Speltips: La Roja, farligt ute.

Fan vad fint det går för bloggen just nu!

6 raka blogginlägg med gröna siffror smakar givetvis mumma. Förhoppningsvis fortsätter bloggen att leverera trots ett landslagsuppehåll. Är inte sådär jätteförtjust i dessa. Det Sydamerikanska VM-kvalet är i skrivande stund ruggigt jämnt och rätt svårpredicted IMO. Men just denna omgång tycker jag mig hitta ett par intressanta spelobjekt. Först ut har vi mitt kära Chile som ställs mot Ecuador i ett ganska avgörande skede där 3p är ett måste. Let's go!

Chile - Ecuador - Sydamerikanska VM-kvalet

Avspark: 6 Oktober 01:30

Att Chile skulle ha sådanna problem att knipa en VM-plats var det få som kunde förutspå med tanke på startelvans kvalité och framgångarna man skördat på senare år. Back to back guld i Copa America och nyckelspelare som varit i toppen av sina karriärer har bytts ut mot en sjätteplats i VM-tabellen. Nyckelspelarna i fråga har bytt till "tveksamma" klubbadresser, bänkats eller sett allmänt oinspirerade ut på plan. Spelarna jag talar om är följande:

Claudio Bravo: Bänkad i Manchester City.
Gary Medel: Bytt Inter till Besiktas.
Marcelo Diaz: Gått från Celta Vigo till mexikanska jumbon Pumas.
Mauricio Isla: Bytt Cagliari till Fenerbahce
Gonzalo Jara: Spelat långt under sin normala standard trots att han till vardags lirar i den chilenska ligan.
Alexis Sanchez: Transfersagan som fick ett för honom olyckligt slut har satt sina spår. Långt ifrån formen.

Nu kan jag tyckas vara lite hård mot den turkiska ligan, för jag anser självklart inte att det är en dålig liga. Men motståndet som man ställs mot vecka ut och vecka in är givetvis av lägre kvalité än motståndet man stöter på i italienska Serie A.

Ovanstående sätter ju självklart sina spår i landslaget, som jag dock länge ansett vara långt ifrån samma Chile som vi såg under Sampaoli. Visst vann man Copa America Centenario, men problemet här är att Pizzi har blivit lite av en mästerskapscoach. Funkade fint i Copa America och i Confederations Cup, men ärligt talat så är jag av den åsikten att Chile borde vunnit CC med laget man har. Tvekar inte heller på att man hade gjort det om man fortfarande haft Sampaoli vid rodret. Pizzis svagheter som tränare blir tydligare i det långa loppet över en hel serie, det är i mitt tycke den största anledningen till att Chile idag inte ligger bättre än 6:a i den sammanlagda tabellen.

Problemfyllt hemmalag

Chile kommer till detta superviktiga möte med en hel del problem. Att La Roja kommer i dålig form är minst sagt ett understatement. Efter Confederations Cup har La Roja spelat två matcher vilka man förlorade. Det ena 0-3 hemma mot Paraguay, vilket var ett katastrofalt resultat, och det andra borta mot Bolivia. Både Alexis och Vidal stod för svaga insatser med deras mått mätt, vilket kanske inte är så konstigt då de verkade ha tankarna på andra håll. Alexis hade säkerligen den misslyckade övergången i tankarna och Vidal laddade upp inför matchen mot Paraguay i "sedvanlig" ordning på Casinot, vilket han kritiserades för rejält då han verkar ha otroligt svårt att hålla sig undan därifrån så fort han landar i sitt hemland.

