Speltips: Grupp D: Tuff grupp för Rögle - klarar skåningarna ens avancemang?

Dennis Everberg
Grupp D är näst på tur att avhandlas av de åtta grupperna i CHL:s gruppspel och Grupp D innehåller ett par lag med möjlighet att gå hela vägen till titeln.
Rögle att ta sig till slutspel: Nej (Spelstopp 2021-08-26 17:00) @ 2.45



Grupp D

Grupp D består av följande lag:

Siffran bakom snabel-a:t indikerar det odds som Unibet ger på respektive lag som vinnare av gruppen

  • Rögle @ 2.35
  • Zug @ 2.45
  • Red Bull München @ 5.00
  • Sönderjyske @ 12.00

Rögle

Fjolårets SM-finalister gör debut på CHL-scenen och man gör det som en av de stora favoriterna. Detta trots att man inför i år har tappat viktiga spelare från fjolårets fina säsong, där de tyngsta tappen på backsidan får anses vara Moritz Seider (låneavtalet löpt ut) och Eric Gelinas. För gruppkonkurrenten Zug har dessutom den skickliga tvåvägsbacken Niklas Hansson lämnat. Bland forwards har både Daniel Zaar och Simon Ryfors gett sig av till KHL respektive NHL. Med Zaar, Ryfors och Gelinas ut är det ettan, tvåan och trean i den interna poängligan från i fjol som lämnat. Man försöker ersätta dessa spelare med både lite yngre och oprövade förmågor, men även med ett par rutinerade och mer välkända kort. Man har värvat fyra spelare från Hockeyallsvenskan då man från MODO plockat in den 19-årige försvarsspelaren William Wallinder och den 18-årige forwarden William Strömgren. Även från Mora har man dubbelvärvat, och det är Ludvig Larsson och Oskar Stål Lyrenäs som man från Rögle-håll hoppas ska leverera i samma utseräckning som de gjorde i Hockeyallsvenskan. Från Europa kommer tre värvningar. Försvarsspelarna Tony Sund och Ryan McKiernan från Davos respektive Eiesbären Berlin är tänkta att ersätta de tunga tappen på backsidan. På forwardsidan ska det bli intressant att se vad slovaken Robert Lantosi kan uträtta på en svensk rink, då han såg intressant ut under VM-turneringen i våras och har öst i poäng i den slovakiska ligan. Tyler Kelleher, som varit framträdande i Oskarshamns offensiv de två senaste åren, har tagit klivet till en lite större klubb och det ska bli intressant att se honom i en lite skarpare omgivning här i Rögle. Det är en hel del intressanta nyförvärv hos Rögle, men det är å andra sidan otroligt tunga namn man tappat under sommaren. Flera oprövade spelare som måste leverera på absoluta toppnivån för att Rögle ska kunna skörda samma framgångar som i fjol.

Zug

De schweiziska mästarna Zug är precis som Rögle en av förhandsfavoriterna till att vinna hela turneringen. Under sommarens Silly Season är de mest anmärkningsvärda tappen Erik Thorell (Sparta Prag), Nick Shore (Sibir Novosibirsk) och Grégory Hofmann (Columbus Blue Jackets). Hofmann slutade trea i den interna poängligan, och Nick Shore som bara spelade halva säsongen snittade imponerande över en poäng per match. Lagets poängstarkaste back, Santeri Alatalo, har lämnat för Lugano. Dessa spelare har ersatts, i mitt tycke, bra. Blågult gånger tre då försvarsspelarna Niklas Hansson och Christian Djoos samt forwarden Anton Lander värvats. Starkt fönster av Zug som redan har starka spelare i laget i form av Jan Kovar, Dario Simion och Carl Klingberg.

Red Bull München

De tyska tjurarna Red Bull München var i CHL-final så sent som 2019 då man föll mot Frölunda i finalen. I CHL-gruppspelet trivs laget, och man har vunnit gruppen fyra av de fem gånger som man spelat turneringen. När det kommer till slutspel har det dock blivit respass tidigt flertalet gånger. Inför i år har man haft relativt stor spelaromsättning men det är framförallt spelare lite längre ned i hierarkin som lämnat laget. Dessutom har Derek Roy lagt skridskorna på hyllan efter en lång och framgångsrik karriär. Den kanadensiska forwarden gjorde i fjol bara tolv matcher. Den tyngsta spelarförlusten för München är att Chris Bourque som i fjol vann den interna poängligan och som nu lämnat för ERC Ingolstadt. Ersättare till Bourque blir möjligtvis Frederik Tiffels som i fjol gjorde 35 poäng på 37 matcher för Kölner i den tyska ligan. Man får dessutom behålla John Peterka på lån en säsong från Buffalo Sabres som han skrev på för i somras. München varit bra både inrikes och i Europa under flera års tid och känns som ett stabilt bygge. Nu får man behålla stora delar av stommen som i fjol slutade tvåa i grundserien i Tyskland.

Sönderjyske

Gruppens stora underdog kommer från Danmark och hittade hit genom att vinna den danska cupen. I ligaspelet var man inte bättre än fyra och åkte även ut i semifinal med klara 4-1 i matcher till Rungsted. Fjärde bästa lag i Danmark, och inför i år har man dessutom tappat ettan och tvåan i den interna poängligan från i fjol, Cameron Brown och Brendan Harms. Det ska mycket till för att Sönderjyske ska plocka nog med poäng för avancemang här. Man besitter långt ifrån de kvaliteter som de övriga tre lagen i gruppen gör och att laget från Vojens blir en tydlig slagpåse är jag relativt säker på.

Slutsats och speltips

Som ovan nämndes är jag relativt säker på att laget från Vojens blir slagpåse i Grupp D. Kampen om de två slutspelsplatserna står mellan Rögle, Zug och München där de två förstnämnda lagen också är bland de stora favoriterna att vinna hela turneringen. Jag tycker att Rögle är lite väl stora favoriter att gå vidare från den här gruppen. Laget från Ängelholm har tappat viktiga spelare från fjolårets succésäsong och flera av ersättarna har hittats i Hockeyallsvenskan. Zug har stått för en bra silly season och har en oerhört intressant backuppsättning och München, som alltid är bra i CHL-gruppspelet, har kunnat behålla en stor del av de viktiga spelarna från i fjol. Att Rögle inte tar sig till slutspel står i 2.45 och det tycker jag är alldeles för högt med tanke på de stora rockaderna i truppen och med tanke på att man ställs emot två starka gruppmotståndare i form av Zug och München.

Rögle att ta sig till slutspel: Nej till oddset 2.45 hos Betsson






Rögle att ta sig till slutspel: Nej (Spelstopp 2021-08-26 17:00) @ 2.45



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.