Torsdagen bjuder på tre stycken matcher från den svenska högstaligan, som fortsatt har ett väldigt spretigt schema efter ett stort antal matcher flyttats i hopp om lättare publikrestriktioner från och med den första oktober.

Här hittar du alla odds för SHL!

I detta inlägg fokus på matchen nere i Vida Arena i Växjö där hemmalaget Lakers tar emot Färjestad från Karlstad.

Växjö Lakers - Färjestads BK, 24/9, 19:00.

Växjö gör säsongspremiär medan Färjestad inledde säsongen under lördagen med ett nederlag mot giganterna Luleå. Nu är man förhoppningsvis varma i kläderna efter att ha spelat tävlingshockey i sextio minuter och ska enligt mig ha goda chanser mot Växjö.

Växjö Lakers

Ja, säsongspremiär för smålänningarna som gjort en del förändringar i truppen efter fjolåret. Jag skrev ett längre inlägg om Växjö Lakers, som jag tror kan göra en klart bättre säsong än i fjol, och lagets truppförändringar innan säsongen - det inlägget hittas här.

Backbesättningen har inte nått den efterlängtade nivån åtminstone på försäsongen, men man har fortsatta avbräck med Ilari Melart och Miika Koivisto på skadelistan fram till årsskiftet. På försäsongen följande resultat för Växjö, som hunnit med hela nio matcher:

 • Förlust 3-1 vs Rögle
 • Vinst 5-1 vs HV71
 • Vinst 3-1 vs Oskarshamn
 • Vinst 4-3 vs Rögle (efter förlängning)
 • Förlust 3-2 vs Oskarshamn
 • Förlust 3-2 vs HV71 (efter förlängning)
 • Vinst 6-5 vs Malmö (efter förlängning)
 • Vinst 3-2 vs Linköping (efter förlängning)
 • Vinst 6-5 vs Malmö (efter förlängning)

Väldigt många oavgjorda matcher och en hel del svängiga tillställningar under Växjös matcher på försäsongen. Kommer det vara någon skillnad när SHL nu tar fart?

Det är svårt att säga var Växjös absoluta styrka är den kommande säsongen. Namnmässigt en bra backsida med bland annat Joel Persson men som sagt kanske man inte får full valuta förrän Melart och Koivisto är tillbaka i spel efter nyår. Varit lite väl ihåligt bakåt, speciellt i matcherna mot Malmö där det verkligen varit öppna dörrar, och ska man spela sådana matcher hela säsongen gäller det verkligen att de offensiva spelarna levererar match efter match.

Färjestads BK

Färjestad inledde säsongen under lördagen med att förlora borta mot fjolårets överlägsna seriesegrare Luleå. Luleå såg återigen ruskigt starka ut och det var svårast möjliga premiär för Färjestad som alltså åkte tomhänta från Norrbotten. Men det var ingen svag insats man stod för. Tidigt underläge efter att Luleås nyförvärv Victor Berglund öppnat målskyttet innan ens fyra minuter var spelat av den första perioden. Och från ledning, där är Luleå riktigt bra och svåra att komma åt. 3-0 hemmalaget innan Färjestad till slut fick hål på Luleåmålvakten David Rautio med drygt tio minuter kvar av matchen, och sedan ytterligare en reduceringspuck från värmlänningarna när Albert Johansson tryckte dit 3-2 med fem minuter kvar innan Luleå avgjorde med ett mål i tom kasse två minuter senare.

Med tanke på vilken svår motståndare Luleå är gjorde Färjestad det bra, och lyckades skicka iväg över trettio skott på David Rautio. För det är ett starkt lag Färjestad ställer på isen den här säsongen. Så här formerade tränaren Johan Pennerborn laget mot Luleå:

?s=20

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

Visst ska Färjestad kunna utmana Växjö om segern här, med tanke på att man gjorde en fullgod premiär mot ett så pass bra motstånd som Luleå. Växjö är bra, och jag tror att smålänningarna kommer vara med i slutspelet sen framme i vår. Just nu ser jag dock Färjestad som snäppet vassare, och möjligtvis också varma i kläderna efter en tuff premiärmatch som man genomförde bra.

En öppen tillställning där Färjestads spets fäller avgörandet?

Färjestads BK Moneyline till oddset 1.93 hos bland annat Unibet

Alla rekar

Färjestads BK Moneyline

Växjö Lakers HC-Färjestads BK

Unibet 1.93
3.00 u
 • 2.79 u
  Resultat

Ett inlägg av