Speltips: Formstarkt möte i New York mellan Islanders och Maple Leafs!

McMann
Under natten till tisdag är det två formstarka lag som drabbar samman i UBS Arena när Toronto Maple Leafs kommer på besök. Bägge lagen har mäktat med fyra segrar på de fem senaste matcherna men jag har trots det en tydlig spelidé!

Levande spel

2023-12-12 01:00
Toronto Maple Leafs FT @ 2.40
New York Islanders
Toronto Maple Leafs


Hemmalaget New York Islanders blev det första laget den här säsongen som lyckades med bedriften att bryta Los Angeles Kings elva matcher långa segersvit på bortais. Efter en stark forcering i tredjeperioden kvitterade Anders Lee matchen mot Islanders innan Jean-Gabriel Pageau avgjorde tidigt på övertid. Medan Islanders besegrade Kings stod Toronto Maple Leafs för en övertygande seger mot Nashville Predators som nollades hemma i Kanada. Nu väntar ett möte mellan två formstarka lag med förnyat självförtroende, men trots det är jag inte helt överens med spelbolagen om värderingen och kommer skicka med ett speltips.

Kan Sorokin köpa ut Islanders igen?

New York Islanders gör resultatmässigt hittills en ganska bra säsong sett till förväntningarna och ligger just nu på en slutspelsplats. Som jag redan inför säsongen skrev en hel del om så har det i vanlig ordning inte hänt i princip någonting i New York-laget inför säsongen, utan de trivs bra med truppen de har till sitt förfogande. Laget har visat tidigare att de har vad som krävs för att nå ett slutspel och jag tycker det är rimligt att anta att de fortsatt kan mäkta med den uppgiften även denna säsong, om än via en wild card-plats. Det är dock fortfarande många matcher där Sorokin eller Varlamov behöver storspela för att New York Islanders ska vinna matcher. Det i sig är både av ondo och av godo. Det är sällan hållbart att ett lag är så beroende av att målvakterna ska stå på huvudet, samtidigt har Islanders förmodligen ligans bästa målvaktspar och det räcker långt vare sig man gillar det eller ej.

Islanders är ett lag som sällan gör sig allt för bra när man tittar närmare på de underliggande siffrorna. Förra säsongen hade laget negativa xGF%-siffror (250,5 xGF - 266,43 xGA) men det kompenserades av att Sorokin hade en otrolig säsong där en medelmåttigt presterande målvakt skulle släppa in ca 40 mål fler (moneypuck). Likt förra säsongen ser mönstret väldigt snarlikt ut denna säsong. Utöver xG-siffror är det få lag som släpper till så många HDCA (High Danger Chances Against), alltså farliga målchanser. Bara San Jose Sharks, Montreal Canadiens, Columbus Blue Jackets, Chicago Blackhawks och Buffalo Sabres släpper till fler farliga målchanser bakåt. Ett inte allt för gott sällskap som vittnar om hur beroende laget är av sina två målvakter. Hela poängen jag vill göra är att mot ett så pass offensivt skickligt lag som Toronto Maple Leafs skulle jag inte bli förvånad om de blev straffades för det ibland vårdslösa spelet.

Leafs kan vinna matcher i ordinarie tid!

En av Torontofansen (och min egen) stora frustration den här säsongen har varit Leafs oförmåga att stänga matcher under ordinarie tid. Det är allt för ofta som laget har gått upp i en tidig ledning för att se sig själva tappa spelet och släppa in ett par sena mål för att sedan behöva vinna på övertid eller straffar. De senaste två matcherna har det dock sett bättre ut, först mot Ottawa Senators och senast mot Nashville Predators. I matchen mot ett formstarkt Nashville Predators såg Leafs väldigt dominerande ut, något som 37-18 i skott och 4-0 på jumbotronen vittnade om.

Skador

New York Islanders
Adam Pelech IR, Sebastian Aho IR, Ryan Pulock IR

Toronto Maple Leafs
Matt Murray IR, John Klingberg IR, Timothy Liljegren IR, Mark Giordano IR, Joseph Woll OUT, William Lagesson OUT.

Flera av spelarna i bägge laget har varit borta en längre tid och även om Toronto saknar Joseph Woll för att backa upp Ilya Samsonov tycker jag inte att det är ett jätteproblem inför den här matchen då jag hoppas och tror att Samsonov får vakta kassen. Även om Leafs saknar några backar har de klarat sig okej utan dessa och defensivt har till exempel Klingberg varit mer av en belastning än något annat.

Speltips och slutsats

Det är två formstarka lag som drabbar samman i New York men jag lutar åt att vilja spela på Toronto Maple Leafs. De kommer spela match natten efter mot New York Rangers, men jag hoppas att de väljer att ställa Samsonov i målet den här matchen och tredjekeepern Martin Jones mot Rangers. Även om så inte är fallet är målvaktsspelet inte Maple Leafs starkaste lagdel och bör inte vara allt för utslagsgivande mot ett lag som Islanders var offensiv inte är den vassaste. Lite liknande kan sägas om defensiven, som hade behövt bättras på, men mot just Islanders oroar det mig inte heller allt för mycket. Utöver det tycker jag att Leafs fortfarande ska betraktas som ett lag för toppen av Eastern Conference medan Islanders gränsar på att vara ett wildcard-lag när vi summerar säsongen. Lägg därtill att Toronto har stängt lägre eller i likvärdigt odds på bortaplan mot lag som Boston Bruins, Ottawa Senators, Pittsburgh Penguins m.fl och jag ser inte att 2.40 på raka tvåan kan vara annat än ett bra spel.

Spelet bli alltså Toronto Maple Leafs FT @ 2.40 hos bet365!






Levande spel

2023-12-12 01:00
Toronto Maple Leafs FT @ 2.40
New York Islanders
Toronto Maple Leafs


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.