Speltips: Ett defensivt starkt Växjö stänger ned ett våghalsigt Oskarshamn

Generic ice hockey #2

Vi går in i en tisdag där vi har sex matcher framför oss. Bland annat är Örebro tillbaka i spel efter virusuppehåll och ställs mot ett formstarkt Leksand på hemmaplan. Dessutom har vi ett E4-derby mellan Linköping och HV71, där Linköping vann det senaste mötet på straffar.

Här hittar du alla odds för SHL!

I detta inlägg blir det huvudfokus på ett annat intressant möte. Småland mot Småland då Växjö ställs hemma mot Oskarshamn.

Växjö Lakers

Växjö har gått starkt inledningsvis av säsongen och står på tredje plats i tabellen. Formstarka är man också, och innan söndagens förlust borta mot Rögle hade man tre raka segrar (och tre raka hållna nollor) i bagaget.

Hemma i Vida Arena är man starka. Inledde säsongen lite trevande med två förluster de tre första hemmamatcherna, mot Färjestad och Skellefteå. Sedan dess har man åtta (!) raka segrar varav sju trepoängare då det behövdes övertid mot Örebro.

Fått ordning på defensiven som i inledningen av säsongen saknade Miika Koivisto och Ilari Melart, där den sistnämnde satt stora avtryck sedan han kom tillbaka efter att ha missat säsongens sex första matcher. Koivisto är mer nyligen tillbaka i spel och har hunnit med fyra matcher den här säsongen. Därtill har man Erixon, Eronen, Persson och Häman Aktell, så det är en stark backbesättning Sam Hallam förfogar över - något jag skrev om inför säsongen och som skulle vara viktigt i Växjös jakt på eventuella topplaceringar: Speltips: Robert Rosén tillbaka i ett Lakers som jagar revansch

Växjö släpper till få målchanser mot eget mål, och bara Luleå, Frölunda och Rögle släpper till färre skott mot egen kasse. Dessutom har målvakten Viktor Fasth hittat kanske karriärens bästa form och har tre raka hållna nollor. Mot Rögle blev det Erik Källgren, som också varit bra, som fick vakta kassen och släppa tre puckar förbi sig. Därmed gick Fasth miste om Alexander Saláks rekordsvit på 204 minuter och 47 sekunder utan insläppt mål. Växjö-keepern behövde hålla nollan i dryga 20 minuter till, men behövde stå samtliga matcher i följd.

Framåt har man inte direkt varit svaga, och besitter starka kort så som Richard Gynge, Robert Rosén och Emil Pettersson och dessutom Joel Persson som i princip ser lika bra ut som guldåret 17/18 då han var tvåa i backarnas poängliga.

Finns gott om kraft i detta Växjö. Defensivt starka och med massvis av spets framåt då man har fyra spelare bland de tolv bäst producerande spelarna i SHL hittills.

IK Oskarshamn

Oskarshamn har överraskat många och har i inledningen av säsongen hittats högt upp i tabellen. Har tappat allt mer på sistone med sex raka förluster på kontot och ligger elva i serien.

Spelar våghalsigt med ett svårt passningsspel från egen zon där man ska försöka hitta upp i mitten, när det går hem är det väldigt fint och det blir bra lägen offensivt, men när man är slarviga eller inte tillräckligt noggranna bjuder man motståndarna på bra lägen. Senast, mot HV71 bjöd man på det första målet i matchen efter slarvigt spel i egen zon där man försöker spela sig ur situationer istället för att skicka iväg pucken och starta om defensivt.

Levde en hel del inledningsvis på ett starkt powerplay. Det är fortfarande bra, men långt ifrån lika effektiva som man var i inledningen av säsongen då man hade en effektivitet på över 40 %. Nu är man nere på under 30 % och möter ett Växjö som är seriens tredje bästa boxplay-lag.

Svårt att se Martin Filander ändra spelsätt inför just en specifik match. Att laget kommer fortsätta spela fint och avancerat kan vi nog slå fast.

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

Oskarshamn spelar avancerat och våghalsigt från egen zon vilket emellanåt sätter laget i prekära situationer. Nu möter man ett välslipat Växjö som har en riktigt bra defensiv samtidigt som laget har offensiv kraft framåt i form av flera spetsspelare. Har svårt att se att Oskarshamn över sextio minuter ska hitta så pass rätt i sitt spel att man kan hota Växjö om segern här. Växjö stryper igen Oskarshamns passningsspel upp genom mitten och möjligheter till omställningar kommer skapas i Växjö-favör. Växjö har åtta raka segrar i Vida Arena och goda möjligheter till att den sviten förlängs här.

Växjö -1.5 Asian Handicap till oddset 2.00 hos Unibet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt