Speltips: Chelsea-Southampton

Genoa hade inte mycket att säga till om i söndagens match mot Juventus. Juve körde över det stackars bortalaget och vann med hela 4-0. Detta innebär att mitt förra bloggspel resulterade i en seger.

Spel: Chelsea-Southampton, BLGM @ 1,95

Bookie: bet365

Värdering: 4/5U

Chelsea

Chelsea leder fortfarande PL, men den stora ledning man har haft under stora delar av säsongen börjar krympa. Londonkonkurrenten Tottenham ligger i dagsläget bara fyra poäng bakom serieledaren. Något som har bidragit till att Chelsea har tappat sitt försprång mot övriga lag är bortaförlusten mot Manchester United för drygt en vecka sedan. Det var nog inte många som trodde att United skulle ta en tvåmålsseger mot Chelsea med tanke på att Unitedelvan var ovanligt svag. Chelsea stod dock för en dålig insats både anfallsmässigt och försvarsmässigt och förtjänade inte ens att ta en poäng.

Det fina försvarsspelet som Chelsea visade upp under hösten och vintern har vi inte riktigt fått se i vår. Man kan givetvis inte kräva att ett lag ska spela ett fläckfritt defensivt spel under en hel säsong, men jag tycker att Chelsea stundtals gör helt onödiga defensiva misstag. Det känns frustrerande att se ett lag med en så hög defensiv kapacitet göra sådana misstag. Jag måste å andra sidan påpeka att försvarsspelet är långt ifrån katastrofalt. Det är snarare så att defensiven inte är lika bra som den har varit.

Chelseas offensiva spel är nästan lika bra som tidigare. Den svaga anfallsinsatsen mot United följdes upp av en match där Chelsea gjorde hela fyra mål mot ett Tottenham som är känt för sitt fina försvarsspel. Det enda som går att klaga på just nu är att Costa inte har levt upp till förväntningarna. Två mål på de tio senaste matcherna är ett underkänt resultat. Chelsea behöver få igång Costa för att anfallsspelet ska kunna hålla samma nivå som tidigare under säsongen.

Chelseas skadelista: Cahill (kan troligen spela).

Southampton

Southampton ligger just nu på nionde plats i PL-tabellen. Förlusten med 0-3 hemma mot Manchester City och 0-0-matchen mot Bournemouth är naturligvis dåliga resultat. Laget har å andra sidan vunnit mot både Crystal Palace och West Bromwich. 2-1-förlusten i bortamatchen mot Tottenham är varken ett bra eller ett dåligt resultat. Om man väger de dåliga insatserna mot City och Bournemouth mot segrarna mot Crystal Palace och West Bromwich blir slutsatsen att lagets form, rent resultatmässigt, är helt okej. Southamptons spel har i stort sett har motsvarat resultaten den senaste tiden (resultaten har med andra ord varit "rättvisa" med tanke på Southamptons spel) och lagets verkliga form blir därför också helt okej (men inte mer än så).

Lagets defensiva spel har drabbats negativt av att lagets bästa back, van Dijk, har varit skadad nästan hela året. Det defensiva spelet har inte heller blivit bättre av att mittbacken Fonte lämnade laget i slutet av januari. Southamptons defensiva avbräck har avspeglat sig i resultaten. Man släpper helt enkelt in för många mål. Det är tydligt att laget saknar sitt forna mittbackspar.

Southamptons offensiva spel har sett tveksamt ut under lång tid. Det har inte funnits någon utpräglad målskytt i och med att Austin har varit skadad under stora delar av säsongen. Värvningen av Gabbiadini kanske kan ge Southampton den målgörare man tidigare har saknat. Hans start talar i alla fall för det. Sex mål på sex matcher är riktigt imponerande.

Southamptons skadelista: McQueen, van Dijk, McCarthy, Targett och Austin.

Jag tror att Chelsea kommer att kontrollera matchen men att Southampton, med Gabbiadini i spetsen, har goda möjligheter att såra ett Chelseaförsvar med lågt självförtroende. Southampton brukar göra mål mot topplagen i ligan och jag tror inte att den här matchen blir ett undantag. Jag skulle bli mycket förvånad om Chelsea inte lyckas göra mål ikväll. 1-1, 2-1 eller 3-1 är troliga resultat.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.