Speltips: Långtidsspel Premier League

Brukar vanligtvis inte lägga spel med så lång tidshorisont som flera månader, men tycker att det går att finna en del intressant värde inför premiären av engelska högstadivisionen.

Det är mycket snack om de fyra stora - United, City, Chelsea och Arsenal - men även Liverpool. Och ja, det ser onekligen spännande ut på de flesta håll.
Men jag tycker att framförallt Tottenham smyger runt i kulisserna på ett intressant sätt och får oförtjänt lite förhandstips (och även West Ham i viss mån).

Gemensamt för United, City och Chelsea är våldsamma satsningar på dyra spelare och namnkunniga tränare. Kan och borde absolut ge utdelning nånstans men det följer ju samtidigt med en del frågetecken. Nya spelsystem, nya träningsupplägg, nya spelarkonstellationer som skall klaffa. Är inte helt säker på att allting bara funkar klockrent från start.
Lovsånger kring nya spelare och tränare kan ni läsa annorstädes, här är några saker som jag tycker talar emot de största förhandsfavoriterna:
City saknar en Champions League-pokal i troféskåpet och så länge man inte riskerar att missa en topp-4-plats i ligan tror jag att Europa kommer vara prio 1.
Både City och tränaren Guardiola omges av en air av skadebenägenhet (se t ex här och här); 1 plus 1 blir sällan mindre än 1.
City var det sjätte sämst presterande laget förra säsongen sett till matcherna mot lagen som slutade på översta tredjedelen av tabellen. Å andra sidan var man det bäst presterande laget förra säsongen sett till matcherna mot lagen som slutade på nedersta tredjedelen av tabellen. Svåraste poängen att addera till årets summa men samtidigt mest av alla lag att förlora när det gäller 'enkla' poäng.
United kan tänkas prioritera Europa League högt. Man har värvat uttalat titelhungriga spelare och den europeiska cupen kan vad det lider visa sig vara den bästa chansen på en gyllene pokal.
Hur är och blir lagandan och arbetsmoralen under Mourinho? Han har ju en historik av att på ett ganska osmidigt sätt inte dra riktigt jämt med alla runt omkring sig (se t ex här, här och här). Dessutom ett stort ego och ganska dålig lagspelare som ny fixstjärna.
United hade som sin främsta poängkälla förra säsongen hemmamatcher mot lagen som slutade på mellersta och nedre tredjedelen av ligatabellen, i övrigt presterade man ganska mediokert. Förhållandevis tung förbättringspotential.
Stor skadefrånvaro förra säsongen.
Chelsea har uppgraderat mittfältet och anfallet med vardera en ny spelare. Det stora oroshärden torde dock vara backlinjen. Chelsea var bland de fem lag som släppte till allra flest skott på mål förra säsongen (och var även bland de sex lagen som släppte in flest mål per match).
Synliga problem med inställning och motivation förra säsongen.
Hade fruktansvärt svårt för lagen som placerade sig på mellersta tredjedelen av tabellen, inte en enda seger på tio försök. Även tungt mot lagen på översta tredjedelen av tabellen, tre segrar på 14 försök.
Arsenal känns nära, men bara nära. Skulle behöva boosta både anfall och försvar men har bara gjort ett riktigt starkt nyförvärv: på mittfältet.
Presterade varken jättebra eller direkt dåligt mot någon typ av lag förra säsongen. Lite mellanmjölk-som precis-har-passerat-bäst-före-datum-känsla över det hela, saknar det där stinget som lyfter helheten det lilla extra.
Liverpool var ruskigt ojämna och skadedrabbade förra säsongen. Har förstärkt samtliga lagdelar, men tränaren Klopp ska nu i sin första riktiga säsong bygga sitt eget lag vilket kan ta tid.
Stod för flest antal defensiva misstag i hela ligan förra säsongen.
Tungt mot lagen på översta tredjedelen av tabellen, tre segrar på 14 försök.

Strax utanför dessa fem förhandsfavoriter finns tre underdogs med i princip färdiga lagbyggen, inkörda tränare och med bra resultat i ryggen från föregående säsong.

Den mest underskattade av dessa är Tottenham, följt av West Ham (och Leicester).

De långtidsspel jag trots allt finner värde i är följande (i värdeordning):

Marknad: Leder Premier League vid jul
Spel: Tottenham
Odds: 10
Värdering: 10/10 units
Bolag: bet365
Spelstopp: 2016-08-13 13:30

Tottenham stod för en mycket solid prestation redan förra säsongen även om laget tappade fokus i de sista skälvande omgångarna. Har inte förlorat någon spelare av betydelse utan har kunnat fortsätta sitt lagbygge.

Gjorde tidigt klart med nederländske skytteligavinnaren Jenssen. Förmodligen andrafiol bakom Kane i en 4-5-1-uppställning men egentligen enda svagheten som här täpptes till i truppen.

Har även köpt in defensive mittfältaren Wanyama som varit ordinarie i Southampton (och tidigare Celtic) de senaste säsongerna. Även här nyttigt komplement/avlastning till redan grymt stark lagdel i Dier/Dembélé.

• Tottenham har ett färdigt och väldrillat lagbygge redo att 'hit the ground running'.

• Tottenham hade flest avslut och avslut på mål av alla lag i serien förra säsongen.

• Tottenham släppte till minst antal skott på mål av alla lag i serien förra säsongen.

