Speltips: Chelsea-Liverpool. Tungviktsmöte mellan två tränarprofiler

Hazard 27/9

Englands hetaste match står och bankar på dörren i helgen. Vi fick visserligen en försmak i veckan när de två lagen ställdes mot varandra, men Carabao Cup är Carabao Cup och Premier League är Premier League. I veckan roterades startelvorna och visst gick det att se hur spelarna faktiskt inte tog det på blodigt allvar.

Nu ändras dock både förutsättningar och startelvor - därmed även intensitet och allvar i matchen.

Den stora kampen här handlar framförallt om tränarna. Både Klopp och Sarri har en nästintill unik spelstil på sina lag. Klopps gegenpress har blivit världskänd och Sarris fotboll, Sarrismo, har fått ett eget kapitel i den italienska fotbollsordboken. Det säger en hel del. Båda tränarna är dessutom extremt omtycka, både i sina egna lag, men för all del även hos antagonister som tar varje chans de får att hylla dessa två.

Matchen handlar också om en annan kamp. Den mellan två världsstjärnor. Mohamed Salah slog sig in på den absoluta världstoppen förra säsongen och Eden Hazard kan nog vara hela världens hetaste spelare just nu. Det bevisade han om inte annat i veckans möte med Liverpool då han bjöd på ett ruggigt drömmål.

Liverpool

De röda har inlett säsongen perfekt. Idel segrar i Premier League och en mycket fin seger mot PSG i Champions League. Målskyttet har fördelats fint på Salah, Mané och Firmino samtidigt som sommarens nyförvärv Keita och Shaqiri har inlett positivt. Visst, i veckan åkte man på en nit mot just Chelsea i Carabao Cup, men det var också ett krafigt roterat Liverpool som ställdes på banan. Åtta av de spelare som startade i veckans match lär vara utbytta när det nu vankas Premier League...

Något man dock ska ha i åtanke här är att Liverpool spelar en enormt viktig match i Champions League redan på onsdag, på bortaplan mot Napoli och visst ligger nog den matchen och ger Klopp endel huvudbry här.

Skadeläge Liverpool

Här finns det ett stort orosmoln. Försvarsklippan Virgil van Dijk klev av med revbenssmärtor senast mot Southampton och fanns inte med på bänken i veckans cupmatch mot Chelsea. Skulle han inte komma till spel här är det ett stort avbräck för Liverpool då ersättarna inte riktigt håller samma nivå. I övrigt saknas fortsatt Oxlade-Chamberlain som kommer missa det mesta av denna säsong samt Lallana som fortsatt har problem med ljumsken. Anfallaren Origi går en kamp mot klockan men kommer oavsett vad inte vara aktuell för en startelva här.

Chelsea

Sarris intåg i Chelsea har lyft klubben och framförallt är det de offensiva och kreativa spelarna som fått sig en boost. Eden Hazard är bättre än någonsin, Willian och Pedro har sett vassa ut och Sarris handplockade nyförvärv Jorginho har stått för bollinnehav och passningsskicklighet på mittfältet. Än så länge sitter inte allt dock. Det finns fortfarande mer att få ut av både Morata och Giroud. Dessutom har småskadorna avlöst varandra både i de bakre och främre regionerna.

Skadeläge Chelsea

Pedro fick en flygande start i Sarris system men axelskadan i Europa League har hållit honom utanför spel i de två senaste matcherna. I hans ställe har Willian sett pigg ut och det är fortsatt osäkert om Pedro är tillbaka. I mittlåset går både Rüdiger och Christensen en kamp mot klockan att hinna tillbaka till detta möte och på skadelistan hittar vi dessutom Loftus-Cheek och Van Ginkel.

I veckans cupmatch startade Hazard, David Luiz, Jorginho, Kanté, Alonso och Kepa på bänken. Samtliga av dessa ska starta detta möte.

Summering och speltips

Hur ska detta möte inte kunna bli en fotbollsfest med offensiv prägel? Båda lagen har en nästan extrem offensiv grundtanke och båda lagen ska absolut gå för segern här med tanke på hur tabellen ser ut. Känslan säger också att Liverpool prioriterar detta möte klart högre än veckans möte med Napoli i Champions League, vilket bör leda till att vi knappast får se en handbroms ifrån Klopp om matchen skulle stå och väga.

Att vi får se minst tre mål i detta möte känns givet och jag rekommenderar därför ett spel på Övert 3,0 (AH) till dryga 2,00 i odds.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.