Speltips: Serieledarna starkast på Hovet!

Modo
Full HockeyAllsvensk omgång stundar under fredagskvällen då sju matcher finns att sätta tänderna i. Här tar jag sikte på mötet i Stockholm där AIK tar emot MoDo.

Levande spel

2023-01-13 19:00
MODO FT @ 1.78
Aik If
MODO Hockey
2023-01-13 19:00
AIK Under 2.5 Lagmål @ 1.61
Aik If
MODO Hockey


Åttondeplacerade AIK tar under fredagskvällen emot serieledande MoDo hemma på Hovet. Nedsläpp klockan 19:00.

AIK-MoDo

Aik If - MODO Hockey

Måndag 19:00, Hockeyallsvenskan

AIK

Ett av seriens formstarkaste lag är hemmahörandes i Solna och heter AIK. Anton Blomqvists manskap har fyra raka segrar i ryggen och kommer närmast från en 4-1-seger borta mot Almtuna som bärgades under onsdagskvällen. Dessförinnan segrade man mot BIK Karlskoga, Kristianstad och Djurgården. De fyra segrarna har bärgats tack vare två saker; en otrolig skärpa samt ett fenomenalt målvaktsspel av Claes Endre. Sett till dels dessa fyra matcher och dels till säsongen i sin helhet har AIK varit ett av de lag som släppt till flest avslut mot egen kasse och i offensiven har man varit ett av de lag som skapat allra minst, men i de fyra senaste matcherna har skärpan funnits och tack vare få insläppta mål har segrarna kunnat bärgats.

MoDo

Inte lika formstarkt, men nästan trettio poäng framför i tabellen, är MoDo som åker till Solna med halvknackig form då man fallit i tre av de fyra senaste och närmast kommer från ett nederlag på bortais mot Södertälje som segrade med 4-1. Man skapade en stor mängd målchanser men Nikita Tolopilo i SSK-kassen stod i vägen för de rödklädda från Örnsköldsvik. Mattias Karlins manskap är det starkaste i serien såväl spel- som resultatmässigt och han förfogar över en stark trupp som under de senaste veckorna blivit ännu starkare genom att Marcus Vela och Daniel Brickley anslutit från Västervik. Sett till spelet är MoDo ett av de lag som skapar allra flest målchanser och tittar man till defensiven är man det lag som både släpper till minst antal skott mot eget mål och det lag som släpper in minst antal mål.

Slutsats och speltips

Ett formstarkt AIK mot serieledande MoDo, där jag tycker fördelen ligger hos bortalaget som i grund och botten är starkare i såväl offensiv som defensiv gentemot AIK. Hos gästerna finns det dessutom gott om spets och trots att Josh Dickinson klev av onsdagens match finns det gott om kvalité på samtliga positioner i Örnsköldsvikarnas lag. AIK är å sin sida ett av de svagare i serien när det både kommer till att skapa målchanser och hålla rent framför egen kasse, och lagets vinstvit på fyra matcher har präglats av ett sylvasst målvaktsspel från Claes Endre och en hög effektivitet i offensiven. Att MoDo håller nere hemmalagets målskörd till max två baljor och också vinner denna match tycker jag är troligt sett till förutsättningarna.






Levande spel

2023-01-13 19:00
MODO FT @ 1.78
Aik If
MODO Hockey
2023-01-13 19:00
AIK Under 2.5 Lagmål @ 1.61
Aik If
MODO Hockey


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt