Speltips: Revansch för Tigres

Hallå där!

Som jag nämnde i det senaste blogginlägget så har jag strukturerat om lite i mina unitsnivåer. Pre kommer det framförallt att bli flat (3u), 1.5x flat och i ytterst få fall double flat. Liven har jag inte tagit upp, även där kommer insatsen att vara 3u med något undantag om vi pratar högoddsare á 1.5u.
Nog om det. Veckan som gått har levererat fina resultat. Det har inte blivit så många prespel, dock en del lajvande och med facit i hand känns det som att det var rätt väg att gå denna vecka, även om ett par spel hade kunnats plocka redan inför. Nu i helgen går Liga MXs seriespel in i slutspurten, det är två omgångar kvar och det brukar innebära högintressanta matcher och trevliga spelobjekt. Här nedanför får ni läsa om det första lite hårdare spelet sedan jag ändrade om i unitsystemet, matchen spelas natten mellan lördag och söndag. Även om det finns en möjlighet att oddset studsar upp en aning efter det att asiaterna släppt sina så känns det som att den ganska snart lär falla under nuvarande odds ändå, så lika bra att vara ute i tid :)

Tigres - Tijuana - Liga MX

Avspark: 30 April 02:00

Storsatsande Tigres är, trots en blygsam niondeplats i ligan, utan tvekan ett av kontinentens starkaste lag. Under 2010-talet har man samlat på troféer och silvermedaljer och är en av dem, om inte den allra, framgångsrikaste mexikanska klubbarna under modern tid. De vann CONCACAF Champions League så sent som förra året och är regerande mexikanska mästare.

Tigres trupp är av löjlig kvalité och då de har stora ekonomiska muskler så klarar de av att behålla sina stjärnor i princip så länge de känner att de har något att bidra med. I startelvan kan de skryta med spelare som Gignac, Eduardo Vargas, Jorge Aquino, Hugo Ayala, Ismael Sosa och målvakten Nahuel Guzman. Ja, listan kan egentligen göras ännu längre och väl utanför startelvan hittar vi spelare som utan tvekan hade gått rakt in i princip samtliga mexikanska lag, såsom Jürgen Damm och Luis Andvincula.

Så varför har man presterat så halvdant i ligan so far?
Jo, Tigres tog sig friheten att vila dem ordinarie spelarna inledningsvis, som lite välförtjänt vila efter ligatiteln, och många av spelarna såg ut att fortfarande vara bakfulla från firandet ett par matcher in på säsongen. Utöver det så har man också medverkat i årets CONCACAF Champions League och har således haft tankarna på andra ställen.

Allt eftersom säsongen har gått så har formkurvat pekat sakta men säkert uppåt. I Champions Leagues slutspel har de i år slagit ut Pumas och Vancouver Whitecaps i två dubbelmöten där det aldrig var något snack om att Tigres var det starkaste laget. Dessvärre för Tigres del förlorade man slutligen finalen mot en annan mexikansk storklubb, Pachuca.
Finalförlusten kom så sent som i onsdags natt och jag som höll ett vakande öga på bägge finalmatcherna kan konstatera att det var en hel del oflyt bakom Tigres förlust. Tigres var KLART BÄTTRE på hemmaplan och dominerade från första till sista sekund. Pga ett tidigt och oturligt baklängesmål (frispark i muren som ställde målvakten), en straffmiss och oskärpa framför mål kunde dock Tigres inte få med sig något bättre än 1-1 till returmötet.
Väl borta mot erkänt hemmastarka Pachuca spelade man jämt, eller rent av lite bättre, men ett rött kort på Pizarro grusade slutligen Tigres sista chanser till titeln. Trots utfallet här så ser jag ett någorlunda formstarkt Tigres som spänt musklerna ordentligt den senaste månaden.

Tijuana har hittills gjort ett väldigt bra år och har utöver en liten dipp halvvägs igenom Clausuran hållt till i det absoluta toppskicket från början till slut.
De har en rätt slätstruken trupp överlag men är ett välsammansvetsat lag som spelar som just det, ett lag. Det är inga spelare som sticker ut utom anfallaren/off. mittfältaren Aviles Hurtado. Hurtado har i mitt tycke tillsammans med Pumasanfallaren Castillo varit Liga MX bästa spelare so far.

Detta kan på förhand kännas som ett tufft möte, Tijuana leder trots allt ligan, men är det något man lärt sig genom åren så är det att det är en stor skillnad på seriespelet och slutspelet, i varje fall i Liga MX. Om vi tar just Tijuana som exempel, så slutade de etta i det senaste seriespelet bara för att sedan ryka direkt i kvarten mot Leon som då var det sämst rankade slutspelslaget.

Tijuana är i år ett spännande lag, men jag har svårt att se dem utmana hela vägen, även om jag givetvis gärna motbevisas här, och kanske inte just ikväll! Formen är annars bra då de kommer till matchen med tre raka segrar i bagaget, men vi måste också väga in det faktum att lagets tre senaste vinster har kommit mot svaga Queretaro och Chiapas, samt mot ett formsvagt Toluca.

Inför helgen ligger Tigres som bekant på en niondeplats. Top 8 kvalificerar sig till slutspelet och Tigres har just nu 1p upp till åttan Pachuca och 3p upp till sjuan Atlas med två omgångar kvar att spela. De är alltså inte helt beroende av sina egna resultat utan behöver att något av ovanstående lag tappar poäng, vilket inte är omöjligt om man ser till spelschemat. Oavsett utfall där så måste Tigres gå för två segrar på dem två kvarvarande omgångarna, och just detta mötet är det som på pappret måste vinnas, ja eller ja.

Med tanke på att Tijuana redan är kvalificerade för slutspelet och är rentav ett sämre lag, ligaplaceringen till trots, så ser jag Tigres chanser som väldigt stora. Tigres är som bekant ett lag som växer när det väl gäller och det är i sådanna här tillfällen som truppens otroliga rutin väger över till deras fördel. På hemmaplan är man otroligt starka och i min bok så pekar dem flesta parametrarna på en stabil hemmaseger. Därför plockar jag Tigres -0.5 till 1.85 hos Unibet med en hårdare insats á 4.5U (1.5x flat).

Speltips: Tigres -0.5 @ 1.85 4.5u (1.5x flat)

Bookie: Unibet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.