Speltips: Grupp C: De tyska örnarna flyger vidare mot slutspel

Spengler Cup
Grupp C är näst på tur att avhandlas av de åtta grupperna i CHL:s gruppspel där vi bland annat har de finska mästarna Lukko att titta närmare på!
Adler Mannheim vinnare Grupp C (Spelstopp 2021-08-26 17:00) @ 2.75



Grupp C

Grupp C består av följande lag:

Siffran bakom snabel-a:t indikerar det odds som Unibet ger på respektive lag som vinnare av gruppen

  • Lukko @ 2.25
  • Adler Mannheim @ 2.75
  • Lausanne @ 4.75
  • Cardiff Devils @ 10.00

Lukko

De finska mästarna Lukko är tillbaka i CHL dit man senast var kvalificerade säsongen 2016/2017 då man åkte ut i sextondelsfinal mot HV71. Nu är man tillbaka och är topptippade efter guldet hemma i Finland i fjol. Men jag är inte lika lättflörtad som spelbolagen verkar vara gällande de finska finallagen från i våras. Jag skrev för ett par dagar sedan om TPS Turku, som tog silvret i Finland, och menar att de möjligtvis är lite för upphaussade efter en starkt inhemsk säsong i fjol och är högt värderade av spelbolagen trots att man tappat flera av nyckelspelarna från i fjol. Detsamma gäller mästarlaget Lukko inför i år. Man har efter guldet i fjol tappat sina tre främsta poängplockare då Eetu Koivistoinen lämnat för HIFK, Robin Press för Severstal i KHL och Daniel Audette för Podolsk i KHL. Även femman i den interna poängligan, Aleksi Saarela, har lämnat för spel i schweiziska Langnau. Dessa toppspelare har ersatts med SHL-spelarna Michael Haga (Djurgården) och Arttu Ilomäki (HV71). Från AHL och Toronto Marlies har man värvat Scott Pooley som på 63 AHL-matcher svarat för 21 poäng. Med tanke på hur bra spelare man tappat tycker jag inte att man har förstärkt tillräckligt bra under vårens och sommarens silly season.

Adler Mannheim

Adler Mannheim kommer från en säsong där man grundserien hemma i Tyskland men där man sedan åkte ut i semifinal mot Wolfsburg som vände och vann matchserien med 2-1. Inför den kommande säsongen, med ishockey både in- och utrikes, ser Adler Mannheim ut att satsa i högre grad. Fina nyförvärv från både Europa och Nordamerika där spelare som Holzer, Dawes, Bergmann, Melart, och Rendulic plockats in. Dessa nyförvärv har kompletterat en redan stark trupp och stomme hos Adler Mannheim. Kvar från fjolåret, då man alltså tog flest poäng av samtliga lag i grundserien men föll i semifinal, har man lagets tre bästa poängplockare: David Wolf, Markus Eisenschmid och Mattias Plachta och de två sistnämnda känns möjligtvis igen från Hockey-VM i Riga där de representerade det Tyskland som tog sig så långt som till fjärdeplats efter förlust i bronsmatchen mot USA. Jag tycker Adler Mannheim på förhand ser intressanta ut i den här gruppen och jag tycker att de tysta örnarna har goda chanser på avancemang.

Lausanne

Det tredje laget i grupp C hittar vi i Schweiz och Lausanne som i fjol slutade fyra i grundserien hemma i National League och sedan åkte ut i kvartsfinal mot Zürich. Lausanne har hemma i Schweiz varit ett stabilt topplag de tre senaste säsongerna med placeringarna 3, 6 och 4 i grundserien. Inför den stundande säsongen har man haft en stor omsättning på spelarfronten då nio spelare lämnat laget och tio värvats in. Flest och tyngst tapp hittas på forwardsidan där ettan, fyran och femman i den interna poängligan från i fjol. Förvisso har ettan i den interna poängligan från i fjol, Denis Malgin, ännu inte skrivit på för någon klubb inför hösten och möjligtvis blir det så att han stannar hos Lausanne. Forwarden Jiri Sekac från Avangard Omsk i KHL har anslutit till Lausanne och det får nog anses vara det tyngsta nyförvärvet inför den kommande säsongen. Den tjeckiska forwarden har över hundra NHL-matcher i bagaget och kommer närmast från spel i KHL där han tillbringat de senaste fem säsongerna i tre olika klubbar. En intressant värvning man gjort bland försvarsspelarna är slovaken Martin Gernát som plockats in från de tjeckiska mästarna Trinec. Gernát vann backarnas poängliga i Tjeckien med tio poängs marginal, och är tillbaka i Lausanne där han gjorde elva matcher på lån för fyra säsonger sedan. En stor spelaromsättning för Lausannes del inför kommande säsong men jag tycker att man kunnat ersätta de tyngsta tappen relativt väl.

Cardiff Devils

Det råder nog inga tvivel om att det är djävlarna från Wales som ska bli denna grupps stora slagpåse. Det indikerar oddset på tio gånger pengarna att vinna gruppen och är det lag som har klart högst odds att vinna hela turneringen. Walesarna, som hör hemma i den brittiska ligan, gör sin fjärde raka säsong i CHL där man i de tre tidigare upplagorna åkt ut redan i gruppspelet. Mycket nytt in i laget inför i år, då fjolårssäsongen ställdes in helt. Nytt bygge som leds av den kanadensiske tränaren Jarrod Skalde. Många spelare som är oprövade på europeisk toppnivå, men där Brendan Mikkelson och Justin Crandall känns igen från spel i Modo respektive Björklöven så sent som i fjol. Hur som haver är det alldeles för tunt och trubbigt lag för att kunna matcha de övriga tre lagen i denna grupp. Tidigt uttåg de tre tidigare gångerna som laget varit i CHL, och jag är relativt säker på att man får lämna turneringen efter gruppspelet även i höst.

Slutsats och speltips

Lukko, Mannheim och Lausanne är de tre lag som ser ut att göra upp om de två slutspelsplatserna i denna grupp. Lukko har tappat viktiga spelare efter guldet hemma i Finland i fjol och hos Lausanne har det varit stor omsättning på spelarfronten med nio spelare ut och tio spelare in. Jag tycker att Adler Mannheim sticker ut i positiv bemärkelse här då man kompletterat en redan stark trupp med spelare som Holzer, Dawes, Bergmann, Melart, och Rendulic. Jag tycker att man har goda chanser att ta sig vidare från denna grupp och jag tycker att man ska vara favoriter till att vinna gruppen, vilket spelbolagen anser att Lukko är.

Jag tar två spel på de tyska örnarna i Grupp C:

Adler Mannheim att ta sig till slutspel: Ja till oddset 1.55 hos Betsson

Adler Mannheim vinnare Grupp C till oddset 2.75 hos MrGreen






Adler Mannheim vinnare Grupp C (Spelstopp 2021-08-26 17:00) @ 2.75



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.