Speltips: Spets möter bredd när Tampa Bay Lightnings söker revansch mot Dallas Stars

Wyatt Johnston
Det är dags för returmöte mellan Tampa Bay Lightnings och Dallas Stars som så sent som i lördags drabbade samman i Texas. Den gången avgick Stars med en förkrossande 8-1 seger, nu ska Tampa Bay försöka revanschera sig efter förnedringen, men är Lightings offensiva spets tillräcklig för att bräcka ett balanserat Stars?

Levande spel

2023-12-05 01:00
Dallas Stars +0 @ 1.98
Tampa Bay Lightning
Dallas Stars


Det blev ingen rolig lördagsafton för Tampa Bay Lightings som fick se sig förnedrad av Dallas Stars i 8-1 förlusten. Stars skred till verket direkt i första perioden och efter 8 minuter stod det 3-0 på jumbotronen, därefter försökte Lightnings forcera, men det var inte deras match, och istället fortsatte det läcka in mål bakåt. Det är en spännande sammandrabbning som har flera intressanta lager att djupdyka i, och självklart landar vi även i ett speltips.

Spets möter bredd

Det är en något grov förenkling av mig att säga att Tampa Bay Lightnings bara är ett lag bestående av 4-5 skickliga offensiva spelare som ska bära laget, men som jag var inne på redan inför säsongen har Lightings blivit allt mer beroende av att förstakedjan ska bära laget. Det är dock inga duvungar som är i Lightings förstakedja; Nikita Kucherov, Brayden Point och Steven Stamkos. När de tre herrarna dessutom backas upp av en pigg Victor Hedman är det inte svårt att förstå varför Lightings fortfarande mäktar med att utmana om slutspelsplatserna. Kucherov har dessutom varit fullständigt briljant inledningsvis på säsongen, 15 mål och 25 assist placerar honom högst upp i poängligan i NHL. Problemet är uppenbarligen inte produktionen framåt, faktum är att Tampa Bay Lightnings har gjort fjärde flest mål i ligan den här säsongen. Problemet är däremot att det läcker in väldigt mycket mål bakåt, totalt har det trillat in 93 mål, bara San Jose Sharks har släppt in fler mål.

bara San Jose Sharks har släppt in fler mål

När dessa två kombattanter drabbade samman i lördags blev Tampa uppenbart exponerade av Dallas offensiv. TIll skillnad från Lightnings har Stars en betydligt bredare forwardsgrupp där allting inte behöver gå via en toppkedja. Stars är väldigt balanserade och spelar mycket mer strukturerad hockey som ofta lägger fokus på att sätta defensiven. Det sagt finns det fina spetsar som alltid utgör ett hot för Stars motståndare. Joe Pavelski, Jason Robertson och Roope Hintz var förra säsongen en av ligans bästa förstakedjor och ser inte mycket sämre ut i år. Dessutom har tillskottet av Matt Duchene ytterligare breddat en av ligans redan bästa forwardsgrupper, lägg därtill en stekhet Wyatt Johnson och rutinerade Tyler Seguin m.fl. och Stars är en uppenbar utmanare om Stanley Cup.

Få skador och Andrei Vasilevskiy

Bägge lagen kommer till matchen med i stort sett inga skador. Conor Sheary fortsatt är uppskriven som långtidsskadad i Tampa, annars är båda lagen i gott slag. Nyligen kom även Andrei Vasilevskiy tillbaka till spel efter att ha missat säsongens inledande 20+ omgångar. I Vasilevskiys frånvaro fick Jonas Johansson axla rollen som förstemålvakt. Utifrån förutsättningarna gjorde han det helt okej, Lightnings släpper till mycket chanser bakåt och även om de faktiskt har släppt in mer mål än vad xGA (expected goals against) påvisar, kan han inte skuldbeläggas för allt. På sina nitton matcher trillade det dock in ca sex puckar för mycket om vi ska tro de underliggande siffrorna. Så vad betyder det för Lightnings att få tillbaka sin superstjärna i målet? Det betyder såklart oerhört mycket. Få lag är förmodligen så beroende av sin förstemålvakt som Tampa är. Vasilevskiy tillhör fortfarande toppskiktet av målvakter i ligan och utgör en solid sista utpost för Lightnings, han har vunnit många matcher på egen hand åt laget. I lördags fick han dock se sig själv utbytt efter att ha släppt in 6 mål på 25 avslut. Även om han lär vara lika revanschsugen som övriga laget tror jag dock att uppgiften som väntar Lightnings passar dem lika illa idag som det gjorde i lördags.

Speltips och slutsats

Hemmalaget lär vara ordentligt revanschsugna efter utskåpningen senast. Men sådana typer av faktorer är alldeles för mjuka för att räkna på. För er som följer mig på plattformen X såg ni att jag spelade Dallas Stars att vinna matchen i lördags under ordinarie tid, och jag avser fortsätta luta mig mot Dallas även denna gång. Stars forwardsdjup passar Tampa Bay Lightnings väldigt illa att möta. Defensiven är helt enkelt inte tillräckligt väl rustad för att stå pall när Dallas ligger på rulle med sina kedjor och pressar Tampa i egen zon. Jag har dock väldig respekt för förstakedjan i Tampa och har Kucherov & Co. en bra dag på jobbet ska vi aldrig utesluta att de kan kompensera för väldigt mycket av lagets övriga brister. Därför tar jag en något försiktigare approach när de nu drabbar samman i Amalie Arena.

Spelet blir Dallas Stars +0 @ 1.975 (pengarna tillbaka vid oavgjort) på bet365!






Levande spel

2023-12-05 01:00
Dallas Stars +0 @ 1.98
Tampa Bay Lightning
Dallas Stars


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.