Speltips: Manchester United-Newcastle

Hej igen. Det var ett tag sedan sist. Landslagsuppehållet har gjort att det har gått nästan två veckor sedan jag senast skrev ett inlägg här i bloggen. Det blir därför ganska meningslöst att sammanfatta den senaste matchen jag skrev om, d.v.s. matchen mellan Tottenham-Crystal Palace som spelades den 5 november. Jag tycker ändå att det är värt att nämna att matchen slutade 1-0 och att det senaste bloggspelet, Tottenham win to nil, gick in.

Ligafotbollen återkommer verkligen med besked under lördagen. Dagen innehåller tre huvudstadsderbyn i de tre största ligorna (Arsenal-Tottenham, Roma-Lazio och Atletico Madrid-Real Madrid), vilket är anmärkningsvärt. Jag har dock hittat ett intressant spel i en kanske lite bortglömd match, nämligen mötet mellan Manchester United och Newcastle. När jag nedan skriver "United" menar jag Manchester United, trots att Newcastle egentligen heter Newcastle United.

Spel: Manchester United -1,5 @ 1,97

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Manchester Uniteds skadelista: Carrick och Jones.

Newcastles skadelista: Lascelles, Atsu, Merino och Dummett.

United har haft lite hack i maskineriet den senaste tiden vad gäller ligaspelet. Laget har bara vunnit två av sina fem senaste spelade matcher och har bara tagit sju av femton möjliga poäng under denna period. Spelschemat har å andra sidan varit förhållandevis svårt. Liverpool borta, Tottenham hemma och Chelsea borta är svåra matcher, även för ett lag av Uniteds dignitet. Det är också delvis dessa matcher man kan beskylla den senaste tidens dåliga resultat för. Här syftar jag på krysset mot Liverpool och förlusten mot Chelsea. Den enda matchen som United borde ha vunnit (eller i alla fall inte borde ha förlorat) den senaste tiden är bortamatchen mot Huddersfield, som slutade 2-1 i Huddersfields favör. United spelade visserligen inte bra i den matchen men man ska nog passa sig för att dra några slutsatser endast utifrån förlusten mot Huddersfield. På hemmaplan ser statistiken betydligt ljusare ut. United har vunnit samtliga (fem) hemmamatcher den här säsongen och det känns som att man har hittat tillbaka till det traditionellt sett fina hemmaspelet. Själva spelet har sett bra ut, trots att United har haft flera nyckelspelare skadade (t.ex. Pogba och Ibrahimovic). Uniteds andraplats är med andra ord välförtjänt ur ett spelmässigt perspektiv.

Newcastle har haft ett hyfsat överkomligt spelschema på sistone. Detta har emellertid inte hindrat laget från att samla ihop få poäng. Två kryss, en förlust och en seger är Newcastles facit de fem senaste matcherna. Undermåligt, om ni frågar mig. Newcastle borde ha lyckats bättre med tanke på det hyfsat enkla spelschemat kombinerat med det faktum att man har haft hemmaplansfördel i 3/5 senaste matcherna. På bortaplan ser siffrorna ännu värre ut. Newcastle har bara tagit fyra av femton möjliga bortapoäng den här säsongen. Detta trots att man i stort sett bara har mött svaga lag på bortaplan hittills. Jag har bara sett fåtalet matcher med Newcastle den här säsongen men det jag har fått se än så länge ser inte speciellt imponerande ut. Laget saknar en hållbar spelidé och det är inte mycket som tyder på att man kommer att finna en sådan inom den närmaste framtiden.

Jag tycker att en hel del, bl.a. följande, talar för att United vinner med minst två mål mot Newcastle ikväll:

1. Uniteds hemmaform. Uniteds hemmasiffror talar för sig själva. Fem raka segrar ger ett tydligt stöd för att United är ett riktigt vasst hemmalag.

2. Uniteds förbättrade skadesituation. Manchester United har haft stora skadeproblem tidigare under säsongen. Ibrahimovic, som har varit skadad hela säsongen, är spelklar och Pogba, som har varit skadad under stora delar av säsongen, är också klar för spel. Detta innebär avsevärda förbättringar av Uniteds mittfälts- och anfallsspel.

3. Newcastles bortaform. Newcastle verkar inte trivas särskilt bra med att spela bortafotboll den här säsongen. Laget har ju bara tagit fyra bortapoäng hittills, trots att spelschemat har varit förhållandevis enkelt.

4. Kvalitetsskillnaderna vad gäller trupperna. Det är uppenbart att det finns stora skillnader vad gäller truppernas kvalité. United har spetskompetens på världsklassnivå i form av bl.a. Pogba, De Gea, Ibrahimovic och Lukaku medan Newcastle sätter sin tilltro till diverse halvdana fotbollsspelare (ingen nämnd, ingen glömd).

Jag har försökt att tänka ut något som skulle kunna tala emot en Unitedseger med minst två mål mot Newcastle. Det som kan tänkas tala emot en sådan seger är detta:

1. Mourinhos spelfilosofi. United under Mourinho tenderar stundtals att bevaka ledningar istället för att ösa på och säkra segern.

2. Uniteds framtida spelschema. Manchester United kommer att möta Basel i CL på onsdag. Det finns därför en risk att man håller igen med hänsyn till den nästkommande CL-matchen.

Jag tycker dock att båda motargumenten känns svaga. Mourinhos spelfilosofi har visserligen haft en viss inverkan på Uniteds resultat tidigare, men detta har knappast tagit sig till uttryck på hemmaplan mot mediokra PL-lag. Laget har, i och med 4-0 i matcherna mot West Ham, Everton och Crystal Palace, utan tvekan motbevisat den eventuella negativa inverkan Mourinhos spelfilosofi kan få för ett -1,5-spel på United. Uniteds framtida spelschema tror jag inte heller kommer att få någon nämnvärd betydelse. Manchester United är nämligen så gott som klara för slutspelet i CL redan, vilket jag tror leder till att PL-matcherna inte kommer att nedprioriteras till förmån för CL.

Manchester United -1,5 till nuvarande odds känns som ett bra spel eftersom det finns många goda skäl för ett sådant spel medan motargumenten knappt har någon betydelse.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.