• Tottenham var det näst bäst presterande laget förra säsongen sett till matcherna mot lagen som slutade på översta tredjedelen av tabellen.

• Tottenhams största förbättringspotential ligger i matcherna mot lagen som slutade på mellersta tredjedelen av tabellen, här tog man 4 segrar och spelade 8 oavgjorda på 12 matcher. 16 extra och inte allt för oåtkomliga poäng att kamma hem här.

Marknad: Sluta bland de 6 bästa
Spel: West Ham
Odds: 4
Värdering: 7,5/10 units
Bolag: bet365
Spelstopp: 2016-08-13 13:30

West Ham har inte förlorat någon spelare men har förstärkt samtliga lagdelar. I synnerhet offensiven ser oförskämt vass ut.
Flyttar nu in på Olympiastadion med närmare dubbla kapaciteten mot gamla Boleyn Ground; kan dubbelt så stort publikstöd vara annat än positivt? (Har såld drygt 52000 säsongsbiljetter.)

• West Ham har ett färdigt och väldrillat lagbygge redo att 'hit the ground running'.

• West Ham var bland de fem lag vilka skapade flest avslut förra säsongen.

• West Ham var det bäst presterande laget förra säsongen sett till matcherna mot lagen som slutade på översta tredjedelen av tabellen.

• West Hams största förbättringspotential ligger i matcherna mot lagen som slutade på nedersta tredjedelen av tabellen, här tog man 7 segrar och spelade 6 oavgjorda på 16 matcher. 21 extra och relativt enkla poäng att addera.

Marknad: Vinnare av Premier League
Spel: Tottenham
Odds: 10
Värdering: 5/10 units
Bolag: bet365
Spelstopp: 2016-08-13 13:30

För motivering, se spelet Tottenham leder Premier League vid jul ovan.
Enda orosmolnet jag kan se på Tottenhams himmel är att ett hårt matchande i ligan, Champion League och övriga cuper till slut tar ut sin rätt. Därför är Tottenham leder Premier League vid jul ett bättre spel med större värde men jag tycker även att Tottenhams chans till slutseger är större än vad nuvarande odds indikerar.

Marknad: Ligger sist i Premier League vid jul
Spel: Hull
Odds: 2,87
Värdering: 5/10 units
Bolag: bet365
Spelstopp: 2016-08-13 13:30

Låg i 3,75 när jag började skriva denna rek, men ser fortfarande värde i detta spel.

Hull är om inte i fullständig kris så iallafall i ordentlig turbulens. Kommer få tuffaste starten och längsta startsträckan av alla lag i serien.

Succétränaren Steve Bruce lämnade sitt uppdrag för bara några veckor sedan p g a oenighet med ägarna och någon ny tränare är inte kontrakterad.

Man har förlorat den offensive kreatören Diamé (mittfältaren med flest mål förra säsongen) till Newcastle och inte plockat in något nytt blod i A-truppen.

Istället för att förstärka truppen inför återkomsten till Premier League har laget istället drabbats av en mängd skador. Ordinarie målvakten McGregor och ordinarie backarna Odubajo och Dawson är borta ett par månader. Gäller också backen Bruce (med 12 matcher förra säsongen). Även backen Maguire (24 matcher förra säsongen) missar de första matcherna och mittfältaren Maloney (20 matcher förra säsongen) är tveksam till start på lördag.

Ordinarie mittfältarna Huddlestone och Livermore har missat försäsongen p g a skador och är inte matchtränade. Av den tänkta startelvan är det alltså bara 5 gubbar som känns i förhållandevis god form.

Marknad: Lag som gör flest mål
Spel: Tottenham
Odds: 7
Värdering: 4/10 units
Bolag: Unibet
Spelstopp: 2016-08-13 13:30

För motivering, se spelet Tottenham leder Premier League vid jul ovan.

Marknad: Leder Premier League vid jul
Spel: West Ham
Odds: 34
Värdering: 2/10 units
Bolag: bet365
Spelstopp: 2016-08-13 13:30

För motivering, se spelet West Ham slutar bland de 6 bästa ovan.
Har en tuff säsongsöppning men fixar man den har laget ett intressant läge.

Marknad: Topp 2 (färdigspelad Premier League)
Spel: 1:a Tottenham, 2:a West Ham
Odds: 301
Värdering: 1/10 units
Bolag: William Hill
Spelstopp: 2016-08-13 13:30

Fö motivering, se spelet Tottenham leder Premier League vid jul samt spelet West Ham slutar bland de 6 bästa ovan.

Marknad: Topp 2 (färdigspelad Premier League)
Spel: 1:a Tottenham, 2:a Leicester
Odds: 301
Värdering: 0,5/10 units
Bolag: Unibet
Spelstopp: 2016-08-13 13:30

Gällande Tottenham, se spelet Tottenham leder Premier League vid jul ovan.

Leicester har tappat defensive mittfältaren Kanté till Chelsea men det är också enda spelaren i eller i närheten av startelvan som lämnat klubben.

Man har förstärkt samtliga lagdelar med rutinerade och spännande spelare. Den viktigaste kuggen är förmodligen Mendy som skall ersätta Kanté. Läste nånstans att tränaren Ranieri och Mendy inte drog jämnt i Monaco men att Ranieri ändå väljer att plocka in Mendy till Leicester säger en del om hans kvaliteter.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.