Efter dessa dåliga resultat har dem kräsna chilenarna inte varit nådiga i sin kritik mot laget och Pizzi, något som satt sig i framförallt Pizzis skalle. Det var många förändringar i den senaste laguttagningen och hela den andas panik. Det är många förändringar, men dem allra flesta på rena bänkspelare... det känns som att han försöker skicka ut signaler om att han inte drar sig för att försöka göra något radikalt, vilket ändå är helt fel då Chiles akilleshäl är bredden. Du tjänar ingenting till för mycket förändring eftersom vi knappast skulle bli bättre. Men, bortsett från dessa förändringar utanför startelvan så har han valt ut en specifik spelare som får bära hundhuvudet och det är Marcelo Diaz. Marcelo Diaz var den som drog på sig straffen mot Bolivia och den som tappade bollen under finalen av Confederations Cup som resulterade i tyskarnas 1-0, tufft! Diaz må inte spela i den sexigaste klubben och må ifjol ha hoppat ut och in ur startelvan i Celta Vigo, men det är fortfarande en spelare som har en vital roll i det chilenska landslaget och som drar ett stort lass, såväl offensivt som defensivt. Det är inte mer än logiskt att det är just han som hamnar i dem här pressade situationerna när han ska diktera tempo och agera speluppläggare långt ner på plan, ibland t.om som siste man. Detta beslut har kritiserats överallt och ni kan tro fan på att resten av truppen är missnöjda, även om man försöker ge sken av annat utåt.

Om vi bortser från formen och hela strulet kring landslaget så har Chile fortfarande rent spelmässigt inte nått upp till sin vanliga potential där det största problemet varit att man saknat en spets framför mål. Eduardo Vargas har dock sakta men säkert hittat formen i klubblaget och känns idag betydligt hetare än vad han var för en månad sen, vilket är ett stort plus för Chiles offensiv.

Men problemen är inför detta mötet än fler än tidigare. Ytterbacken Beausejour är avstängd, ersätts av betydligt sämre Mena, och Leverkusens mittfältare, Charles Aranguiz, är skadad. Aranguiz skada kommer att ge Pizzi huvudvärk när han skall sätta startelvan, framförallt när han nu inte har Diaz till sitt förfogande och har alltså således tappat två kreativa och löpstarka krafter i det centrala mittfältet. Blir inte heller bättre av att den tilltänkte ersättaren, Celta Vigos Pablo Hernandez, anlände skadad till landslagssamlingen och hans medverkan är långt ifrån säker. Alla dessa problem tillsammans kommer troligtvis att tvinga Pizzi att ändra om ganska mycket i Chiles spel. Skulle Pablo Hernandez starta så lär han inte vara 100% och om det centrala mittfältet består som det som ryktas enligt media, Silva, Vidal och Hernandez så tycker jag att det blir alldeles för träigt och statiskt.

Ecuador må ha underpresterat i kvalet men det är fortfarande ett duktigt lag. De är fysiskt starka, otroligt snabba och har sin styrka i omställningsspelet. De har inför detta möte anställt en ny tränare, något som ganska ofta har en positiv impact på diverse lag under dem första matcherna, och gjort en liten makeover i själva truppen.
Chiles något trubbiga mittfält och försvagade försvar (+ övertron på mitt. Gonzalo Jaras kvalité) kommer att göra dem väldigt sårbara i just omställningsspelet. Jag tvivlar på att vi får se samma passningsskicklighet med detta mittfält kontra det valiga Vidal - Diaz - Aranguiz, något som Ecuadors tränare kommer att vara väl medveten om.

Om man har Chiles senaste prestationer, avbräck och lagens taktiska skillnader i åtanke så tycker jag att Chile är lite för stora favoriter här. Visst tror och hoppas jag att Chile vinner, men att Unibet ska erbjuda 1.78 på Ecuador +1.5 (Pinnacle 1.77) ser jag som en överskattning. Vi ska inte heller glömma bort att det allra viktigaste här är 3p och jag tror således att mästerskapstränaren Pizzi kliver fram vid en ledning och ber laget att lägga i bromsen för att istället säkra vinsten. Ser därför det mer troligt med en uddamålsvinst än en överkörning. Ecuador +1.5 är alltså spelet och det spelas som vanligt med flat insats.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.