Speltips: Robert Rosén tillbaka i ett Lakers som jagar revansch

Generic ice hockey #1

Ett lag som hade det lite tungt och kärvt under fjolåret var Växjö Lakers som slutade på en tiondeplats i grundserien. Inför den här säsongen inte prissatta som några favoriter till SM-guldet, utan hittas till tio gånger pengarna att ta hem guldet i vår.

Här hittar du alla odds för SHL!

Hur högt kan Växjö Lakers sikta kommande säsong?

Växjö har genomgått en rad förändringar i truppen under sommaren, och jag tycker att det lag man ställer på banan är slagkraftigare än i fjol och ska kunna vara tillbaka i toppskiktet där man varit i princip hela tiden sedan man tog klivet upp till SHL år 2011. Sam Hallam fortsatt vid rodret och som sagt en rad förändringar i spelartruppen jämfört med fjolårssäsongen.

Målvakter

På målvaktssidan har man tappat Viktor Andrén till Brynäs. Har rutinerade Viktor Fasth kvar och vid sidan om honom Erik Källgren som gjort fullgoda säsonger i AIK och utlånad till finska ligan. Skulle inte ranka Växjös målvaktssida som den starkaste i SHL, men också långt ifrån den sämsta.

En av seriens bästa backuppsättningar

Ja är det seriens bästa backuppsättning som Sam Hallam förfogar över? I hård konkurrens med just Växjö och Örebro kanske tillslut Luleå får gälla som det lag med bäst försvarsspelare. Men Växjö har förstärkt, och sitter just nu på ett ruskigt starkt defensivt manskap.

Har två av sina finska backar från i fjol, Ilari Melart och Miika Koivisto på skadelistan fram till årsskiftet. Har istället förstärkt med två landslagsmeriterade försvarare i form av Juuso Vainio från JYP och med Teemu Eronen från Jokerit, där den sistnämnde har kontrakt till årets slut för att täcka upp för skadorna på Melart och Koivisto.

Kanske den bästa värvningen av samtliga SHL-lag som Växjö stått för när de plockat tillbaka Joel Persson efter en säsong i Nordamerika där det blev 13 NHL-matcher och drygt 30 matcher i AHL, Persson stor succéback säsongerna 2017/18 och 2018/2019 med en andraplats i backarnas poängliga guldåret 17/18 fyra poäng bakom HV71:s Lawrence Pilut.

Utöver värvningarna av Persson och Vainio har man säkrat upp Hardy Häman Aktell från fjolårets vinnare av Hockeyallsvenskan, Björklöven.

Sitter dessutom från i fjol med kontrakt på Peter Andersson, Linus Nässén och Tim Erixon, där den sistnämnde bör ta ett par kliv för att nå den nivån han hade i Skellefteå innan ett åttaårigt amerika-äventyr tog fart.

Daniel Rahimi har efter tre säsonger i Lakers-tröjan tagit steget ned till Hockeyallsvenskan och till moderklubben Björklöven.

Tillspetsad forwardssida

På forwardsidan han man plockat tillbaka Robert Rosén som var med och tog guld 2018 och dessutom under 2015. Nu tillsammans med Richard Gynge, som han skördade stora framgångar tillsammans med i AIK säsongen 11/12 då Rosén vann hela SHL:s poängliga. Två år i Ryssland bakom sig och bör ses som ett starkt nyförvärv då det borde finnas mycket kvar att ge hos 33-åringen.

Utöver Rosén har man plockat in tjugoåriga amerikanen Jack Drury som hittills i sin karriär tillbringat tiden i college-hockey och även kommer med erfarenhet från JVM-sammanhang. Draftad som nummer 42 totalt år 2018 och gjorde poängmässigt en stark fjolårssäsong i NCAA, den ligan där exempelvis Cale Makar, Kyle Connor och Jack Eichel skördat stora framgångar innan de blev NHL-proffs. Bör finnas stor potential att plocka fram hos Drury med tanke på hans unga ålder och poängskörd inom college-hockeyn och han ska bli väldigt intressant att följa under säsongen i Växjö.

Det enda minustecknet jag kan se på forwardsidan jämfört med laget man hade på banan i fjol är tappet av Roman Horák, som vann interna poängligan med sina 30 poäng. Dessutom har Växjö brutit kontraktet med Brendan Shinnimin som tyvärr de två senaste säsongerna haft en negativ inverkan på laget. En duktig ishockeyspelare när huvudet är med, men för många onödiga utvisningar har vägt över åt det negativa hållet för Lakers del.

Stora förväntningar i fjol på Jakob Forsbacka Karlsson när han anslöt från Boston Bruins organisation. Men endast 13 poäng på 40 matcher och får i mina ögon ses som en besvikelse. Nu går han in på sin andra SHL-säsong och är det i år han kan blomma ut till en riktigt bra SHL-spelare?

Slutsats och speltips

Guldåret 2017/2018 hade Växjö Lakers ett stark försvar att luta sig tillbaka på med minst insläppta mål av samtliga lag i grundserien. Nu har man en av seriens bästa backsidor och med mina mått mätt spetsat till offensiven med både Drury och Rosén. Kan dessutom unga spelare som Jakob Forsbacka Karlsson, Pontus Holmberg och Marcus Davidsson ta kliv i sin utveckling har man ett riktigt starkt lag. Finns god potential till att kunna vara med och utmana högt upp under grundserien och vara med långt in i ett slutspel om Sam Hallam får ordning på alla pusselbitar.

Växjö Topp 4 (inklusive slutspel/till semifinal) till oddset 2.50 hos Unibet

Och när Robert Rosén senast spelade i SHL, 2017/2018, noterades han för 40 poäng på 49 matcher. Då hade Växjö en viss Elias Pettersson som smällde in 56 poäng på 44 matcher, och som nu hittas i Vancouver Canucks. Dessutom har Rosén under försäsongen matchats med matchats med just Gynge och med Elias storebror Emil Pettersson och bildat en av SHL:s absolut hetaste kedja under försäsongen.

Investerar i de 1.65 Betsson erbjuder på att Rosén gör minst 32 poäng under grundserien.

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.