Vilket geni han är, Ole Gunnar. Njae, jag skojar bara. Givetvis är det inte norrmannens taktiska briljans som gjort att Manchester United helt plötsligt spelar en fotboll som gör att det inte blöder ur ögonen. Istället är det snarare den nya energin som tränarskiftet innebar som gjort att spelarna blommar ut. Den energin kan man garanterat leva på ett tag, men inte för resten av säsongen.

Solskjaer har dessutom fått inleda med Cardiff och Huddersfield - nu väntar Bournemouth och visst går det att tala om en härlig smekmånad så här i inledningen för den tidigare klubbikonen. Men det krävs verkligen seger här för att den inte ska få ett abrupt slut och innebära nya frågetecken.

Manchester United

Två raka storvinster för de röda djävlarna innebär arbetsro. Dessutom har offensiven blomstrat och Paul Pogba ser ut som den världsstjärna han värvades för att vara. Nu kan man dessutom välkomna tillbaka en trio offensiva spelare till truppen. Ole Gunnar utstrålar dessutom lugn, självförtroende och harmoni - tre egenskaper som Manchester United verkligen behöver för tillfället.

Skadeläge Manchester United

Alexis Sanchez, Romelu Lukaku och Anthony Martial återvänder från frånvaro och är samtliga tillgängliga för spel här. Frågan är dock om någon av dessa tre spelare tar plats i startelvan. Defensiven lider dock fortsatt av en del skador. Marcos Rojo och Chris Smalling är fortsatt inaktuella för spel och detsamma gäller mittfältaren Scott McTominay.

Bournemouth

Säsongsinledningen var oerhört bra för Bournemouth men ju närmare jul vi kommit, desto sämre har formen blivit. Nu står man på tre förluster på de fyra senaste matcherna och defensiven har läckt ordentligt. 0-4 mot Liverpool, 0-2 mot Wolves och 0-5 senast mot Tottenham... Där har Eddie Howe något att fundera på.

Skadeläge Bournemouth

Som om inte 0-5 förlusten var hård nog senast så blev dessutum Simon Francis utburen på bår med befarad korsbandsskada. Mittbacken adderas då till den redan befintliga skadelistan som innehåller ytterbacken Adam Smith samt mittfältarna Lewis Cook och Dan Gosling. Positivt är dock att mesta målskytten Callum Wilson återhämtade sig snabbt och nu är helt redo för spel.

Summering och speltips.

Hade denna match spelats för en månad sedan så hade tongångarna varit annorlunda. Nu måste vi dock analysera utefter nuvarande form och då ska vi givetvis se Manchester United som stora favoriter. United har två raka segrar och öst in åtta mål på de två matcherna. Bournemouth läcker bakåt och lider dessutom av skador. Dessutom lyckades United vinna borta mot Bournemouth tidigare denna säsong under en period då laget faktiskt spelade ganska dåligt. Jag räknar med en klar seger här och kommer spela att hemmalaget vinner med två mål eller fler. Hitta de bästa oddsen på Premier League här.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christoffer Svanemar Christoffer Svanemar