Speltips: Tidiga långtidsspel till Allsvenskan!

De allsvenska lagen har börjat sitt träningsspelande och om några veckor drar faktiskt tävlingssäsongen igång i och med starten av Svenska Cupen. Allsvenskan är det dock fortfarande ganska lång tid kvar till men något säger mig att det bara kommer smälla till så är vi där i första helgen i april och bevittnar premiärerna.

Långtidsspel är något jag personligen gillar, det är en speciell spelform eftersom man investerar pengarna långsiktigt då eventuella vinstpengar oftast kommer längre fram. Något att tänka på när man spelar långtidsspel är att värde är värde, men för den delen måste man tänka på hur man investerar sina pengar. Att med mindre bankrulle lägga en stor andel % av spelkassan på långtidsspel kan vara väldigt oklokt då man inte vill låsa kapital som begränsar en i bettingen här och nu. Men har man en stadig spelkassa och vet att man inte begränsas av att lägga bort en del av kassan som en investering för framtiden är långtidsspel jätteroliga att följa och som sagt är det lika mycket värde i dem som i ett spel som avgörs ikväll.

Med knappt två månader kvar till Allsvenskan kan såklart massa saker hända tills serien sparkar igång, därför finns det en viss risk i att ta långtidsspel såhär tidigt på året. Spelare kommer in, spelare försvinner, spelare skadar sig, lag överraskar positivt/negativt i träningsspelande och cupen är några exempel. Trots det har jag hittat några spel inför säsongen redan nu jag tror kan va fina och jag tror inte att vi på något spel kommer i alla fall ha sämre position än nu när allsvenskan drar igång.

Malmö vinna Allsvenskan @ 2.90 Coolbet 1u (medel)

Malmö de två senaste åren är lite av en gåta, i europaspel mäter man sig rmed lag som ska hålla klart mycket bättre klass än allsvensk, men i allsvenskan har man alltjämt problem, vilket två raka säsonger utan guld vittnar om. De två i särklass största förändringarna är Jon Dahl Tomasson in istället för Uwe Rösler på tränarposten och Isaac Kiese-Thelin in istället för Markus Rosenberg. MFF har eget kapital större än alla lag tillsammans och i särklass bästa truppen, klart det finns vissa frågetecken men nästan 3 gånger pengarna på MFF tycker jag är för högt.

Isaac Kiese-Thelin under 10.5 mål @ 2.20 Unibet 1u (medel)

Man kan tycka att jag säger emot mig själv när jag spelar detta och Malmö SM Guld, men jag tycker det är en kraftig lina och fint odds. Kiese-Thelin är ingen spelare som trots att han är för bra för AS bara spottar in mål i någon liga. Tar man bort säsongen i Belgien 17-18 där han gjorde 19 mål på 36 matcher som är ett rejält undantag om han ser till hans karriär har han ärligt talat väldigt svaga stats. Kiese-Thelin kommer säkerligen vara grym för MFF på många sätt, speciellt i duell och targetspelet, men i målprotokollet tror jag inte det är givet att han finns med tvåsiffrigt antal gånger. Malmö har dessutom jättebredd och kvalité på de offensiva positionerna, så mål och poäng kommer sannolikt spridas ut på många spelare.

Ebenezer Ofori Ö0.5 mål @1.50 NordicBet 1u (medel)

Man ska vara ärlig att säga att Ofori inte har något jättemålfacit, inte ens förra sejouren i AIK där han var fantastisk i spelet. Han kommer också sannolikt spela i en ganska tillbakadragen position. Men skadefri kommer han spela 27+ matcher i topplaget AIK denna säsong, då kommer det åtminstone bli något mål. Tråkigt odds men tycker det finns värde i 1.50, men inte lägre.

Kalle Holmberg flest mål i Djurgården @ 4.50 Unibet 0.5u (halv-medel)

Fjolårsvinnarna Djurgården går in i denna säsong ganska oförändrade, den största skillnaden motför fjolåret hittills är Kalle Holmberg in och Buya Turay ut. Holmberg kom som free agent för någon vecka sedan, när typ hela fotbollssverige satt och väntade på att han skulle gå utomlands. Eftersom han hamnar i DIF kan man anta att det inte fanns något jätteintresse utomlands, men det lär också innebära att han fått ett skapligt kontrakt och förtroende eftersom han väljer DIF så tidigt i fönstret. DIF har inga potentiella jättemålskyttar bakom forwards förutom Astrit Ajdarevic som är fortsatt iskall. Därmed tror jag det står mellan Kujovic och Holmberg, och vinnaren av dem två i interna skyttligan lär sannolikt va den som vinner konkurrenssituationen mellan dem två, alternativt den av dem som håller sig skadefri mest. Jag håller med om att Kujovic ska vara favoriter mellan dem två men tycker Kalle är lite väl mycket underdog här. Efter den svaga fjolårssäsongen kan det vara lätt att glömma att Kalle vann skytteligan på 14 mål 2018.

Häcken utanför topp 8 @12 Unibet 0.5u (halv-medel)

Vi avslutar med ett långskott. Häcken har hittills plockat in framförallt finske landslagsanfallaren Jasse Tuominen. Förutom det känns det som Häcken sista året är en konstant nedmontering i kvalitet där man släpper spelare (t.ex Paulinho) utan att riktigt ersätta. Lägg därtill att centrallinjen med Lindgren, Friberg och Faltsetas börjar bli ordentligt till åren och man börjar känna en liten oro för vart Häcken är påväg. Man har lite spännande spelare som mycket möjligt kan bära detta lag en dag med t.ex Adnan Maric, Ali Youssef, Leo Bengtsson och Gustav Berggren, men just nu känns det som man är i början på en generationsväxling och i ett ekonomiskt dödläge där man inte riktigt satsar för att hänga på resten av topplagen. Jag tror inte Häcken gör någon fiaskosäsong, men klassar just nu 6 lag bättre än dem (MFF, Bajen, DIF, AIK, Peking och IFK GBG), gör dem 6 lagen i mitt tycke sitt jobb kommer de före Häcken. Då krävs det att två lag från den förhandstippade undre halvan tar sig förbi Häcken, där tror jag Elfsborg har en uppriktigt bra chans. Vem som tillsammans med Elfsborg skulle hota övre halvan kan jag inte säga, men jag tror inte det är 12 gånger pengarna orimligt att detta scenario (eller nåt annat scenario där Häcken missar topp 8) sker, även om det såklart är ett långskott med råge. Detta spel bokförs dock inte p.ga den kassa limiten.

Det var dem långtidsspelen jag tar just nu, det kommer säkerligen komma fler under våren, antingen här i text eller på min Twitter.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.