Speltips: Bra läge för Kraken att börja säsongen med en vinst!

Jared McCann
Säsongen närmar sig att dra igång på allvar. Imorgon kväll 22.30 svensk tid är det säsongens första match på nordamerikansk mark när Seattle Kraken gästas av St. Louis Blues och jag gillar läget för hemmalaget!

Levande spel

2024-10-08 22:30
Seattle Kraken ML @ 1.74
Seattle Kraken
St. Louis Blues


Missa inte att passa på att läsa in dig på lagens förutsättningar inför säsongen i mina genomgångar!

Atlantic Division
Central Division
Metropolitan Division
Pacific Division

Är Kraken ett slutspelslag?

Det korta svaret på den frågan är ja, om jag får gissa. Spelbolagen och andra experter är inte lika optimistiska. Men när andra var för optimistiska på dem inför förra säsongen tror jag flera riskerar att vara för pessimistiska inför detta år. Anledningen till att jag är uppåt på Seattle Kraken inför säsongen är av flera anledningar. Laget som ställs på isen inför året är fortfarande väldigt snarlikt det lag som för två år sedan inte bara tog sig till slutspel, utan även slog de regerande mästarna Colorado Avalanche i slutspelets första runda. Visst har det runnit en del vatten under bron sedan dess, men stora delar av stommen är intakt. Laget är fortfarande i allra högsta grad byggt på principen med bra forwardsdjup. Det finns fler spelare än bara i första och andrakedjan som kan hota offensivt och målskyttarna är spridda i alla kedjor. Att Kraken inför säsongen dessutom plockade in playmakern, Chandler Stephenson, från Vegas Golden Knights stärker bara den bilden av forwardsgruppen ytterligare.

Bland backarna fick laget in sin kanske största förstärkning inför i år när de värvade Brandon Montour från Florida Panthers. Han är en offensivt skicklig back med hög kapacitet och styrkan att kunna spela som försteback och tugga 24-25 minuter istid per match. En riktig klassvärvning jag tror Kraken kommer ha mycket stor nytta av under de kommande åren. Det är även en stor styrka för Seattle att få ha Andre Burakovsky frisk från start den här säsongen. Tillsammans med nyförvärvet Stephenson ger de Kraken nästan en helt ny andrakedja tillsammans med Jaden Schwartz.

Tidiga skador stör inledningen för Blues

St. Louis Blues är inget lag jag tror speciellt mycket på inför i år. Visst fick de ett ordentligt lyft efter att Drew Bannister kom in som ny tränare efter Craig Berube, men trots det är spelarmaterialet undermåligt. Laget är långt ifrån lika slagkraftigt som de var för några säsonger sedan. Visst finns det fortfarande höjd i enskilda spelare. Pavel Buchnevich, Robert Thomas, Jordan Kyrou och Jake Neighbours kommer ge Blues en viss offensiv potens även den här säsongen. Problemet är bara att materialet bakom dem ser alldeles för tunt ut. Inte minst är det defensiva spelet ett eventuellt problem de kommer att behöva brottas med även den här säsongen. Något som återigen kommer ställa höga krav på Blues målvaktsduo, Jordan Binnington och Joel Hofer.

Inför matchen på tisdagskvällen kommer Blues att få klara sig utan sin försteback, Torey Krug, som kommer att saknas hela säsongen. Även Oskar Sundqvist är beräknad att saknas ytterligare ett bra tag. Brandon Saad är uppskriven som day-to-day då han förväntas stanna hemma i väntan på familjens tredje barn som är på ingång.

Slutsats och speltips

Det blir en högintressant match mellan två lag som bedöms stå strax utanför slutspelet. Jag är definitivt mer optimistisk till att Seattle Kraken återigen ska kunna blanda sig i striden om en slutspelsplats. Någonting jag inte tror att St. Louis Blues kommer att klara av. Förra säsongen hängde mycket av lagets framgång på bra målvaktsspel och hög effektivitet av ett fåtal spelare. Jag tror inte att de kommer mäkta med att återupprepa den bedriften. Samtidigt har Seattle Kraken stärkt sina aktier inför säsongen med värvningarna av Brandon Montur och Chandler Stephenson, något jag tror vi kommer få se effekt av redan imorgon!

Seattle Kraken ML (inkl övertid och straffar) @ 1.74 på bet365 spelas!






Levande spel

2024-10-08 22:30
Seattle Kraken ML @ 1.74
Seattle Kraken
St. Louis Blues


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.