för. Detta är också det som jag tror kommer att fälla avgörandet i dagens match. Crystal Palace, som i högre utsträckning karakteriseras av kreativt mittfältsspel, passar inte lika väl för en sådan matchbild. 

2. Skadeläget. Crystal Palace saknar flera tunga pjäser. Två ordinarie ytterbackar (Schlupp och Joel Ward), två ordinarie mittbackar (Sakho och Dann) och en ordinarie mittfältare (Townsend) är skadade. Laget har dessutom en ordinarie mittfältare (Loftus-Cheek) tveksam. Palace har med andra ord en hel backuppsättning och ett halvt mittfält på skadelistan. Burnley har också en hel del skador (en målvakt, två mittfältare, en back och en anfallare). Burnleys skador är däremot inte lika stora avbräck för laget. Pope har gjort det väldigt bra i långtidsskadade målvakten Heatons frånvaro och en av de två mittfältarna på skadelistan (Arfield) är inte ordinarie. Då återstår bara en skadad mittfältare (Brady) och en skadad ytterback (Stephen Ward) som de egentliga avbräcken. Burnley klarar sig med all sannolikhet mycket bättre utan Brady och Stephen Ward än vad Palace klarar sig utan två ordinarie ytterbackar, två ordinarie mittbackar och en ordinarie mittfältare (kanske t.o.m. två ordinarie mittfältare). 

3. Burnleys stabila bortaspel. Burnley förlorar väldigt sällan på bortaplan. Förluster är undantag på resande fot och jag tror verkligen inte att eftermiddagens match blir ett sådant. 

Alla rekar
Burnley FC +0.50
2018-01-13 16:00
Crystal Palace - Burnley FC
3.00 u
-3.00 u
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord