Speltips: Grönborgs lejon öppnar turneringen med seger hemma i Hallenstadion!

Rikard Grönborg
Premiärdagen för Champions Hockey League är här och vi har under kvällen sex stycken matcher i den europeiska ishockeyturneringen att se fram emot. I det här inlägget tar jag sikte på Grupp B och matchen mellan Zürich och Helsingfors.
Zürich ML (Spelstopp 2021-08-26 19:45) @ 1.74



Zürich

Det schweiziska storlaget Zürich Lions, med en helsvensk tränartrio och Rikard Grönborg vid rodret, nådde i fjol inte till bättre än en femteplats i grundserien och ett uttåg i semifinalserien mot Servette. Nu vill man tillbaka till samma nivå som säsongen 2019/2020 då man vann grundserien hemma i Schweiz innan slutspelet ställdes in på grund av pandemin. Det syns tydligt att schweizarna satsar när man analyserar vilka värvningar som laget stått för under sommaren, och jag skrev för ett par veckor sedan ett längre inlägg om Grupp B och Zürich där jag gick igenom lagen i gruppen samt dess silly sesson och möjligheter i turneringen.

Där nämnde jag att man sedan tidigare har ett starkt manskap i form av spelare som Sven Andrighetto och Garrett Roe på forwardsidan och de poängstarka försvarsspelarna Maxime Noreau och Patrick Geering på backsidan. Det sedan tidigare starka manskapet har förstärkts med välmeriterade namn så som Yannick Weber, John Quenneville och Justin Azevedo.

Precis som jag skrev i gårdagens inlägg inför kvällens match mellan Mladá Boleslav och Frölunda brukar jag inte vilja dra för stora växlar av lags försäsongmatcher, men tycker ändå att det kan vara en faktor värt att delvis ha med i beräkningarna inför vad som är den första tävlingsmatchen för säsongen

Försäsongen

  • Vinst 3-1 vs GCK Lions
  • Vinst 2-1 vs Davos (efter övertid)
  • Vinst 4-3 vs Schwenningen (efter straffar)
  • Vinst 6-0 vs Dornbirn

HIFK

Hemma i Finland slutade huvudstadslaget HIFK tvåa i grundserien bakom ett överlägset Lukko, och blev sedan i slutspelet utslagna i semifinal av TPS Turku innan man bärgade bronset via en 7-1-seger över Tappara. Jag skrev inför säsongsstart att det är mycket nytt för huvudstadslaget både på isen och i båset då man tappat några tongivande spelare samt har en ny huvudtränare i form av den före detta storspelaren Ville Peltonen som har schweiziskt guld med Bern år 2017 i bagaget som assisterande tränare.

HIFK har tappat spelare av stor dignitet då den interna poängligavinnaren från i fjol, Jere Salinen, lämnat för spel i schweiziska Biel och både Anton Lundell och Henrik Borgström lämnar för NHL-spel. Som ersättare till dessa har man från mästarlaget Lukko plockat in den poängproducerande forwarden Eetu Koivistoinen, samt Otto Paajanen som inte riktigt fick det att lossna i Leksand i fjol.

Försäsongen

  • Vinst 5-4 vs Jukurit (efter övertid)
  • Förlust 3-1 vs Pelicans
  • Vinst 1-0 vs Pelicans (efter övertid)
  • Vinst 4-3 vs Ilves (efter straffar)
  • Förlust 4-3 vs Tappara

Slutsats och speltips

Match i Schweiz mellan de två lagen som på förhand och enligt oddsmarknaden ska vara de två lag som gör upp om den andra platsen till slutspel bakom Frölunda. Jag tycker att Zürich satsning, med spelare som Weber och Quenneville in från NHL, ser intressant ut med tanke på att man från i fjol redan har ett starkt manskap på samtliga positioner. Med tanke på att HIFK tappat flera tongivande spelare från i fjol tycker jag att det finns goda chanser för ett starkt Zürich att lösa minst två poäng i hemmaborgen.

Zürich ML till oddset 1.74 hos MrGreen






Zürich ML (Spelstopp 2021-08-26 19:45) @ 1.74



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt