Speltips: Florida Panthers gästar Calgary Flames i Scotiabank Saddledome!

Calgary vs Florida
Kärt återseende när Matthew Tkachuk tillsammans med sitt Florida Panthers besöker Calgary Flames? Knappast! Calgaryfansen lär påminne Tkachuk om vad de tycker om den stora trejden som skedde sommaren 2022. Det må inte vara kärt återseende men det är en väldigt spännande match med många faktorer att ta hänsyn till, och tillslut landar jag även i ett speltips!

Levande spel

2023-12-19 03:30
Calgary Flames DNB @ 2.19
Calgary Flames
Florida Panthers


Jag likt många andra minns nog den uppmärksammade bytesaffären 2022 när Matthew Tkachuk gick till Florida Panthers och Calgary Flames fick Jonathan Huberdeau och MacKenzie Weegar. Sedan dess har Florida skördat fina framgångar med bland annat en Stanley Cup-final så sent som förra säsongen. Samtidigt har Calgary Flames haft det kämpigare. Efter en rad tuffa förluster bröt kanadensarna dock trenden senast efter 4-2 seger mot Tampa Bay Lightnings. Nu väntar en ännu tuffare uppgift när Florida Panthers kommer på besök.

Markström och Tanev tillbaka

Calgary Flames förstamålvakt Jacob Markström är återigen tillbaka efter att ha återhämtat sig från sin skada. En fraktur i ett finger stoppade Markström från spel men till nattens match mot Florida Panthers förväntas han vara tillbaka och redo att vakta målet igen. Hittills har han haft en relativt bra säsong med positiva underliggande siffror. För de som sett matcherna han har stått den här säsongen tycker jag att han påminner mycket mer om den version av Markström vi såg 2021/22 när han var en av ligans stabilaste målvakter. Med andra ord är det väldigt positivt för Flames att ha honom tillbaka. Det ser även ut som att den väldigt viktiga defensiva backen Chris Tanev kommer kunna vara tillgänglig för spel. Tanev åkte på en upper-body skada i samband med matchen mot Colorado Avalanche för tre omgångar sedan. Att få honom tillbaka är också viktigt då hans defensiva påverkan på laget är påtaglig. Få spelare är så uppoffrande i det defensiva arbetet som Tanev.

Florida gjorde en fin insats mot Edmonton Oilers förra omgången och vann med stabila 5-1, ett trendbrott efter två raka förluster innan. De lyckades vinna trots avbräck i truppen. Både Aaron Ekblad och Anton Lundell saknades på grund av sjukdom, status inför matchen mot Calgary är oklar, men jag hade inte blivit förvånad om de är tillgängliga för spel.

Är Calgary bra nog för att nå slutspel?

Det enkla svaret är ja. Jag håller Calgary som ett lag mer än kapabelt att räcka till slutspel, det är dock hög tid att börja vinna lite fler matcher. Vid första anblick är det ingen smickrande läsning om vi tittar på formtabellen. De senaste åtta matcherna har de bara vunnit två. Tittar vi lite närmare på matcherna var för sig är det ett otroligt tufft spelschema som Calgary har haft. Minnesota Wild (x2), Vancouver Canucks, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights, Carolina Hurricanes, New Jersey Devils och Tampa Bay Lightnings. I stort sett bara topplag i NHL. Utan att gå in för mycket på enskilda matcher har Flames i stort sett spelat bra i samtliga matcher men fallit på målsnöret med uddamålsförluster i många matcher eller inte räckt till på övertid.

En titt på de underliggande siffrorna visar att Calgary Flames är ett lag som gör mycket rätt. I spel 5 mot 5 är de ett topp 10 lag enligt xGF%. Vi ska inte förlita oss blint på den typen av statistik då det finns många lager av saker att ta i beaktning, men jag tycker åtminstone att det pekar i samma riktning som min egen bedömning av Calgary; de är bra, men kanske inte tillräckligt bra alla gånger. Ett problem har varit avsaknaden av kliniska avslutare, såsom Matthew Tkachuk och Johnny Gaudreau var för några säsonger sedan. Till Flames försvar har de dock fått bra ordning på kedjorna som känns välbalanserade och spelet ser betydligt bättre ut jämfört med tidigare på säsongen.

Speltips och slutsats

Nu har jag inte skrivit så mycket om Florida Panthers, ett lag jag håller som Stanley Cup-kandidater den här säsongen. Men de har börjat värderas mer och mer korrekt av marknaden medan Calgary Flames fortfarande undervärderas en aning. Det skrivs även på sociala medier och i Floridatidningar att de förväntar sig se Antony Stolarz i mål för Panthers inatt, det återstår att se om det stämmer. Calgary fick ett skönt trendbrott senast när de besegrade Tampa Bay Lightnings och jag hoppas de ska kunna bygga vidare på det momentumet och kröna det svåra spelschemat senaste omgångarna med en seger innan lite enklare matcher väntar.

Calgary Flames DNB (draw no bet) spelas till 2.19 hos Coolbet!






Levande spel

2023-12-19 03:30
Calgary Flames DNB @ 2.19
Calgary Flames
Florida Panthers


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.